Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas zalany strop i mamy juz zamowione drzewo .Blacha napewno będzie w kolorze szarym ale jeszcze nie wybrana ostatecznie.Tak przegladam sobie forum i zauważyłam ze nikt z mieszkających już zetkowiczów nie pokazał zdjęć spiżarki a ciekawi mnie jak to rozwiazaliście aby wyszło ślicznie i praktycznie( mój mąz mówi ze dachu nie mamy jeszcze a ja już ściany w myślach wymalowałam)

No nie ma takiej ilości miejsca, której nie da się zagracić. Ja już pięknie poprosiłam i od Lukiasza i Papisi zdjęcia PG dostałam:) Spiżarka to wiadomo taki spychajek zamknięty. Jak coś spożywczego to do spiżarki, a jak coś chemicznego to do PG. raczej nie będzie ona wyglądać jak na zdjęciach w necie:)

no włąśnie w necie wyglada wszystko pięknie tak jakby tam nikt nie mieszkał czasem .Podobaja mi sie te nowoczesne meble białe na wysoki połyski ,biały gres na wysoki połyski ,białe krzesła,kanapy ale jestem już troche na swoim i wiem jak jest ciężko to utrzymac w czystości.Miałam już białą podłogę w kuchni przy dziecku i tylko kleczałam ze scierką a jak ją zmienilam na nakrapiany niebieski to jakby przestala się brudzić

• 2 weeks później...

u nas też sporo się dzieje, przed weekendem majowym osiągnęliśmy STAN ZERO

od jutra ruszają ściany, miały ruszyć dziś, ale u nas lało...

obiecuję że wrzucę w najbliższym czasie parę fotek, a przy okazji mam 2 pytania:

- na jakiej wysokości zrobiliście okno w kuchni, żeby nie zaczynało się pod blatem (pamiętam, że ktoś już poruszał ten problem)

- na jakiej wysokości zrobiliście okno w wykuszu, bo wydaje mi się że niektórzy mają niżej niż projektowe 60cm

no to ja podpytam o ten taras jaki fundament czy jakieś zbrojenie wrzucaliście,ogólnie nie tylko gosie&lesia pytam, bo właśnie się psychicznie do tego przymierzam, z góry dziękuję

no my to robiliśmy tak jak w projekcie, czyli taras zbrojony razem z fundamentem, tak się powinno robić, a robią różnie, jaki jest tego efekt po kilku latach się okaże, ja nie chciałem ryzykować