mpiotrowski 14.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witam Małe pytanko , które było wcześniej zadane , ale nie ma odpowiedzi. Czy ktoś zmieniał kąt dachu przy podniesieniu ścianki , jeżeli tak to na jaki , jeżeli może zdradzić ? My nie zmienialiśmy kąta dachu, nie widzieliśmy takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 16.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 no i jestem po rozmowie z pierwszą ekipą budowlańców : sprawdzona , rzetelna , solidna polecana itp. Całość od fundamentów po dach wycenili na 85 tyś. (poddasze podwyższone o 2 pustaki, garaż wydłużony o 1metr, no i najważniejsze fundament wzmocniony na szkody górnicze - podwójny koszt) Jak oceniacie tą wycenę? jak u Was to wyglądało? szukać dalej czy brać? tak czy inaczej jestem jeszcze umówiony z dwoma innymi ekipami więc będzie porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frytus 18.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 HejU mnie wstępna wycena wybranego fachury :budowa z podpiwniczeniem na surowo 30kdach 30kdo ocieplenia szukam jeszczewszystko za robociznę bez materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frytus 23.11.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) WOWBardzo dobra cena , 19k z oknami ? Jakie okna wybrałeś ?Czyli ja płace jak za złoto , u mnie ceny bez materiałów .Postawienie domu ( same mury bez niczego ) i dach bez dachówek , okien i innych. Edytowane 23 Listopada 2011 przez frytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 23.11.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 robocizna za dach 19 tys. zł w tym więźba, pełne deskowanie, papa, 8 okien, rynny, blachodachówka modułowa, obróbki blacharskie ekipa świetna i profesjonalna cena marzenie kolejna ekipa wyceniła budowę na 100.000 , chyba z torbami pójdę Vlodzimierz a gdzie się budujesz bo nie mogę się doszukać... od regionu też wiele zależy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 30.11.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 jest światełko w tunelu znalazłem ekipę (sprawdzoną na 2 inwestycjach- sam sprawdzałem) z polecenia , która wyceniła robotę SSO na 60parę tyś.(para to dla mnie 2) więc 62 tyś.czy ktoś dysponuje może wzorem jakiejś umowy którą moim zdaniem (różnie mówią) warto zawrzeć z firmą budującą ?Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 30.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Ja także aktualnie szukam ekipy do budowy na wiosnę przyszłego roku więc i mnie interesuje ten temat umów i wycen sso.. Podzielę się wycenami gdy już coś będe miał, jak narazie na dniach mam otrzymać pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartoszczaku 10.12.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Witam ja rownież buduje Delte, poki co mam zrobione tynki , wode prad i kanalizacje Teraz czeka mnie ogrzewanie ,podlogówka i wylewki. Pozdrawiam budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 10.12.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 WitajFajne okna w pokojach !gdzie budujesz jeśli to nie tajemnica?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartoszczaku 11.12.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 WitamBuduje w okolicach Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frytus 12.12.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Okna rewelacja ( drzwi tarasowe ), wnioskuję ,że to jedno pomieszczenie zamiast dwóch . U nas też tak zrobiliśmy , ale okna standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 28.12.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 to pytanie raczej do tych co trzymali się projektu , zwłaszcza w temacie okien: czy podane w projekcie wymiary okien mogę ślepo podać producentowi do ich wykonania czy należałoby zrobić jakieś korekty celem ułatwienia sobie życia lub roboty? Piszcie proszę bo mało się tu dzieje Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i udanej zabawy Sylwestrowej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiotrowski 01.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 To ja może zacznę od życzeń dla wszystkich budujących- Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! A co do pytania o okna to my, gdybyśmy drugi raz budowali to podnieślibyśmy je trochę w górę albo minimalnie zmniejszyli otwór, jeśli chodzi o kuchenne-oboje jesteśmy wysocy i niestety trzymając się projektu blat wypadł u nas za nisko...Natomiast na górze dodaliśmy bodajże 2 okna dachowe i dwa kolankowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vlodzimierz 06.01.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam ja rownież buduje Delte, poki co mam zrobione tynki , wode prad i kanalizacje Teraz czeka mnie ogrzewanie ,podlogówka i wylewki. Pozdrawiam budujących. Proszę napisać, co się stało z drugim kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartoszczaku 06.01.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nie ma go , w miejscu gdzie miała być kotłonia bedzie małe biuro a ogrzewać będę pompą ciepła typu powietrze-wodapozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vina 11.01.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) My wlasnie zamowilismy okna (Oknoplast). Na wiosne je wstawiamy i szykujemy dom w srodku Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Vina brak powodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartoszczaku 18.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Zastanawia mnie ,czy faktycznie tylko Luki ukończył budowe deltyMoże ktoś też już mieszka i chciałby się tym z nami podzielićpozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 18.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Zastanawia mnie ,czy faktycznie tylko Luki ukończył budowe delty Może ktoś też już mieszka i chciałby się tym z nami podzielić pozdrawiam budujących Też bym chętnie poczytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frytus 31.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 WitamCzy ktoś z szanownych forumowiczów zwiększał ką nachylenia dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 04.02.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Domek jak narazie jest super , bardzo dużo przestrzeni na dole , ale dach koniecznie podnoście 2 lub 3 pustaki bo bez tego pomieszczenia są śmiesznie małe,ściany kolankowej wcale nie musi być tak mi podpowiedział moj znajomy projektant ,ja podniosłem 2 pustaki i jest w miare. ...Mam zamiar tak jak Luki postawić ściankę kolankową zewnętrzną - 2 pustaki... Jak to jest z tą wewnętrzną ścianką kolankową. Zastanawiam się by z niej zrezygnować, a przynajmniej w częsci pomieszczeń ale jednak nie chcę podnosić domu i budować ścianki kolankowej zewnętrznej. Czy jest możliwy taki wariant - bez ścianki wewnetrznej i bez podnoszenia o 2 pustaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts