jojo117 04.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Załączniki troszeczkę większe mam nadzieję, że wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIMBRIA 09.05.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Hej, mógłby ktoś wrzucić rysunki szczegółowe (wymiary poszczególnych pomieszczeń) Delty z orginalnego projektu (bez przeróbek)? Na żadnej stronie z tym projektem takich nie ma, a szkoda. Z góry dzięki. LUKI- CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA NOWE FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIMBRIA 09.05.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Jeszcze jedno pytanko: czy powierzchnie pomieszczeń na poddaszu (hall 6,2; pokój 11,1; pokój 13,2; łazienka8,1; garderoba 5,3 mkw) to powierzchnie całkowite (podłóg) czy użytkowe (liczone od 1,9 m)????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 10.05.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Powierzchnie podane przez Ciebie to powiezchnie uzytkowe. W rzeczywistości tego miejsca jest trochę więcej. Chyba że zrobisz tak jak Luki i podniesiesz ściankę zewnętrzną o dwa pustaki to wtedy yego miejsca jest ogrom . Pozdrawiam. Oczywiście przyłączam się do prośby: LUKI czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIMBRIA 10.05.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dzięki za odpowiedź JOJO Widziałam tez rysunki z poprawkami, które tu zamieściłeś. Poddasze zyskało chyba sporo miejsca. Czy mi się wydaje, czy Ty tam masz normalne okno (nie dachowe )? Chyba zmienił się też trochę kształt dachu? Jak tego dokonałeś??? Zamierzasz budować ściankę kolankową (jak wysoką)? Z góry dzięki za odp Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 11.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Poddasze w zasadzie zyskało i straciło. Zyskało bo dodałem balkon od strony antresoli i wole oko w łazience (czyli lukarnę) co pozwoliło zyskać trochę powierzchni użytkowej (aczkowliek na etapie budowy będę się jeszcze zastanawiał czy je wykonam jako wole oka czy jako jaskółki). Natomiast staciło gdyz zrezygnowałem z części stropów (jak zuważysz z jednej strony nad wejściem a z drugiej nad wyjsciem). Mam zamiar tak jak Luki postawić ściankę kolankową zewnętrzną - 2 pustaki. I to chyba wszystko. Dodam że poddasze traktuję jako tylko część mieszkalną (spalnianą ). Myślę, że układ łazienki i pomieszczenia pralnio-szuszarni pozostanie natomiast układ ścianek działowych w pozostałej części poddasza może troszeczkę się zmienić, gdyż rzeczywistość może zweryfiokować poglądy . Ale to zobaczymy. Aha wzorę Lukiego została też zwiększona dziura nad salonem . Pozdrwaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojo117 28.05.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam. Czy jest ktoś oprócz Lukiego kto chciałby się pochwalić zdjęciami z realizacji. Proszę o kontakt, gdyż rozpoczynam budowę w czerwcu i wszelkie pomysły innych mile widziane. Luki mam nadzieję, że więcej zlotów Mustangów już nie ma i teraz tylko fotki domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIMBRIA 09.06.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Luki, ZAPOMNIAŁEŚ O NAS??????? Wrzuć proszę jakieś fotki, bo bardzo jestem ciekawa jak idą prace w Twoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luki 1719504810 28.06.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 No hey hey Już nie krzyczeć na mnie Pare nowych fotek http://picasaweb.google.pl/KlubA4ono/DomekNowe# Już niebawem koniec ,więc wtedy profi sesja zdjęciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIMBRIA 28.06.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Właśnie oglądałam nowe zdjęcia. WOW:jawdrop: Bardzo ładnie, przestrzennie i jasno się u Ciebie zrobiło. Czekam na więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 28.06.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Luki, Luki, Luki Zaglądałam tu ostatnio często, z nadzieją że dodasz kilka nowych fotek, no i jesteś! Twoje zdjęcia są bardzo pomocne Przynajmniej już mam jakieś wyobrażenie, jak będą prezentowały się wnętrza. U mnie dopiero zalewają strop, i zaraz będą ciągnąć poddasze w górę, więc jestem sto lat za... Tobą! Masz świetne grafitowe (??) płytki w łazience, moje klimaty Wygląda to bardzo nowocześnie, i minimalistycznie. Okna. Ja już też jestem na etapie poszukiwania właściwych. Kolorystyka dokładnie taka jaką masz, a nawet jeśli się uda, to troszke ciemniejsze wybiorę. Którego z producentów okien wybrałeś, i dlaczego, jeśli mogę zapytać? Ach, no i czy to prawdziwe drewno? Przeglądałam ostatnio ceny takich okien, z prawdziwego, i muszę przyznać, że drooogaweeee . P.S No i fajne autko w garażu, też takie mamy ;P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luki 1719504810 28.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) Płytki hmm , taki grafit /ciemny brąz , wiecie ja facet to z kolorami średnio Generalnie jest to gres bo chciałem mieć to samo co na podłodze Okna wybrałem Urzędowskiego drewno dąb ,drewno ze względu na okolice i klimat domu ( jakoś mi nie pasi plastikowe okno a za oknem piękne sosny) ,kolor też chciałem trochę ciemniejsze ,ale pani w sumie mądrze podpowiedziała mi że jeśli już mam okna drewniane to niech tak wyglądają , na ciemnych o wiele mniej widać słoje itd , i jestem zadowolony .Urzędowskiego wybrałem bo jakość okien jak i drzwi zewnętrznych zrobiła na mnie wrażenie wykonanie jest naprawdę na najlepszym poziomie , są grube i masywne, a dodatkowo za stosunkowo niewielką dopłatą ( jakieś 2 tyś ) dostałem trzy szyby , duuuuużo cieplej , 2x szyba Ug=1,1 W/m2K , 3x szyba Ug=0,5 W/m2K , lekka różnica Wiem że jeszcze nie ten etap ale pomyślcie nad wkuciem/zlicowaniem ze ściana cokolika od gresu , wygląda niesamowicie fajnie i syf sie na nim nie zbiera , fakt faktem robotnicy was za to nie pokochają Ufff sie napisałem Autko .... tez dobry wybór aaaa no i jeszcze mój wspaniały pomysł wanna w stropie ...... KOSZMAR budowlańca http://img651.imageshack.us/img651/461/wanna.jpg Edytowane 28 Czerwca 2010 przez Luki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 29.06.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Co do koloru płytek, to aparat też potrafi oszukać, chociaż z drugiej strony, to fakt, że Wy faceci macie z tym problemy.. Ja też chcę okna drewniane, bo: 1. wolę naturalne materiały 2. drewno jest na lata U mnie tylko lasek brzozowy za oknem, ale za jakiś czas trochę krzaczków przybędzie ;D Co do koloru, to racja, że przy ciemnych cały ten efekt prawdziwego drewna może być przytłumiony farbą. Zobaczę jak to wygląda, i może też zdecyduję się na trochę jaśniejsze. Zaraz przejrzę ofertę Urzędowskiego, rozeznam się w temacie, i w cenach.. :0 Co do wkuwania/zlicowywania ze ścianą cokolika od gresu, to masz na myśli ten cokół zewnętrzny? Na domu? Nie masz do czynienia ze specjalistką ;P Jak widać.. U mnie chyba nie będziemy robić. Mi się to nie bardzo podoba, ale nie wykluczam go całkowicie. Fakt, sporo wkuwania by było.. no i robotnicy `zadowoleni` z zadania specjalnego P.S Genialny pomysł z wanną w stropie! Bardzo estetycznie to wygląda, i zarazem praktyczne, bo strasznie niziutkie mamy te poddasza (ja też podciągam o 2,3 pustaki w górę). Też mi się marzy taka wanna, a czy będzie.. portwel pokaże.. Dzięki za konkretne, straszliwie pomocne odpowiedzi, i za czas, który poświęcasz na to forum. Uświadamiasz (bynajmniej mi), wiele ważnych aspektów, za co wdzięcznam ogromnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luki 1719504810 30.06.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie nie , chodziło mi o ten w środku http://img404.imageshack.us/img404/7286/121ld.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 30.06.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Tez to bralam pod uwage, ale nie bylam pewna Takie wykonczenie wyglada faktycznie fajnie, pomysle nad tym Tylko to wkuwanie...... ;P Ale przeciez ja tego nie bede robila! ;D Ja mam jakies uprzedzenie do listewek wykonczeniowych, ale takich, co sie kladzie na laczeniu sciany z podloga.. Uwazam to za nieporozumienie, i widzialam kilka razy jak `lataja` w powietrzu, zamiast trzymac sie sciany/podlogi... Cos musze wymyslec, zeby ich nie montowac, albo zeby ktos je tak przymocowal, ze zostana na swoim miejscu przez lata! :] P.S Widze, ze Ty juz masz listewki przy panelach pokladzione. Czym je zmusiles do pozostania na miejscu? Klej? Gwozdzie? To i to? Edytowane 30 Czerwca 2010 przez Vina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luki 1719504810 30.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Najgorsze są plastikowe , gówno na maxa , kupiłem drewniane i chyba je kleili bo ni cholery nie mogłem oderwać jak potrzebowałem Też chętnie bym ich nie robił no ale jak potem myć podłogę ,ściana sie będzie brudziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 05.07.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Plastiki juz zupelnie odpadaja, bo to g.. na maxa, tak jak piszesz Luki, ktory model okien wybrales? JU68, GALUX czy GALUX ORO? Domyslam sie, ze GALUX ORO beda najsolidniejsze, i najdrozsze..? Ach, no i czy masz antywlamaniowe? Ja chcialabym `anty`, chociaz zawsze i tak moga szybe wybic.. :/ Chociaz jak Ty masz rolety, to chyba to konieczne nie jest? Mi drzwi w Urzedowskim nie bardzo odpowiadaja, wiec bede musiala poszukac gdzie indziej. Cos polecacie? Luki, jeszcze jedno pytanie: czy Ty masz ogrzewanie podlogowe w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luki 1719504810 07.07.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Hmmm nie pamiętam jaki model , ale coś nazwę GALUX kojarzę , antywłamaniowych nie montowałem bo mam rolety, alarmy itd . Tak , mam podłogowe ,pokoje ,łazienki, garaż , tylko w dwóch sypialniach grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 08.07.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 (edytowane) Osobiście też wolałabym rolety, ale nie wiem czy będzie nas na to stać. Zobaczymy.. Po parkiecie w salonie domyśliłam się, że masz ogrzewaną podłogę Jaki spec normalnie jestem.. My też będziemy chyba kładli parkiet, albo płyty kamienne.. To ciągle pozostaje wielką niewiadomą. W każdym razie na pewno chciałabym mieć podłogę jednolitą, czyli np. albo kamień albo parkiet, żeby uniknąć listewek.. To jest taka moja mała obsesja :] Zastanawiam się nad ogrzewaniem na poddaszu, czy podłogowe, czy grzejniki, ale jeszcze mam czas na podjęcie decyzji Dzięki za cierpliwe odpowiadanie Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez Vina Nic takiego... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 29.08.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Czy macie pomysły jak wykorzystać/ukryć drewniane słupy na poddaszu, które podtrzymują konstrukcję dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts