Sikorski Grazyna 11.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Moi drodzy mam zamiar rozpocząć budowę domu, jestem na etapie projektu, i mam problem, czy można postawic ścianke kolankową na stropie drewnianym, kto mi pomoże rozwiązać problem.pozdrawiam .gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 projektant /projektantka/ oczywiscie nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 11.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 W projekcie nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Moi drodzy mam zamiar rozpocząć budowę domu, jestem na etapie projektu, i mam problem, czy można postawic ścianke kolankową na stropie drewnianym, kto mi pomoże rozwiązać problem. pozdrawiam .gs mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mam takiego dziwoląga, że w jednym pokoju mam częściowo ściankę kolankową murowaną a częściowo w konstrukcji drewnianej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Moi drodzy mam zamiar rozpocząć budowę domu, jestem na etapie projektu, i mam problem, czy można postawic ścianke kolankową na stropie drewnianym, kto mi pomoże rozwiązać problem. pozdrawiam .gs Jeśli działowe można to kolankowe tym bardziej. W końcu z reguły są sporo mniejsze (lżejsze) przy tej samej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Moi drodzy mam zamiar rozpocząć budowę domu, jestem na etapie projektu, i mam problem, czy można postawic ścianke kolankową na stropie drewnianym, kto mi pomoże rozwiązać problem. pozdrawiam .gsA to ścianka kolankowa nie jest przedłużeniem ściany zewnętrznej z poziomu parteru? No i najważniejsze - z czego chcesz tą ściankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.03.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Moi drodzy mam zamiar rozpocząć budowę domu, jestem na etapie projektu, i mam problem, czy można postawic ścianke kolankową na stropie drewnianym, kto mi pomoże rozwiązać problem. pozdrawiam .gs Tak, najlepiej płyta karton-gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jeśli działowe można to kolankowe tym bardziej. W końcu z reguły są sporo mniejsze (lżejsze) przy tej samej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.03.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jeśli działowe można to kolankowe tym bardziej. W końcu z reguły są sporo mniejsze (lżejsze) przy tej samej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 13.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Można. W ściankach kolankowych nie chodzi o ciężar bo i tak jest on przenoszony na ściany nośne. Większy problem to to, żeby pod naporem dachu (zakładam, że krokwie będą się opierały na tej ściance) scianki te się nie rozjechały. Oczywiście wszystko jest do zrobienia, tylko, ze to konstruktor musi przy tym posiedzieć, z nie forum. Ja mam drewniane ścianki kolankowe na drewnianym stropie. Póki co nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.03.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Można. W ściankach kolankowych nie chodzi o ciężar bo i tak jest on przenoszony na ściany nośne. Większy problem to to, żeby pod naporem dachu (zakładam, że krokwie będą się opierały na tej ściance) scianki te się nie rozjechały. Oczywiście wszystko jest do zrobienia, tylko, ze to konstruktor musi przy tym posiedzieć, z nie forum. Ja mam drewniane ścianki kolankowe na drewnianym stropie. Póki co nic się nie dzieje. I tu musiałby się już autor wątku wypowiedzieć. Wg mnie z pierwszej wypowiedzi wynika, że chodzi o ścianki kolankowe powstałe nie poprzez domurowanie ścian zewnętrznych, a o takie dostawione wewnątrz pomieszczenia (jak pisze - na stropie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 13.03.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 No to czekamy na opis autora, bo jeżeli jest tak jak mówisz (piszesz) zbigmor, to nie ma żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.03.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Można. W ściankach kolankowych nie chodzi o ciężar bo i tak jest on przenoszony na ściany nośne. Większy problem to to, żeby pod naporem dachu (zakładam, że krokwie będą się opierały na tej ściance) scianki te się nie rozjechały. Oczywiście wszystko jest do zrobienia, tylko, ze to konstruktor musi przy tym posiedzieć, z nie forum. Ja mam drewniane ścianki kolankowe na drewnianym stropie. Póki co nic się nie dzieje. I tu musiałby się już autor wątku wypowiedzieć. Wg mnie z pierwszej wypowiedzi wynika, że chodzi o ścianki kolankowe powstałe nie poprzez domurowanie ścian zewnętrznych, a o takie dostawione wewnątrz pomieszczenia (jak pisze - na stropie).Czyli coś co chyba się nazywa przedścianką. Jeżeli tak - to można postawić z wszystkiego co strop utrzyma. A to już zależy od konstrukcji stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.01.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Nasza podpowiedź w temacie trudności wykonawczych ze ścianką kolankową. Film z serii Muratora "Stan surowy bez błędów". Zapraszamy do obejrzenia: Zobacz cały serial - zapraszamy! Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts