Ewunia 12.03.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 jakaś konkretna firma dobre robi?z tacką, czy z naczyniem?udźwig 2 kg wystarczy, czy raczej 5kg?jakieś przydatne funkcje?no i w ogóle na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Podłączam się pod wątek bo też się zaczęłam rozglądać udźwig 2 kg wystarczy, czy raczej 5kg? To chyba zależy co się robi w kuchni i do czego się takiej wagi używa. Ja bym chciała jednocześnie taką do 5 kg i z bardzo dokładną skalą. Czemu tak? Co kilka tygodniu uruchamiamy wędzarnie. Trzeba poważyć jednocześnie spore ilości mięsa i niewielkie ilości soli do peklowania. Ot zagwozdka No ale wyobrażam sobie, że są gospodynie, którym waga do 2 kg może spokojnie wystarczyć A jakie dodatkowe funkcje? Bladego pojęcia nie mam jakie mogą być. Wiem tylko, że wagi mają możliwość ustawiania zera (to się chyba tarowanie nazywa). Wtedy może być płaska waga, bo ważyć można w dowolnym pojemniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 12.03.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 o, to będziemy szukać we dwa mnie to by najbardziej z płaską tacką i tarowaniem pasowała oglądam se w necie, co się teraz proponuje w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 13.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 http://image.ceneo.pl/data/products/935443/product.jpg Ja mam taką, baaaardzo ją lubię waży z dokładnością do grama, max. 5kg. Górne szkło jest zdejmowane, więc bardzo łatwo się ją czyści. Jest mała i niziutka, więc spokojnie mieści się na blacie, mogę na niej wszystko zważyć w pojemnikach - ma funkcję tarowania. Ma jeszcze jakieś dodatkowe funkcje (np. miara w litrach), ale z nich nie korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 21.03.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 a nie można było tak od razu marką rzucić? ale znalazłam EKS Cover to jest oglądam też Soehnle różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.03.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Mam tefala od kilku lat i jestem zadowolona.Taka tylko bialahttp://pan9.fotovista.com/dev/9/2/01219729/g_01219729.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 To chyba zależy co się robi w kuchni i do czego się takiej wagi używa. Ja bym chciała jednocześnie taką do 5 kg i z bardzo dokładną skalą. Mam do 3 kg i żałuje, że nie kupiłam do 5 kg.Dlaczego? Czasem wrzucam składniki na sałatkę do ceramicznej cięzkiej miski i waga przekracza 3 kg,wyrzuca przeciążenie, musze sie paprac z innymi naczyniami. Czasem potrzebuje zważyć warzywa czy owoce do przetworów i muszę ważyc na kilka razy, itp. Co do precyzji, dokładności ważenia - im wiekszy zakres ważenia, tym mniejsza precyzja. Ćwiczyłam podobny temat jak Ty Joshi i w efekcie kupiłam wagę kuchenną (te nieszczęsne 3 kg) plus wagę precyzyjną, ważacą po kilka gramów nawet (malutka jest, dokładność chyba 0,1 g). Cenowo wyszło mi taniej za te dwie, niż za jedna super jakości. A i tak aż takiej pracyzji w żadnej z "duzych" wag nie znalazłam. Ta kuchenna oczywiście z zerowaniem w trakcie ważenia (żeby dodawac kolejne składniki w odpowiednich wagowo porcjach), ta mała chyba też ale nie jestem pewna. Ja kupowałam w sklepiku z wagami na Pradze, znalazłam go przez Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.03.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Co do precyzji, dokładności ważenia - im wiekszy zakres ważenia, tym mniejsza precyzja. Ćwiczyłam podobny temat jak Ty Joshi i w efekcie kupiłam wagę kuchenną (te nieszczęsne 3 kg) plus wagę precyzyjną, ważacą po kilka gramów nawet (malutka jest, dokładność chyba 0,1 g). Cenowo wyszło mi taniej za te dwie, niż za jedna super jakości. A i tak aż takiej pracyzji w żadnej z "duzych" wag nie znalazłam. No cóż miałam nadzieję, że ma sens szukanie jednej "superwagi" bo jakoś bym chciała nie mnożyc bytów w mojej kuchni (i tak mam problemy z zapanowaniem nad tym co już jest), ale chyba masz rację, że lepiej w tym wypadku kupić dwie. A pochwalisz się jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 No cóż miałam nadzieję, że ma sens szukanie jednej "superwagi" bo jakoś bym chciała nie mnożyc bytów w mojej kuchni (i tak mam problemy z zapanowaniem nad tym co już jest), ale chyba masz rację, że lepiej w tym wypadku kupić dwie. A pochwalisz się jakie masz? Kurcze, tę trzykilową wywiozlam chyba do mamy na wiśniobranie jesienią. Teraz mam w domu dokładnie taką: http://www.swistak.pl/a2266572,DOKLADNA-waga-kuchenna-1000-g-0-2g-gw-FV-GRATIS.html Ta szalka jest na gwint, mozna odkręcic szybciutko i schowac do pudełka, zajmuje mało miejsca. Dla mnie to ważne, bo rzadko uzywam wagi, na blacie tylko by mi przeszkadzała. Ma tarowanie. Ale w dokładność do 0,2 g to ja nie bardzo wierzę. Nie widzę adresu, ale to pewnie ten sam sprzedawca (tez dwa bawole oczka do lusterek samochodowych dostałam, jak tu w ofercie . A tej dokładnej, kieszonkowej, nie moge znaleźć, to było cos takiego: http://www.nowaruda.dmkhosting.net/wagi/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=44&sName=ES-100-A-do-100-g-dokladnosc-0,01-g Chłop chcial do czegos, ale jak kupiłam to mu sie odwidziało. Sama widzisz, nie jest wielka, nawet zgubic w kuchni ja można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Aha... Ta druga to wręcz taka mikro-waga Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.03.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Aha... Ta druga to wręcz taka mikro-waga Dzięki za odpowiedź. Tak, malutka, kieszonkowa. Ta jest do 100g, ale widziałam też takie o wiekszym zakresie, nawet do 400g, ale wtedy dokładność jest mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.03.2009 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 a takie coś? http://x.screeny.pl/ga7310/0ad45590f9db6b7f10545310/waga_kuchenna_soehnle_crest.jpg Soehnle Crest wiszącanośność: 3 kgpodziałka: 1 gnie zajmuje miejsca na blacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 09.04.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 polecam tefala (wcześniej ktoś nim się chwalił) waży do 4 kg co gram i ma możliwość wytarowania naczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.04.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 polecam tefala (wcześniej ktoś nim się chwalił) waży do 4 kg co gram i ma możliwość wytarowania naczynia Zapomnialam napisac wczesniej o wytarowaniu, a praktycznie cokolwiek waze to korzystam z tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.04.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Mam dwie wagi. Jedna stara, do 10 kg, całkowicie mechaniczna, niemiecka, bardzo dokładna w całym zakresie. Druga, elektroniczna do 3 kg z dokładnością 1g (sprawdzone) ma funkcję podawania ilosci kalorii w ważonym produkcie. 476 produkówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.04.2009 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Komturze!! Pochwalże się, cóż to za sprzęt posiadasz? Bo ja ciągle wagę na szklanki przeliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.04.2009 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Komturze!! Pochwalże się, cóż to za sprzęt posiadasz? Bo ja ciągle wagę na szklanki przeliczam Baru, a o którą Ci chodzi? Ta niemiecka ma jakieś 70 lat, ta elektroniczna jest do kupienia w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts