Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze budowanie - czyli kombinacja w alpejskim stylu

Recommended Posts

Witajcie.

Nie miałam co robić to postanowiłam razem z moją drugą połówką wybudować dom! Żartuję. Zawsze gdzieś po cichu zawsze o tym marzyłam ale wydawało mi się to nierealne. Teraz się zastanawiam dlaczego tak późno się na to zdecydowałam. Zamiast pomyślec o tym dwa lata temu kiedy mieliśmy większe możliwości finansowe. :evil:

No ale jak się zdecydowaliśmy to poszły wszystkie środki w ruch.

Kupno działki.

Szybkie, dwa miesiące poszukiwań. W naszych okolicach ceny z kosmosu. I zima zima zima. No cóż po tylu latach już mi zbrzydła, u nas taka pogoda praktycznie przez 5,6 miesięcy wiięc to może wykoczyć.

:x

Szukaliśmy więc gdzie indziej bliżej rodzinnego miasta mojej mamy. I znalazła się.

Działka kupiona w lipcu 2008r (kredyt) Mała bo mała ale własna 850m2. Prawie idealna Fajnie :D

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cena działki wraz z wszystkimi opłatami 70 tysięcy. :evil: No cóż, ale jak się chciało to się ma.

Zabarłam się za urzędy, rzeczywiście można się rozchorować. Wszelkie uzgodnienia, projekt domu (indywidualny) itd

Wszystkie formalności zakończyły się w styczniu 2009r., kiedy to otrzymaliśmy pozwolenie na budowę. :D :D :D

:D

Kolejny krok to załatwianie kredytu .. MASAKRA przy tym kryzysie banki stawiały warunki od których włos jeżył mi się na głowie.

Udało nam się (ile kombinowania - tylkko ciiii). Jak sobie pomyślę że 30 lat będzie to nademną wiesieć ehhh :-? :-?

Budujemy domek niby 159 m2, a w sumie powierzchni użytkowej będzie jakieś 200m2.

Na dole: 2 pokoje z łazienką, salon, kuchnia z jadalnią,

Na górze: trzy pkoje łazienka garderoba.

No i jeszcze garaż.

Jest nas sześcioro dwójka dzieci i czworo dorosłych więc musimy się gdzieś pomieścić.

Z ekipą dogadam się w tym tygodniu, zobaczymy ile będą krzyczeć... :o

http://foto.onet.pl//m8iu2,wdscc4cwcww8,ilgg4,u.html#ilgg4.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/9095cf6d05bc56d10d1757b45a91752c,10,19,0.jpg

masz mozillę jako przeglądarkę ? - to prawy przycisk na myszce - i ... kopiuj adres obrazka

jeśli masz IE - to przeciągnij samo zdjęcie do paska i otworzy się samo zdjęcie, bez całej otoczki i ten adres skopiuj