katarzyna kraszewska 12.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Proszę o radę z czego najlepiej zrobić skosy na poddaszu(tak naprawdę jest to strych),chcemy zrobić tam pokój córki,płyty k-g odpadają,gdyż mogą pękać(strop konstrukcja drewniana).Myślę o panelach,ale nie wiem jaki kolor,pomieszczenie jest niewielkie i niskie.Zdjęcia mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.03.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Proszę o radę z czego najlepiej zrobić skosy na poddaszu(tak naprawdę jest to strych),chcemy zrobić tam pokój córki,płyty k-g odpadają,gdyż mogą pękać(strop konstrukcja drewniana).Myślę o panelach,ale nie wiem jaki kolor,pomieszczenie jest niewielkie i niskie.Zdjęcia mile widziane! Nie wiem co mają wspólnego u ciebie płyty k-g na skosach do rodzaju stropu i pękania tych płyt. Prawie wszyscy tak robią, ale to oczywiście nie jest obligatoryjne. Panele radziłbym też białe. Optycznie powiększą pomieszczenie. A jeśli nie białe to jakieś możliwie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kraszewska 12.03.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Tak się mają,że dom jest blisko ulicy po której jeżdżą ciężarówki i jak stoję na tym drewnianym stropie to wszystko się trzęsie(dosłownie)! Ale dziękuję za odpowiedź i czekam na następne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 12.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A muszą być panele na syficie?? Mnie się osobiście nie podobają panele w innym miejscu niż podłoga... Może znajdziesz inne rozwiązanie?? (PS. Mój kuzyn kupił dom gdzie na sufitach jest boazeria a na podłogach wykładzina lateksowa )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 12.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Panele sa bardzo sensownym rozwiązaniem w twoim przypadku.Teraz jest duzy wybór , znajdziesz coś odpowiedniego, najlepiej bardzo jasne.Na pewno uda ci sie zrobic przytulny pokoik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Gdzies w jakimś piśmie widziałam boazerię na skosach ułożoną pionowo- tzn. od szczytu w dół. Fajnie to wyglądało. Może można tak też zrobić z panelami? Mi tez się wydaje że powinny być białe, albo chociaż bardzo jasne. Jak mają być panele to możnaby pójść w taki szwedzki styl- jasno, prosto, lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Pokoik żony w domu rodziców ma panele na sufice - te ścienne Odcień jakiś taki jasny. Nie wygląda źle. Tak więc w momencie realnego zagrożenia pękaniem płyt g-k, jeżeli podobają się Wam jakieś panele - montujcie i cieszcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 13.03.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 na skosach - panele ale...podłogowe. Tak, tak - da się i wygląda super. Nie mówię tu o wszytkich ścianach i zrobieniu pudełka z pomieszczenia, tylko na np. tych najbardziej newralgicznych. Polecam te z kolekcji Paradora (Wine&Fruit) - wyglądają bosko. Jakbym miała gdzie, to bym właśnie dała te.Tylko że :1) cena to prawie 100zł/m22) musi być "odpowiedni" styl pomieszczenia, bo panele wyglądają, jak zbitek dech po skrzynkach transportowych. A jak nie to po szwedzku - bialutko i jaśniutko, z akcentami szarości czy pastelowego błękitu - i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 na skosach - panele ale...podłogowe. Tak, tak - da się i wygląda super. Hmmm, ale podłogowe to raczej ciemne są... Możesz pokazać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 13.03.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 nie mam paneli na ścianie, bo juz mam wszystko wykończone Ale uznajomych widziałam - co prawda w holu (i to panele takie, jak na podłodze - jakieś zebrano, bardzo ładne). Wygląda naprawdę świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kraszewska 14.03.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Dziękuję wszystkim za rady,dzisiaj zamówiłam panele (jesion srebrny) są prawie białe,ale wyglądają nieźle,ciekawe jaki będzie efekt po ułożeniu?Trochę się boję,że nie poradzimy sobie z doborem odpowiednich kolorów ścian:cry: Aha,mam jeszcze jeden problem: czy pod panele ścienne daje się folię tak jak pod płyty k-g,czy niekoniecznie?Dodam,że dach pokryty jest blachodachówką, pod nią jest folia wysokoparoprzepuszczalna,następnie między krokwiami wełna mineralna 15cm i dodatkowo 5cm w poprzek.Czy wystarczy zamocować na tym listwy drewniane i na nich panele??? Przepraszam za chaos ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Aha,mam jeszcze jeden problem: czy pod panele ścienne daje się folię tak jak pod płyty k-g,czy niekoniecznie? Folia ma za zadanie chronić wełnę przed wilgocią. Koszt naprawdę niewielki więc lepiej nie kombinować. Kolorem się nie przejmuj, jak Ci się nie uda za pierwszym razem zmienisz przy następnym malowaniu Koniecznie pokaż zdjęcia jak już położycie te panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kraszewska 16.03.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 W przypadku płyty k-g jest to dla mnie zrozumiałe,że daje się folię,bo jeśli nawet jakaś para się dostanie to płyta ma te właściwości że ją wchłonie a przy suchym powietrzu wydali, a w przypadku paneli z MDF obawiam się,że folia mogłaby im zaszkodzić:mogą się wypaczać itp.Czy mam rację,nie wiem,to tylko moje babskie rozumowanie A może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ...w przypadku paneli z MDF obawiam się,że folia mogłaby im zaszkodzić:mogą się wypaczać itp.Czy mam rację,nie wiem,to tylko moje babskie rozumowanie A może ktoś miał podobny problem? No chyba lepiej żeby się panele wypaczyły, bo przynajmniej zobaczysz że coś się dzieje, niż by Ci miała zacząć wilgotnieć wełna, która wtedy po prostu traci własności izolacyjne. Zrobisz jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Też kiedyś myślałem o panelach lub boazerii na ścianach, ale doszedłem do wniosku że jak mi się znudzą, albo zniszczą to biedzie trochę roboty żeby je zmienić. Dlatego też dałem płyty gk, bo mając płyty jest większe pole manewru skosy zawsze można przemalować w jeden dzień, a boazerii w jeden dzień nie zmienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a boazerii w jeden dzień nie zmienimy. Też można pomalować. No może w dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts