mariooosz 11.03.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam Chciałbym podnieść budynek (kiedyś bar)na piętrze jest maly stryszek ale to za malo aby móc robić z tego poddasze użytkowe. Musze podnieść o jakieś 80 cm.I tu mam pytanie. Czy gdybym nie chciał rozbierać dachu to jest taka możliwość żeby to jakoś podnieść. (bez rozbierania)Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam Chciałbym podnieść budynek (kiedyś bar) na piętrze jest maly stryszek ale to za malo aby móc robić z tego poddasze użytkowe. Musze podnieść o jakieś 80 cm. I tu mam pytanie. Czy gdybym nie chciał rozbierać dachu to jest taka możliwość żeby to jakoś podnieść. (bez rozbierania) Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?? Pozdrawiam Możliwe to jest. Doświadczenia nie mam. Podejrzewam, że koszty mogą być porównywalne z rozebranniem istniejącego, podmurowaniem i zmontowaniem ponownym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 albo i wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.03.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Poza tym możliwe to jest prawie wszystko. Polecam Discovery lub zajrzeć na stronę http://www.warszawa1939.pl/strona.php?kod=leszno_32_b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 20.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 mój murarz opowiadał mi że podnosił klientowi dach, a odbywało sie to tak, że na każdym rogu i w miejscach podparcia wiąźby podstawiali podnośniki hydrauliczne do samochodów ciężarowych i równocześnie podnosili 10-15 cm i dawali warstwę lub dwie cegły i tak sytuację powtarzali, że w sumie ścianka kolonkowa miała ponad metr wysokości. potem wymienili drewniane stojaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooosz 19.11.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 O taką robotę mi właśnie chodzi. Ktoś miał doświadczenie robić coś takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 19.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Mój brat tak robił, sąsiad tak robił i drugi sąsiad też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inicjator 08.05.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Mam pytanie: Czy w wypadku potrzeby podniesienia dachu dwuspadowego o kącie nachylenia 19,5° (rzut od kalenicy do ściany kolankowej ok. 6 m) o około 100 cm, lepiej jest podnieść cały dach równomiernie, czy też lepiej byłoby pozostawić kalenicę tam, gdzie jest, a zmniejszyć kąt nachylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inicjator 08.05.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Mam pytanie: Czy w wypadku potrzeby podniesienia dachu dwuspadowego o kącie nachylenia 19,5° (rzut od kalenicy do ściany kolankowej ok. 6 m) o około 100 cm, lepiej jest podnieść cały dach równomiernie, czy też lepiej byłoby pozostawić kalenicę tam, gdzie jest, a zmniejszyć kąt nachylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts