Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no i ile problemów z jednym wykuszem..:(, dlatego u nas nie ma wcale :) ten z projektu tez wydawał mi się za mały, więc po co robic wykusz, jak jest nieużyteczny?

hehe papisiu najlepiej to podsumowałaś :D

daniel

ja nie mówię, ze Twój wykusz jest zły itp. tylko wolę tamten z archonu - a co za tym idzie kwestia gustu :)

z tym ups to u nas raczej niemożliwe, bo zadnego balkonu nie będziemy mieli nad wykuszem .

my chcemy bardziej nowoczesną zetkę, wiec ten wykusz bedzie jak ulał - DLA NAS.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hehe papisiu najlepiej to podsumowałaś :D

daniel

ja nie mówię, ze Twój wykusz jest zły itp. tylko wolę tamten z archonu - a co za tym idzie kwestia gustu :)

z tym ups to u nas raczej niemożliwe, bo zadnego balkonu nie będziemy mieli nad wykuszem .

my chcemy bardziej nowoczesną zetkę, wiec ten wykusz bedzie jak ulał - DLA NAS.

Ja broń Boże nikogo na nic nie namawiam jak napisałem kwestia gustu mój jest jaki jest a to że trzeba coś z nim zrobić bo jest za mały to chyba wszyscy się zgodzą.

Zdjęcia hym,jak wyszystko będzie na tip top a i dorobię się aparatu (komórką naprawdę ciężko dobrze zrobić) objecuję wkleić::yes:

Edytowane przez .daniel

Iwona... ale nikt niczego nie narzuca,

Zapytałaś o wykusz więc odpowiedzieliśmy i dla wszystkich tych, którzy będą budować ten projekt domu.

Dla nas wykusz z projektu jest za mały, dlatego go powiększyliśmy

A ty zrobisz według swojego gustu i tyle. Fakt jest tylko taki, że masz już rozeznanie w tym temacie:)

Witam!

Od pewnego czasu przeglądam projekty domów w celu wybrania idealnego dla mojej rodziny.(2 os.dorosłe+ dwie córki).Z10 spodobał nam się również, a przeglądając to forum i czytając wpisy wydaje nam się,że będzie on dla nas odpowiedni. Chciałabym również pochwalić wszystkich za miłą atmosferę jaką stworzyli na tym forum. Bardzo przyjemnie czyta się wszystkie posty i ogląda zdjęcia. Bardzo cenne są również wszystkie porady i sugestie.

Ja chciałabym swój z10 bez poddasza urzytkowego (tylko strych), ale na parterze chciałabym dokonać kilku zmian. Nie wiem czy są one możliwe i dlatego mam ogromną prośbę do osób z okolic Poznania. Czy zgodziłby się ktoś pokazać nam swój dom,może być w ssz. Napewno każdy z Was wie jaka to trudna decyzja wybrać projekt domu i jak bardzo pomocne może być obejrzenie go na żywo.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Edytowane przez Agnieszka P

9 tys. za robociznę za dach z 5 oknami dachowymi no i 2 kominami - to dużo?

moze ktoś z Was pamięta ile dał za robociznę dachu?:)

cena dobra oczywiście zależy od regionu, ale okna i kominy to nawet powiem super cena ! tylko czy dekarze dobrze zrobią komin??? chyba, że to firma i ma u siebie różnych fachmanów

Witam!

okolic Poznania. ]

u nas stan bliżej nieokreślony, ale zapraszamy,okolice Kostrzyna Wlkp. Możesz popytać mojej sąsiadki Papisi być może otworzy drzwi swojego królestwa, to będziesz mieć porównanie. Z wykuszem lub bez. Ja mam wykusz, bo kiedyś były zdjecia z10 z obniżonym o cegłę parapetem w wykuszu i mnie oczarował

okna wykusz.jpg

DSC01638.jpg

Edytowane przez kubam76

Jak wygląda sprawa finansowa z wybudowaniem domu wedlug tego projektu. Tak wiem zależy od miejscowości itp. ale czy moglibyście przytoczyć Wasze koszta? Może ktoś jest ze śląska, zagłębia?

Na stronie z500 jest stara wycena i pewnie dodatkowo jest zaniżona.

Stan SSO (tak jak u mnie) coś ok.100 tys reszta uwierz zależy tylko od Ciebie wykonawcy materiał wykończenie itp.itd(myślę,że od 250tys w górę)

Edytowane przez .daniel

Witamy jesteśmy na etapie przemyśleń na temat poddasza i sprawę nam skomplikował dekarz mówiąc że w projekcie są cztery słupy podtrzymujące dach a on sugeruje 6 szt dach będzie kryty dachówką ceramiczną niby mamy jeszcze dużo czasu do poddasza ale z drugiej strony będą kładzione teraz rury kanalizacyjne i dobrze byłoby ustalić gdzie na górze będzie łazienka a te dodatkowe słupy wychodzą w środku łazienki którą planowaliśmy proszę o informację od osób które poddasze mają już za sobą czy mają 4 czy jednak również 6 słupów pozdrawiamy.

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich ( po dlugiej przerwie).

Mam pytanie: zamontowali nam piec w PG i miedzy rura od pieca a otworem w kominie jest fajna przerwa. Jak poradzliscie sobie z taka sprawa? Chodzi mi o rozete by zakryc ta przerwe. Podpytuje firme ktora mi to zamontowala, ale w miedzyczasie chcialbym zasiegnac Waszej opinii. Czy kupiliscie gotowce czy mieliscie dorabiane? Bede wdzieczny za wszelkie info ( linki zdjecia itd).

Zycze Wszystkiego dobrego i powodzenia w pracach i wykanczaniu.

Kul

ps. musze zainstalowac polski slownik na kompie wowczas bede pisal bez bledow :)

Czesc Agnieszka.

Witam na forum - mimo ze sam baardzo dawno tu nie zagladalem.

Nie to zebym chwalil i mowil ze to najlepszy projekt: nam sie podoba i to bardzo. Za to ze jest taki prosty i funkcjonalny.

Dla takiej rodziny jak Twoja sam parter ( moim zdaniem) jest dobry. Mozna szalec i zrobic poddasze i tam pokoja itd. Wszystko kwestia gustu.

Ktos zapyta a co jesli przyjada goscie? Jesli jestescie w stanie zwolnic jeden pokoj dla nich to pieknie. Pamietaj ze zawsze masz salon i tam takze mozna sie przespac.

Wrzuc na forum rzut i pokaz jakie zmiany chcesz zrobic- a otrzymasz troche sugestii. Pamietaj jednak, ze kazdy ma inny gust :)

ps. wczesniej byla dyskusja nad wykuszem- my zrezygnowalismy z niego uwazajac ze jest zbedny.

Pozdrawiam

Kul

Cisza na forum bo wszyscy zajęci na budowie.... u mnie etap fundamentów wlecze się niemiłosiernie ma na to wpływ ta okropna pogoda ale i ekipa której mam wrażenie że wogóle z niczym się nie spieszy.... dziś np przyjechali rano padał deszcz więc zawinęli się i pojechali a ze od godz 9 była już ładna pogoda to mamy dzień w plecy. dziś miały być zasypywane fundamenty ...........

Prośba do Synthi o więcej zdjęć kuchni bo jest ona cudowna :yes: taki układ planuje u mnie w podobnej kolorystyce no i moje wymarzone krzesła a w kąciku jadalny będzie okrągły stół z takimi samymi krzesłami

pozdrawiam