Jove 13.03.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Musze troche obciac koszty mojej budowy i zastanawiam sie na oplate niektorych prac mojej firmy bez rachunku czyli bez oplacenia podatku. Ryzykuje ja czy firma ? co sie stanie jak sie wyda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 13.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Napisz jeszcze jak się firma nazywa i gdzie mieszkasz to coś doradzęjestem pracownikiem urzędu skarbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jove 13.03.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mozesz sobie byc kim ci sie podoba.Jestem osoba dorosla i jezeli wzielabym na siebie takie ryzyko chcialabym wiedziec jakiej wysokosci jest na to kara.Ot czysta informacja, moje prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.03.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Mozesz sobie byc kim ci sie podoba. Jestem osoba dorosla i jezeli wzielabym na siebie takie ryzyko chcialabym wiedziec jakiej wysokosci jest na to kara. Ot czysta informacja, moje prawo. Zanego ryzyka,budujesz sposobem gospodarczym i po zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 15.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Obowiązek podatkowy jest po stronie osoby, która wykonuje usługi. To ona musi naliczyć VAT i CIT / PIT od dochodów i odprowadzić do urzędu. Przecież osoba budująca nie musi mieć / trzymać rachunków. To tak jabyś w kiosku kupowała - co Cię obchodzi czy Pan ma prawidłową kasę fiskalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.03.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 dodatkowo nie musisz żądać faktur czy rachunków za prowadzone prace. Więc jeżeli umawiasz się na jakąś kwotę za usługę i potem ją płacisz, to możesz żyć w przeświadczeniu, że wykonawca od tej kwoty odprowadził podatek. A że tego nie robi, to już nie Twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 15.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ale oczywiście namawianie wykonawcy żeby obniżył cenę i nie płacił podatku jest moralnie naganne i jest de facto okradaniem całego społeczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts