Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stara Mazurska Szkoła

maciek01

Recommended Posts

ponoc ostanio sie przepisy zmienily dotyczace prowadzenia D.G na terenach wiejskich.Daja 300 tys zl jezeli prowadzisz 2 lata firme i masz zatrudnianych 2 pracownikow.Acha jeszcze jedno ,jak caly budynek robisz jako "agro" to zwracaja 100% inwestycji,wiec warto na np: szwagra otworzyc firme w "swojej wsi" na teranach wiejskich"szwagier bedzie Ci wystawial rachunki na budowlanke i bedzisz mial az tak "zle "jak "rolnicy".Dobra rada,poszukaj prawnika siedzacego w temacie ,albo dawaj na pirva.Ogolnie podatnicy moga Ci to wyremntowac gratis i moze jeszcze wyjdziesz do przodu.Pzdr

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sobotę byłem z wizytą u Maćka. Fantastyczna chałupa, jednak by doprowadzić ja do świetności wymaga wiele pracy.

Dasz Maćku radę, będziemy Cię wspierać duchowo. :D

Dzięki za wsparcie :D , a cała reszta to tylko kwestia (jak to Ty mawiasz) czasu $$$ :D

:D :D :D :D :D

Ten czas $$$ €€€ cholernie szybko ucieka (wycieka). :wink:

Moja nowa gmina myśli o mnie ... Jakie to miłe ...

Otwieram dziś skrzynkę pocztową, a w środku list - nadawca: Urząd Gminy. Zaglądam do środka, a w środku IN-1. :o Czytam dokładnie, a to Informacja w sprawie podatku od nieruchomości, rolnego i leśnego :evil: A ty głupi spodziewałeś się życzeń świątecznych ? :lol: :lol: :lol: Mimo wszystko - dużo zdrowia i czasu ($$$) dla wszystkich remontujących stare domy. :D

Moja nowa gmina myśli o mnie ... Jakie to miłe ...

Otwieram dziś skrzynkę pocztową, a w środku list - nadawca: Urząd Gminy. Zaglądam do środka, a w środku IN-1. :o Czytam dokładnie, a to Informacja w sprawie podatku od nieruchomości, rolnego i leśnego :evil: A ty głupi spodziewałeś się życzeń świątecznych ? :lol: :lol: :lol: Mimo wszystko - dużo zdrowia i czasu ($$$) dla wszystkich remontujących stare domy. :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To Ty masz i las? Jaki las? A tartak?

Bo mieć las, a nie mieć tartak to co za interes? :wink:

Gagata ma jeden pies, ale on jak cztery psy, albo jak Psy2 do kwadratu. :)

I morda jak kopara a jęzor jak łopata - ale poczciwiec :D :D

Tyle że konkurencji (psiej) nie toleruje...

Bo co do płci przeciwnej (psiej) to dość jest nieporadny i wystarcza, że mu taka sunia jedna z drugą ząbki pokaże ..... 8)

To dokładnie ma z psimi panienkami jak mój pie***oła.

Tyle, że Wasz na mnie warknął, o co pretensji nie mam, a mój do Was się łasił. Bo on z natury łagodny jest. :D

No tak...nasz jest, jakby tu rzec, ostrożny w stosunku do nowopoznanych :D

Nawet wyczytałam to w opisie tej rasy i dokładnie zgadza się to z tym co widzę :wink: Zaufanie przychodzi z czasem 8)

A Twój piesio kochany to pierwszego dnia przecież poszedł z nami (obcymi jakby nie było) nad jezioro (bez Ciebie!) i jeszcze do tego nas słuchał :D

Dla niego nie ma "obcych". :D

On kocha nawet listonosza. Zresztą sympatycznego.

Własnie Dinar Was pozdrawia, machając zamaszyście ogonem. :D

....To dokładnie ma z psimi panienkami jak mój pie***oła.....

P.ierdoła p.ierdołą, ale córkę Dinar ma śliczną. Jak zrobię jej fotkę to podeślę.

Jesienią odwiedziła go piękna, chętna goldenka. Były 3 dni zabawy, ale na zabawie się skończyło. :(

Podeślij fotkę jak zrobisz.

Pozdrawiam.

Tomku, "partnerka" Dinara sięgała mu do kolan (jego kolan :) ). Wiosną biegał za nią przez kilka dni, kilka razy dostał zębami po uszach...aż tu w lipcu sąsiad mnie woła i mówi: "Zajrzyj do budy, no no, będziecie płacić alimenty". Z kilku szczeniaków jeden blondas - klon Dinara. I jak tu się wyprzeć? Blondas został u sąsiada na naszą prośbę. Reszta została rozdana.

Ale chyba odbiegamy do tematu. Oby założyciel wątku się nie pogniewał.

Maciek ma dwa psy, więc chyba będzie wyrozumiały i wybaczy. :D

• 2 weeks później...