Cezarr 07.11.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 WitamIle droższy jest dach kopertowy od dwuspadowego (np %) dla domu w ktorym mozna zastosować oba rozwiązania- ok 150 m pow całkowitej(dom) zakładając pokrycie blachodachówką (w obu przypadkach dwie lukarny). Może ktos miał taki dylemat,więc zna temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.11.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Powierzchnia jest mniej więcej porównywalna (przy zachowaniu kątów). Koperta ma więcej odpadów - trzeba ciąć na stykach połaci i chochodzą gąsiory. Za to w dwuspadowym trzeba dać dość dużo dachóki bocznej (brzegowej) lub wykonać obróbki. Dokładnie nie liczyłem, ale wydaje mi się z tych analiz, że wyjdzie podobnie. Jeśli bardzo się mylę proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 07.11.2003 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 W uzupełnieniu tematu,poproszę o uwagi na temat obu rozwiązańZalety, wady itp.Czy aby napewno róznica w cenie nie jest znaczna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.11.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Nigdy nie zastanawiałem się nad więźbą. Mamy poddasze użytkowe i w tym temacie przy dwuspadowym uzyskasz więcej miejsca o pełnej wysokości, do tego będziesz mógł w szczytach wstawić normalne okna. My jedna pozostaniemy przy kopercie - nasz dom dziwnie by wyglądał z dachm dwuspadowym, do tego na górze mają być (kiedyś tam w odległej galaktyce - no nie to nie ta bajka ale czas podobny) dwa pokoje i łązienka - reszta będzie po prostu strychem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts