Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej robaczki dawno tu do was nie zaglądałam ale my na razie odpuściliśmy wykańczanie domu, może do końca roku nam się uda;) dalej cokolwiek popchnąć.

Lukiasz domek i otoczenie pięknieje

Gosia &Lesio widzę drugie wyjście na taras jak u mnie bardzo fajne rozwiązanie

Mada 7 prężnie też działa, zajrzę zobaczyć jak idą postępy u Klemensika

Acha dodam że nic bym nie zmieniła w swoim domu ale o czym nie pomyśłałam to tylko o tym, że mogłam zrobić zlew w pom. gospodarczym. Nie wiem co mi głowę zaćmiło że tego nie zrobiłam...

wydaje mi się że akurat to to nie problem ,wszystko pod ręką, woda, kanaliza, pomierzyć i wieszać :)

Witam wszystkich budujących z10 no i oczywiście wszystkich szczęśliwie już mieszkających zetkowiczów. Chciałabym dołączyć do waszego grona :welcome: bo ja również zakochałam się w tym domku od pierwszego wejrzenia. teraz jestem za etapie załatwiania formalności i adaptacji projektu. mam nadzieje że ktoś jeszcze zagląda na forum i w razie potrzeby można będzie liczyć na fachowe wsparcie. Pozdrawiam

Dawno nie dawaliśmy oznak życia na forum, ale było dużo pracy i mało czasu na przyjemności :rolleyes:, Zajmowaliśmy się ogrodem, sialiśmy trawnik-nie trawę:), krzaki były sadzone, kora sypana pod thuje, razem z agro-włókninom. Na koniec, taras wykładamy jeszcze gresem, ale wszystko jeszcze pączkuje, jak będą efekty wyraźnie widoczne, załączymy fotki.

Co do ostatniego posta, chętnie podpowiemy co i jak w tym gąszczu zawiłości. ;)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
roca zależy jaka ,ale droga też jest w ofercie,ja osobiście wybrałem koło,trochę przez przypadek bo kolega instalator miał wpłatę i ktoś nie odebrał zamówienia, cena czyni cuda. Cersanit od razu odradził nie wnikałem dlaczego, na roce też mi dał rabaty, ale jednak ten zestaw co miał, był bezkonkurencyjny cenowo porównywałem i prawie 60%, jak na razie łazienka zrobiona na "kole",a małe wc czyli "rzygownik" dla gości, czeka na wyposażenie. Może zaszaleje i kupię kiedyś roce Gap lub Meridian, bo nam się bardzo podoba,ale Koło Ego też jest w "niezłej" cenie.

Roca piękna - droga. A jaka rożnica jest jakościowo między cersanitem a koło?

Koło jest bardzo żółte (wanny w sklepach od razu mi sie rzucaja w oczy po wlasnie tym zoltym odcieniu) a z czasem podobno robi się jeszcze bardziej.

Cersanit też podobno jest słabej jakości, nam każdy odradzał, ale myśle że od Koła może być o tyle lepszy że armatura nie jest żółta na dzień dobry tylko po czasie ;)

My bierzemy do naszej "łazienki-zetki" bez mniejszego zastanowienia Roce - zero zastrzeżeń :)

Hejka!! Też mi się wydaje, że coraz mniej ludzi tu zagląda ale to pewnie ze względu na to, że pogoda jest jaka jest i każy zaangażowany jest w prace przy swojej zetce nie mając czasu na neta. Ja w końcu położyłem kostke na tarasie. Oczywiście wyszło więcej niż było planowane - 48 m2 Pozdrawiam

DSC09801.jpg

DSC09802.jpg

Koło jest bardzo żółte (wanny w sklepach od razu mi sie rzucaja w oczy po wlasnie tym zoltym odcieniu) a z czasem podobno robi się jeszcze bardziej.

Cersanit też podobno jest słabej jakości, nam każdy odradzał, ale myśle że od Koła może być o tyle lepszy że armatura nie jest żółta na dzień dobry tylko po czasie ;)

My bierzemy do naszej "łazienki-zetki" bez mniejszego zastanowienia Roce - zero zastrzeżeń :)

Klemensik u nas roca w małej łazience natomiast w dużej mam tylko umywalkę z koła wpada w lekki odcień ecru ale mi spasowała do płytek ;) Cersanit wszyscy odradzają chyba chodzi o jakość ...

Bejusia co tam u was ?

:D

Bejusia co tam u was ?:D

Hej Synthia! :)

oj u nas sie dzieje! jestesmy na etapie hydrauliki, pozniej od razu posadzka, i sie zaczynami powoli wykanczac ;)

plytki do lazienki wybrane, panele tez, drzwi wewnetrzne, podloga do kuchni... a i kuchnie bedziemy zamawiac jakos po weekendzie pewnie, no i zobaczymy jak to pojdzie i czy do Swiat Bozego Narodzenia sie wprowadzimy :)

a jak u Was??

[ATTACH=CONFIG]116657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]116658[/ATTACH]

My rozszolowani, teraz wchodzi dekarz, a to widok na schody i hol od strony salonu

na początek się przywitam , my tez prawdopodobnie zbudujemy Z10 z poddaszem do późniejszego zrobienia, plus garaż dwustanowiskowy, zrobilsmy trochę zmian , podcień przenieśliśmy na drugą scianę salonu, zamknęłam kuchnię na czym mi bardzo zależało,ale mam pytanie tutaj schody wygladają zupelnie inaczej niż w z10 na rzutach, co to za zmiana ?

Bejjusia - powybierałaś wszystko, a nie chcesz podzielić sie wyborami:)?

:) wiesz Klemensik, ja tylko tak pocichutku, niesmialo wrecz ;) zagladam na Wasz watek, bo zmienilismy wybor na inna zetke, wiec nie chce tez tutaj zbytnio mieszac ... a czytam, bo nie ukrywam, ze dopoki myslelismy o Z10 zdazylam sie przywiazac nie tyle do watku, co do Was - udzielajacych sie :)

usunięte jest małe wc przy salonie a mada z tego co kojarze ma lustro jak papisia i podobne rozwiązanie schodowe.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124614&d=1341996838

tak jak piszesz Kubam76, tylko pokój nr 1 został jeszcze pomniejszony, by uzyskać większy hol, i z tego pokoju zrobiona jest łazienka. u MADY z tego co pamietam, zamiast łazienki pomiedzy sypialniami jest przejście do garażu, a u nas powstaly dwie większe sypialnie. to tyle zmian :)