Kyniek123 25.06.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (...) Kyniek123, a może zdecyduj się na ogrzewanie podłogowe?? Ja tak zrobiłem, ale opinie mogę napisać dopiero po przyszłej zimie, w tej chwili nawet pieca nie mam. Od początku byliśmy zdecydowani tylko na ogrzewanie podłogowe bez grzejników Czekam na Twoją opinię czy faktycznie to dobry wybór. Ciekaw jestem jaki piec i jakiej mocy do siebie przewidujesz. W projekcie jest moc 24kw. Ja nastawiam się na piec na pellet i połączenie tego wszystkiego zaworem 4d. Co do mocy to zastanawiam się czy nie dać jakiegoś mniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 25.06.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (...) Taras ma szerokość 3,5 m zamieszczam rysunek roboczy. Taras wylewany na mokro, docelowo izolacja żywiczna, na tym deski modrzewiowe. Na elewacji modrzew syberyjski, na kominie piaskowiec. Wyszło ładnie. Potwierdzam ładnie wyszło. Kształt tarasu bardziej mi odpowiada niż oryginał. Dobre rozwiązanie co do schodów. Modrzew pewnie po jakimś czasie zszarzeje co nada mu jeszcze ciekawszego wyglądu. Pozdrowienia i dołączam się do prośby o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 25.06.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Skonsultuj z fachowcem ilości, rozmieszczenia i wielkości grzejników. Niektóre projektowe są zbędne, a w innych miejscach by się przydały... Problemem okazuje się widoczna murłata w części salonu bez stropu. Zatynkowanie jej na pewno spowoduje zarysowania, tu trza pomyśleć... Co do widocznej murłaty w salonie to może projekt wnętrza wykonany przez biuro będzie jakimś rozwiązaniem? Drewno nad drzwiami tarasowymi przysłoni ewentualne pęknięcia, pozostają boczne ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witas86 11.09.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 witam jestesmy z okolic torunia. zamierzamy kupić projekt delta. jest ktoś u kogo byśmy mogli obejrzeć domek. z góry dziękujemy 669195574 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 03.11.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 ma ktoś może zainstalowaną pompę ciepła np. taką? http://pl.immergas.com/pompy_ciepla/immerwater/immerwater300inoxv2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiotrowski 15.11.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 ma ktoś może zainstalowaną pompę ciepła np. taką? http://pl.immergas.com/pompy_ciepla/immerwater/immerwater300inoxv2.htm My mamy pompę ciepła do grzania wody, ale innego producenta - BIAWAR. Chwalimy sobie to rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 19.11.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 My mamy pompę ciepła do grzania wody, ale innego producenta - BIAWAR. Chwalimy sobie to rozwiązanie... z jakim kotłem współpracuje u Was ta pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 16.12.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 z jakim kotłem współpracuje u Was ta pompa? Witam, Też byłbym zainteresowany tą informacją. Właśnie jestem na etapie instalacji kotła na paliwo stałe (drewno). W przyszłości rozważam instalację pompy ciepła dla zapewnienia cwu. Jaki koszt miesięczny ponosicie Państwo w związku z używaniem tej pompy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 19.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam Wszystkich. Właśnie dziś po raz pierwszy odpaliłem piec na drewno - Defro DS. Mam nadzieję, że będę mógł kontynuować pracę wewnątrz podczas zimowych temperatur. Niestety wraz z żoną nie możemy zdecydować się odnośnie schodów. Widzieliśmy dotychczas schody od Lukiego oraz mpiotrowski. Mam pytanie do pozostałych czy już macie jakieś zainstalowane. Vlodzimierz wydaje mi się, że ty jesteś już poza tym etapem. Czy mógłbyś pomóc ? Mile widziane zdjęcia. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 19.08.2014 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) http://imagizer.imageshack.us/v2/560x400q90/539/HSek3r.jpg Dla podtrzymania wątku wrzucam wirtualny obraz salonu (surowy bardzo) do rozwinięcia. Może Ci którzy już zbudowali i mają na gotowo wtrącą w tą przetrzeń swoje komentarze co, gdzie, warto urządzić itd.? Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Kyniek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 28.09.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 http://imagizer.imageshack.us/v2/560x400q90/539/HSek3r.jpg Dla podtrzymania wątku wrzucam wirtualny obraz salonu (surowy bardzo) do rozwinięcia. Może Ci którzy już zbudowali i mają na gotowo wtrącą w tą przetrzeń swoje komentarze co, gdzie, warto urządzić itd.? Witam U mnie w tym momencie wygląda to tak. Obecnie mam dylemat odnośnie schodów. Jeżeli ktoś już ma i chce się pochwalić bardzo mile widziane zdjęcia. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 05.11.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam Mogłby ktoś zdradzić jaka jest powierzchnia dachu w delcie? Ewentualne wyceny robocizny pokrycia dachówką ceramiczną byłyby mi pomocne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 11.11.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 około 350 m2, cena zależy pewnie od regionu oraz od robót dodatkowych, typu deskowanie, montaż okien połaciowych, rynien, kominków went. ilość obróbki blacharskiej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 11.11.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 10.01.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy ma ktoś może kocioł na pellet zamontowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 10.01.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 W planie mam piec na pellet ale budowa na etapie fundamentów - także nie pomogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 23.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Powierzchnia dachu mniej więcej 306m2 wychodzi. Wyceny robocizny oscylują wokół 40zl za metr w moim regionie (z obróbką okien, kominów rynny itd.) około 350 m2, cena zależy pewnie od regionu oraz od robót dodatkowych, typu deskowanie, montaż okien połaciowych, rynien, kominków went. ilość obróbki blacharskiej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 05.02.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) W planie mam piec na pellet ale budowa na etapie fundamentów - także nie pomogę. Pozdrawiam Spiesz się, póki dotację dają w WFOŚiGW... http://www.wfosigw.lodz.pl/osoby_fizyczne.php Edytowane 5 Lutego 2015 przez vlodzimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 06.02.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 To ciekawe nie pomyślałbym, że będzie dofinansowanie na piec pellet. Jak możesz to daj więcej informacji na priv bo ze strony mojej gminy niewiele można się dowiedzieć. Wybrałeś już konkretny piec?Spiesz się, póki dotację dają w WFOŚiGW... http://www.wfosigw.lodz.pl/osoby_fizyczne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 07.02.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Gmina nie ma z tym nic wspólnego. Dotacji udziela Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska na spłatę zaciągniętego kredytu w wysokości 40% kosztów w przeliczeniu na kW. 1000 zł za 1 kW kotła oraz przy pompie ciepła 2500 zł za 1kW mocy znamionowej.Wybrałem dwa kotły: Red Compact 18 kW lub Kostrzewa Pelet Mini Bio 20 kW oraz pompa ciepła Galmet lub Hewalex. Pompa nie musi być wypasiona.Konfiguracja jest uzależniona od cen ofertowych firm. Jestem w trakcie negocjacji.Dochodzi trochę papierologii ale do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts