Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czas leci, a ja nie mogę usiedzieć więc zamiast nad morze postanowiliśmy walczyć dalej.

Pozwolę się pochwalić tym co na dziś, zwalczyłem front domu, no może bez detali ale już widać jak będzie wyglądał...

_mini-DSC_4730.jpg

_mini-DSC_4724.jpg

miniDSC_4799.jpg

miniDSC_4798.jpg

Edytowane przez maajki

Aszsz się rumienię :)

Bardzo mi miło, że podoba się Wam nasz pomysł i praca. Wiem, że wiele osób uważa, że drewno to zły pomysł, na elewację, bo trzeba odnawiać co kilka lat, a tynku nie, ale jak się tynku nie odnowi to robi się szary od kurzu, a drewno nie :) Zabezpieczamy je Sadolinem z nową formułą 8 lat ochrony. Zobaczymy :) A poza tym czy to nie frajda raz na parę lat zrobić coś przy swoim domu żeby wyglądał wciąż jak nowy?

Ja lubię robić, więc pewnie dlatego tak gadam.

Bagusiu. Zgadzam się z Tobą wybraliśmy ten dom bo jest elegancki w swej prostocie, jak się na niego patrzy robi takie solidne wrażenie i daje poczucie bezpieczeństwa, a przy wielkich wichurach które mieliśmy w zeszłym roku na jesieni, połamały drzewa na naszej działce, nawet nie zatrzeszczał, a drewniany w końcu jest.

Przestronny i nawet może jak dla nas trochę za duży, ale już jest więc, teraz gramy w salonie w kometkę, dzidzior jeździ na rowerze i hulajnodze jak jest brzydko na dworze, więc chyba warto było. Ale ciężką pracą okupiony trawniczek też już wygląda ładnie i jak nie pada jest gdzie pochasać :)

Jeśli komuś niedaleko i chciałby zobaczyć ile miejsca jest w Z10 to zapraszam bo dobry moment jeszcze nie zagracone przestrzenie :)

Chyba powinienem przypomnieć w związku z tym, że nasz dom stanął w okolicy Mszczonowa czyli około 40minut od Janek, jadąc katowicką. (E8)

_mini-DSC_4475.jpg

_mini-DSC_4677.jpg

_mini-DSC_4712.jpg

Edytowane przez maajki

Witam wszystkich "zetkowiczow" :)

Synthia - jestem pod wrazeniem pomieszczen! i waszych okien, wlasnie dokladnie taki kolor nam sie podoba :)

A wiecie juz jak chcielibyscie zeby Wasz dom wygladal z zewnatrz? kolor dachu, scian?

Zazdroszcze Wam juz tak zaawansowanego etapu, naprawde :)

My jeszcze ne jestesmy pewni, na jaki projekt sie zdecydujemy, ale narazie Z10 jest faworytem.. przynajmniej moim hihi

Witam wszystkich !W pazdzieniku będę miała pozwolenie na budowe ,projekt wybrany (przemyslany42a) i tylko juz czekamy i tupiemy nogami.Cos mnie jednak podkusiło i zajrzałam do Was !!! I co?Ano chyba będzie zmiana projektu na .............Z10!!!!!!!!!! Jak tu kurna nie kląć!!!Ale tak to jest niby wszystko ok ale coś jednak nie pasuje i teraz juz wiadomo co .Narazie więc bedziemy sie wpraszac do Was w gości i zadawac pytania ,tym z Was którzy jestescie juz mądrzejsi o to co macie za sobą

Synthia, co do naszej powierzchni uzytkowej to najpierw chcielismy do 100 metrow, pozniej lekko ponad 100, pozniej do 120 a teraz to juz tak ze niby do 150 metrow :) :) az sie boje ze skonczymy na 200 metrach hehe

Zobaczymy jak wyjdzie... ale tych 130 to mysle, ze moze sie okazac w sam raz...

Skubisie znam ten bol, ja sama w ciagu ostatnich 4 dni zmienilam "ulubiony" projekt chyba z 6 razy :) ale tez narazie stanelo na Z10, jednak... kiedy zobaczylam "przemyślany 42a" to juz nie wiem, bo bardzo mi sie spodobal!!! :) a czym czemu po zobaczeniu Z10 myslisz o zmianie projektu?

hmmm no własnie dlaczego ?Przeciez tamten wydawał sie idealny.Niby wszystko pasowało,ale był jakis niedosyt.Po pierwsze bardzo duzy koszt dachu a powierzchnia poddasza do niewielkiego wykorzystania jesli juz.Niby chcemy dom parterowy ,ale z drugiej strony zal tej powierzchni pod dachem nie wykorzystac,PO drugie jakos mi ten garaz z przodu domu nie leży. Mamy szeroką działke -42 m dlatego wybralibysmy Z10 z podwójnym garażem,.Ogólnie to przemyslany jest spoko w środku i nie jest powiedziane ze na nim sie nie skończy ,ale Z10 ma podobny układ kuchnia-salon,poddasze powiedzmy goscinne,mniej skomplikowany dach i wizualnie bardziej mi sie podoba,aha no i pokoje ma wieksze.Jest taki dworkowy.Może to wszystko troche zagmatwane ,ale to nie buty ,tylko wybór na reszte życia,wiec sami dobrze wiecie o co chodzi.POZDRAWIAMY

.Może to wszystko troche zagmatwane ,ale to nie buty ,tylko wybór na reszte życia,wiec sami dobrze wiecie o co chodzi.POZDRAWIAMY

hehe Jak bym widziała sobie...doskonale znam ten problem z wyborem projektu. Mi podoba się Z10, niestety mój mąż jakoś za bardzo nie jest ku niemu, woli Z98. Wczoraj znalazłam projekt, który powinien należeć do tych tanich w budowie. Może spodoba się i Tobie. Ja osobiście dodałabym 1m od strony garażu i pokoi (szerszy garaż na jakieś regały i pokoje zyskają ok13m2, jak dla mnie w sam raz). Zapomniałam o najważniejszym- mężulkowi bardzo się spodobał i mów, że poszukiwania można już zakończyć:) Zyczę powodzenia w wyborze- jak już się na jakiś zdecydujecie to daj znać:) Oto link http://www.domoweklimaty.pl/projekty-domow/wszystkie/projekt-2873_gryf-ii?name=&area_from=&area_to=&roof_from=&roof_to=&parcel_min_width=&parcel_min_height=&floors_id=1&development_id=1&type_id=&garages_id=&cellar=&fireplace=&pool=&technology_id=&szukaj=szukaj&s=2 Dodam tylko, że projekt jest nowy (ma ok 2miesiące) więc na pewno nie ma jeszcze żadnych info ani zdjęć:(

Czesc dziewczyny!Tak między nami to mój jeszcze nie wie ,ze chyba będzie zmiana projektu !Ja narazie sama węsze i zbieram silne argumenty za Z10 zeby sie obronic z kazdej strony!!! BOGUSIA! Co do projektu z domowych klimatów to powiem ci ,ze w środku moze byc ,chociaż kuchnia jakaś mała,natomiast sama bryła za bardzo kojarzy mi sie ze stodołą! Ale to moje zdanie .Dzięki za przyjęcie w Waszych progach!!!