Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwona... myśmy też powiększyli trochę wykusz, nie pamiętam o ile cm (bo okres budowy mamy dawno za sobą) ale wiem że chodziło o boczne okna były za wąskie , tak czy inaczej jeżeli jest szansa na zmianę to warto to zmienić

Stół postawisz i tak przed wykuszem, (tak jak na fotce u daniela) u mnie stól ma 100 cm szerokości i swobodnie krzesło stoi przy nim.

Pokój rozrywki to baaardzo fajny pomysł

Daniel pięknie u was:yes:

:D Klemensik jak patrzę na twój domek z zewnątrz to zupełnie jakbym swój widziała :D

Nie ma czym się chwalić,ale proszę(sorki za jakość,robiłem komórką)[ATTACH=CONFIG]189182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]189183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]189184[/ATTACH]

dziękuję ;) zrezygnowaliście z kominka czy macie go w innym miejscu?

zastanawia mnie jedno - czy na tej scianie co jest wypoczynek to rzeczywiście ta czy ściana jest taka mała - bo niby 3m to nie jest mało, a zastanawiam się czy naroznik się zmieści. ;)

no kurczę, na wielu zdjeciach wydaje się to mała sciana

Kominek jest w planach bliskiej lub dalekiej przyszłości:D,jak dobrze się przyjrzysz widać w rogu zarys komina.

Co do narożnika,miał być,ale fotel i kanapa z funkcją RELAX wygrała (Żona dalej się nie odzywa:()

Kanapa ma 2.10 fotel prawie 1m stoją tak jak narożnik także spoko (od początku wykuszu jest dokładnie 3,2m) no ale widziałem narożniki super wielkie

Kominek jest w planach bliskiej lub dalekiej przyszłości:D,jak dobrze się przyjrzysz widać w rogu zarys komina.

Co do narożnika,miał być,ale fotel i kanapa z funkcją RELAX wygrała (Żona dalej się nie odzywa:()

Kanapa ma 2.10 fotel prawie 1m stoją tak jak narożnik także spoko (od początku wykuszu jest dokładnie 3,2m) no ale widziałem narożniki super wielkie

heheh bo uwierzę z tą zoną :D

9 tys. za robociznę za dach z 5 oknami dachowymi no i 2 kominami - to dużo?

moze ktoś z Was pamięta ile dał za robociznę dachu?:)

papisiu a jak Ty rozwiązałaś sprawę z wiatrołapem, mam na mysli czy masz tam szafę zabudowana czy jakaś mebloscianke?

jezeli mogę, to proszę o zdjęcie;)

oczywiscie pytanie też odnosi się do innych budpwniczych z10 :D

jutro postaram się za dnia pstryknąc fotkę. a tak na szybko to znalazłam projekt mojej szafy z wiatrołapu:

[ATTACH=CONFIG]189473[/ATTACH]

Iwonka.. piękny wykusz bo duża środkowa tafla okienna i obniżone okna ale zwróć uwagę, że w naszym projekcie są skośne boczne ściany i zapewniam cię że lepszy będziesz miała widok nawet od środka domu, niż prostych bokach. Zwróc uwagę, że okna boczne w projektach (naszym i tamtym) są we wnęce jak dasz ich na prosto, wchodząc do salonu nie będziesz ich widziała. Przypatrz się dokładnie na realizaję z archonu a potem popatrz jak jest u daniela. To takie moje wywody :D

Iwonka.. piękny wykusz bo duża środkowa tafla okienna i obniżone okna ale zwróć uwagę, że w naszym projekcie są skośne boczne ściany i zapewniam cię że lepszy będziesz miała widok nawet od środka domu, niż prostych bokach. Zwróc uwagę, że okna boczne w projektach (naszym i tamtym) są we wnęce jak dasz ich na prosto, wchodząc do salonu nie będziesz ich widziała. Przypatrz się dokładnie na realizaję z archonu a potem popatrz jak jest u daniela. To takie moje wywody :D

patrzę, ale i tak bardziej wizualnie i praktyczniejszy wydaje mi się ten z archonu :D

zawsze mogę zrobić taki wykusz :

http://www.archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-n/m484681a5d56f6#

Wszystko kwestia gustu,ale realizacja to nie jest prosta sprawa ten ostatni zwieńczony balkonem wykończenie tak żeby nie ciekło po paru latach ups

no i ile problemów z jednym wykuszem..:(, dlatego u nas nie ma wcale :) ten z projektu tez wydawał mi się za mały, więc po co robic wykusz, jak jest nieużyteczny?