arahijka 07.01.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 dostałam wycenę od firmy "ekofibrowej"; za uzyskanie współczynnika U=0,11W/K*m2 krzyknęli 60pln/m2; dużo to czy mało? wychodzi 40cm ekofibru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arahijka 09.01.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 normalnie, porównywalnie do 40cm wełny z ułożeniem no to chyba się skuszę - tamta ekipa jak ich poprosiłam o atesty - do tej pory brak odzewu...;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ja mam taki problem na niskim (60 cm) stryszku nad pokojem nad garażem, że mam ułożoną wełnę tylko na rigipsach, a w skosach nic nie ma.Niestety okazało się, że jest tam zimno w zimie i chcę to jakoś docieplić.Docieplenie skosów strychu w reszcie domu dużo dało, bo przestał tam hulać wiatr i jest dużo cieplej w reszcie domu. Nie ma możliwości dostania się tam, bo z jednej strony jest ściana szczytowa, a z drugiej zabudowa rigipsami - jedyny dostęp od strony dachu (czego wolę uniknąć) lub mogę wyciągnąć przewód wentylacji mechanicznej, odłączyć anemostat i wepchnąć przewód nad rigips mocując go tam np. takerem na czas wdmuchiwania np. ekofibru (otwór w rigipsie około 12 cm). Czy takie wdmuchanie ekofibru jest dobrym pomysłem, a może lepiej zastosować np. granulat PU ? Granulatu wełny, perlitu nie biorę pod uwagę, bo nie chcę wszystkiego zaświnić, a jest to w sumie niewielka ilość - około 3 m3 (trójkąt o podstawie 1 m i kątach 42 stopnie na długości 6 m). Od strony dachu z dachówek cementowych jest nabita folia wysokoparoprzepuszczalna. Co wg Was warto zastosować - czy ekofiber to dobry pomysł - a może macie jakiś namiar na sprawdzoną firmę w okolicach Jelcza, która może to wykonać w rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 10.01.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 arahilka daj proszę namiary na tą firmę od ekofibru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 30cm wełny powinno cie kosztować brutto z ułożeniem 40-50zł/m2, jest to równowartość 17cm tej lepszej droższej pianki którą kiedyś robili po 100zł/m2 ta cena 60zł/m2 może sugerować tą znacznie tańsza i znacznie zimniejszą piankę która będzie stanowić równowartość tylko 15cm wełny szkoda że nie podałaś więcej szczegółów, np deklarowanego lambda tej piany po 60zł/m2 pisząc o kwocie 40-50zł/m2 z ułożeniem to jaka wełnę miałeś na myśli? do tego 30cm? bo to wychodzi , ze albo robocizna jest gratis albo wełna o niewiadomych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dammar 04.09.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 moim zdaniem granulat styropianowy jest w takich przypadkach najlepszym materialem do wypelnienia wolnych przestrzeni w scianach jak i poddaszach.DLACZEGO?.jest samogasnacy,ma taka sama przenikalnosc cieplna co plyta o tej samej grubosci,nie wejda w niego zadne gryzonie (wszystko pociete , mysza nigdy tam nie wejdzie)i jest tanim materialem,40 zł m2 przy grubosci 20 cm,wiem bo sam ocieplilem swoje poddasze w 2004 roku i jestem bardzo zadowolony,a w slad za mna poszli moi sasiedzi.podam wam numer do faceta ktory sie tym zajmuje.tel.602570424.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartinGie 11.09.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam!Mogę doradzić w kwestii docieplenia wełną celulozową, wełną mineralną metodą wdmuchiwania/nadmuchiwania. W zależności od producenta występują na rynku takie produkty jak Warmcel, Celter, Ekofiber, Celuloza z Dammestad itd. Są to produkty krajowe, bądź sprowadzane z Europy. Cechą wspólną wszystkich wymienionych marek przy zastosowaniu metody nadmuchowej jest pozbycie się w znacznym stopniu tzw. mostków termicznych. Są to miejsca styczności materiału izolacyjnego z elementami konstrukcyjnymi budynku, w których występują szczeliny i braki w ciągłości izolacji spowodowane nieumiejętnym ułożeniem np. wełny mineralnej. W metodzie nadmuchowej z racji zastosowanej technologii materiał izolacyjny ściśle przylega do przegród.Oczywiście dbałość o szczegóły w wykonaniu prac dociepleniowych obowiązuje każdego i w każdej metodzie.Jeśli trzeba odpowiedzieć na jakieś pytanie proszę o wiadomość na pw lub gg 5740600.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 11.09.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Podczas remontu łazienki zauważyłem, że w ściany zewnętrzne budynku mają kilka centymetrów pustki powietrznej. Dom jest obecnie nieocieplony. Zastanawiam się nad dociepleniem ścian granulatem. Jakie są efekty takiego docieplania w porównaniu z położeniem wełny czy styropianu na zewnątrz? Czy do wypełnieniu pustki faktycznie czuć różnicę? Rozumiem, że granulat wdmuchuje się w ścianę po wywierceniu otworu przy stropie? Te otwory mogą być na zewnątrz budynku, żeby uniknąć spustoszenia w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonawentura 20.09.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 "Chciałbym ocieplić stropodach o powierzchni ok 30m2.Zdaję sobie sprawę, że nie jest to duża powierzchnia, jednak żal mi demontować podwieszanego sufitu...Strop jest lekko skośny, tak samo dach. Przestrzeń miedzy dachem a stropem w najwyższym miejscu, to około 50cm - wleźć się raczej nie da. W części gdzie jest najwyżej wycięte są 3 otwory na lampy rastowe (60x60cm), więc można tam zajrzeć, jednak nie mam pojęcia jak w tej trudno dostępnej części rozsypać granulat samemu. No i czy użyć w tym wypadku styropianu czy ekofibera...Proszę mi odpowiedzieć, czy w tym przypadku możliwe jest zastosowanie technologii Ekofiber, może styropianu, możliwe że metodą wdmuchiwania? Czy jest jakiś sposób, by samemu w tym przypadku, takiego docieplenia dokonać?Mieszkam w Częstochowie i trudno mi znaleźć fachowców, którzy wypowiedzieliby się na ten temat,bądź podjęli docieplenia, bez demontowania sufitu." To treść listu, jaki rozesłałem po firmach zajmujących dociepleniami granulatem.Nadal szukam kogoś, kto mi doradzi, bądź wykona to docieplenie. Może ktoś z okolic Częstochowy ma jakieś konkretne namiary?Proszę o jakiś kontakt na prv, jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Obecnie w Castoramie jest wełna 15 cm po 9 zł/m2.Myślę że to dobra oferta. Za nieiwielkie pieniadze można doceplić co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 01.06.2012 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Dla zinteresowanych tematem: zasypałem strych ok.220m2 ekofibrem. Firma przemiłej Pani z Czeladzi, czas ok. 6h., grubośc powłoki 45cm., ekofiber austryjacki, certyfikat, cena 9000zł. Szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 03.04.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 U mnie zasypywała firma z okolic Grudziądza. 140 metrów. Tanio , dobrze, mieli certyfikaty na wszystkie materiały telefon dla zainteresowanych : 694936468 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts