warecki 13.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam serdecznie, mam prośbę do fachowców.... wiem.. wiem.. tu są sami fachowcy Przymierzam się do remontu generalnego mieszkania w bloku. Czy ktoś zorientowany może mi powiedzieć ile by wyniósł koszt samej robocizny? Wszystkie materiały moje. Będę bardzo wdzięczny. Przy okazji jeśli ktoś jest w stanie wykonać te prace (wrzesień 2009 - Warszawa) i cena którą poda będzie dla mnie ok możemy się skontaktować, spotkać, porozmawiać Kosztorys poniżej: 1.Przedpokój (3,80) – po przesunięciu ściany łazienki jakieś (2,90; 142cm x 205 cm ) - usunięcie i postawienie od nowa fragmentu ścianki gipsowej(wejściowej do pokoju) 1,5 metra długa. - podwieszany sufit w przedpokoju - wyrzucenie starych drzwi wejściowych i wstawienie nowych (próba przesunięcia drzwi wejściowych) - zamontowanie bezpieczników i dzwonka wejściowego - położeni płytek na podłodze(gres) 2. Salon: (17,5; 302 cm x 576 cm) - skucie tynku ( sufit + tam gdzie trzeba) - zamurowanie drzwi pomiędzy salonem a sypialnią - wymiana parapetu - montaż karniszy - na jednej ścianie położenie tapety 3. Kuchnia: (4,40; 204 cm x 217 cm) - wyburzenie fragmentu ściany między kuchnia a salonem (1 metr ścany) - skucie wszystkich płytek w kuchni - położenie płytek na podłodze - usunięcie parapetu w kuchni i przygotowanie go pod montaż blatu kuchennego (zależy od projektu kuchni) - zabudowanie karton gipsem części rury od gazu (między górną szafką a blatem) - montaż karniszy 4. Łazienka: (2,90) – po przesunięciu ściany łazienki jakieś (3,90; 180 cm x 215 cm) - wyburzenie i przesunięcie (postawienie od nowa) ściany pomiędzy łazienką a przedpokojem (2,20 m) - skucie płytek w łazience i położenie nowych (18,80 m2) - montaż wszystkich urządzeń sanitarnych - wymurowanie brodzika pod kabinę prysznicową pół okrągłą (120x80) - rozebranie i zrobienie od nowa ekranu zakrywającego rury - zamontowanie nowych drzwi - podwieszany sufit w łazience 5. Sypialnia (9,50; 315 cm x 302 cm)- możliwe, że kucie tynku na suficie - położenie tapety na jednej ścianie - wycięcie otworu w ścianie pomiędzy sypialnia a małym pokojem (otworu czyli przejścia pomiędzy pokojami - szerokiego na 120 - 150 cm) - montaż karniszy - zamontowanie nowego parapetu - zabudowanie rur karton gipsem 6. Mały pokój (8,30; 315 cm x 264 cm) - montaż karniszy - wstawienie nowych drzwi [Dodatkowo w całym mieszkaniu: - położenie gładzi (poza łazienką) (146,9 m2) - pomalowanie ścian – dwukrotne (poza kuchnią i łazienką) (126,70) - położenie nowej elektryki w całym mieszkaniu. Wyprowadzenie kabli w odpowiednich miejscach. - położenie parkietu (poza kuchnią, przedpokojem i łazienką) (35,30 m2) - położenie gresu na podłodze w łazience kuchni i przedpokoju. (11,20 m2) - montaż parapetów w salonie, sypialni i małym pokoju. Z góry bardzo dziękuję[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamlak 13.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 koszt ok 7 - 9 tyś zł, bez elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felus5 14.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 15 tys za całość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warecki 16.03.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 15 tys za całość Pozdrawiam Czy prace typowo hydrauliczne równiez Pan wykonuje? Potrzeba będzie jeszcze wyciąć rury pionu od centralnego ogrzewania i wkuć je w ścianę, zostawiając tylko wyjście na grzejnik drabinkowy. Ile ewentulanie, mniej więcej chciałby Pan za taką usługę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek CASE 16.03.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam Mogę przyjechać do Państwa i dokonać dokładnej wyceny całego remontu włącznie z pracami elektrycznymi i hydraulicznymi. Wycena taka w przypadku naszej firmy jest darmowa wiec nie ponosicie Państwo żadnego ryzyka a będzie ona wykonana fachowo i rzetelnie. Nasza firma specjalizuje się w budowach domów oraz we wszelakich pracach remontowo wykończeniowych. Posiadamy fachowa ekipę, a prace wykonujemy bardzo dokładnie i rzetelnie co mogą potwierdzić nasi zadowoleni klienci z którymi chętnie Państwa umówimy lub pokarzemy wykonane przez nas prace. http://www.mieszkobud.pl lub 506-907-807 Pozdrawiam i życzę miłego dnia, Mieszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert 73 22.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 kompleksowo w granicach 20.000 tel.696962648 nr GG 13734074 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts