Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stara Mazurska Szkoła

maciek01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Hej Maciek

dopiero dziś natrafiłam na Twój wątek ale od pierwszej obejrzanej fotki zazdroszczę Ci tego domeczku :) super !!!

powiedz Mi czy szukałeś na jakiś portalach (jakich?) czy tak przez przypadek ??? - jeśli możesz to zdradź tajemnicę jak szukałeś takiej nieruchomości :)

My właśnie też zdecydowaliśmy się wyprowadzić na warmię,mazury i zaczynam szukać czegoś tak ślicznego jak Twoja szkółka :)

będę wdzięczna za informacje - jeśli nie są tajne :)

pozdrawiam

anett

Ja szukałem praktycznie tylko TU i TU. Poza tym googlarka i w różnych konfiguracjach tagi: sprzedam, nieruchomości, przetarg, stara, była, dawna, szkoła, młyn, spichlerz, dworzec kolejowy, nieczynny, budynek po, budynek byłej, itp. co Ci przyjdzie do głowy. I jeszcze zrób sobie listę interesujących Cię gmin, znajdź w necie stronę internetową każdej z nich (ale tę oficjalną - BIP - Biuletyn Informacji Publicznej) - tam każda gmina ma obowiązek umieszczać informacje o przetargach.

I tak 10 lat ... :lol2:

Edytowane przez maciek01

Dzięki Maciek za info :)

chyba nie miałeś ciśnienia z tym nowym miejscem na ziemi jak 10lat szukałeś !!! Ja z tych bardziej niecierpliwych jestem a szukam dopiero od zimy... ale już się przekonałam że to nie taka prosta sprawa :)

Jak coś Mi się spodobało to przez przypadek w zachodniopomorskim jak na złość ... jednak to ciut dalekooo jak dla Nas :( ale domek z fotek bajeczny ... może widziałeś gdzieś coś podobnego ???

http://www.zabytki-nieruchomosci.com/1,more,140-chata_drewniana_we_wsi_rogozina__gmina_trzebiatow__woj__zachodniopomorskie.html?ln=pl

Życzę powodzenia w remontowaniu - naprawdę zajefajna "chałupka" :)

Zaglądaj TU i TU ale raczej nie licz na okazje. Albo ruinki, albo cena adekwatna do stanu i lokalizacji, a jeśli atrakcyjna to dla nieruchomości z górnej półki. Raczej żeby nacieszyć oko i nasycić duszę. A co do ciśnienia to mialem i to spore. Ale wiedziałem, że to musi być to jedno jedyne miejsce. Kilka razy chcielismy sie zdecydowac na cos innego, ale wyczekalismy i nie załujemy. No i te 10 lat to tak troche przesadnie, liczac od pierwszego pomysłu, który w międzyczasie ewoluował. Ale 2-3 lata szukania były.