warecki 13.03.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam serdecznie, mam prośbę do fachowców.... wiem.. wiem.. tu są sami fachowcy Przymierzam się do remontu generalnego mieszkania w bloku. Czy ktoś zorientowany może mi powiedzieć ile by wyniósł koszt samej robocizny? Wszystkie materiały moje. Będę bardzo wdzięczny. Przy okazji jeśli ktoś jest w stanie wykonać te prace (wrzesień 2009 - Warszawa) i cena którą poda będzie dla mnie ok możemy się skontaktować, spotkać, porozmawiać Kosztorys poniżej: 1.Przedpokój (3,80) – po przesunięciu ściany łazienki jakieś (2,90; 142cm x 205 cm ) - usunięcie i postawienie od nowa fragmentu ścianki gipsowej(wejściowej do pokoju) 1,5 metra długa. - podwieszany sufit w przedpokoju - wyrzucenie starych drzwi wejściowych i wstawienie nowych (próba przesunięcia drzwi wejściowych) - zamontowanie bezpieczników i dzwonka wejściowego - położeni płytek na podłodze(gres) 2. Salon: (17,5; 302 cm x 576 cm) - skucie tynku ( sufit + tam gdzie trzeba) - zamurowanie drzwi pomiędzy salonem a sypialnią - wymiana parapetu - montaż karniszy - na jednej ścianie położenie tapety 3. Kuchnia: (4,40; 204 cm x 217 cm) - wyburzenie fragmentu ściany między kuchnia a salonem (1 metr ścany) - skucie wszystkich płytek w kuchni - położenie płytek na podłodze - usunięcie parapetu w kuchni i przygotowanie go pod montaż blatu kuchennego (zależy od projektu kuchni) - zabudowanie karton gipsem części rury od gazu (między górną szafką a blatem) - montaż karniszy 4. Łazienka: (2,90) – po przesunięciu ściany łazienki jakieś (3,90; 180 cm x 215 cm) - wyburzenie i przesunięcie (postawienie od nowa) ściany pomiędzy łazienką a przedpokojem (2,20 m) - skucie płytek w łazience i położenie nowych (18,80 m2) - montaż wszystkich urządzeń sanitarnych - wymurowanie brodzika pod kabinę prysznicową pół okrągłą (120x80) - rozebranie i zrobienie od nowa ekranu zakrywającego rury - zamontowanie nowych drzwi - podwieszany sufit w łazience 5. Sypialnia (9,50; 315 cm x 302 cm)- możliwe, że kucie tynku na suficie - położenie tapety na jednej ścianie - wycięcie otworu w ścianie pomiędzy sypialnia a małym pokojem (otworu czyli przejścia pomiędzy pokojami - szerokiego na 120 - 150 cm) - montaż karniszy - zamontowanie nowego parapetu - zabudowanie rur karton gipsem 6. Mały pokój (8,30; 315 cm x 264 cm) - montaż karniszy - wstawienie nowych drzwi [Dodatkowo w całym mieszkaniu: - położenie gładzi (poza łazienką) (146,9 m2) - pomalowanie ścian – dwukrotne (poza kuchnią i łazienką) (126,70) - położenie nowej elektryki w całym mieszkaniu. Wyprowadzenie kabli w odpowiednich miejscach. - położenie parkietu (poza kuchnią, przedpokojem i łazienką) (35,30 m2) - położenie gresu na podłodze w łazience kuchni i przedpokoju. (11,20 m2) - montaż parapetów w salonie, sypialni i małym pokoju. Z góry bardzo dziękuję[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Lynch 29.08.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Sugeruje skorzystać z serwisu http://www.remontomat.pl który automatycznie wyceni koszty remontu w stosunku do potrzeb, metrażu i materiałów można tam również znaleźć firmy które przyjęłyby zlecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts