Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten lany słup jest dokładnie tak jak w projekcie

Witam, teraz dopatrzyłem słup jest w projekcie

ale tylko w wersji podstawowej (ja mam wersję z 30st dachem) w pozostałych

wariantach nie ma go ciekawe dlaczego :confused:

fotki wrzucę wieczorem

Pozdrawiam

edit. Zadzwoniłem do z500 i powiedzieli, że po aktualizacji słup zniknął bo w zasadzie

nic nie podtrzymuje :confused:

Edytowane przez jedrek244

Witam, teraz dopatrzyłem słup jest w projekcie

ale tylko w wersji podstawowej (ja mam wersję z 30st dachem) w pozostałych

wariantach nie ma go ciekawe dlaczego :confused:

fotki wrzucę wieczorem

Pozdrawiam

edit. Zadzwoniłem do z500 i powiedzieli, że po aktualizacji słup zniknął bo w zasadzie

nic nie podtrzymuje :confused:

No to fajne jaja:o dobrze że w niczym mi nie przeszkadza

Przy okazji dodaje fotki sypialni,łazienki i schodów DSC_1037.jpgDSC_0984.jpgDSC_1038.jpg

My też chcemy zacząć w marcu i przez lato mam nadzieję domek będzie stał.Ale postanowiliśmy jednak przezimować i z dalszymi pracami poczekać do wiosny 2015.W myśl zasady ,,co nagle to po diable".ale faktycznie co ekipa to inne zdanie na ten temat :rolleyes:

Małymi literami- dawno mnie tu nie było- ale cieszy fakt, że forum działa.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2014- cierpliwości i radości z budowania i mieszkania.

Sabina68- stan surowy powstanie bardzo szybko. Każdy etap będzie cieszył. Kto wie czy nie staniecie przed dylematem - kończymy ( mimo, że jest jeszcze dużo tego roku) - czy działamy dalej :)

Z fajną ekipą będzie kuszące działać dalej :).

Pozdrawiam

Kul

Sabina powiększony salon o podcień bardzo dobre rozwiązanie, okna w wykuszu też a poddasze użytkowe będziecie mieć?. Już nie pamiętam tych wariantów z10 a niechce mi się wchodzić na strone Z500

.

A moim zdaniem ten wykusz dodaje właśnie uroku projektowi. Salon i tak jest sam w sobie duży- pytanie tylko czego kto oczekuje ;). Widziałem na forum że dużo inwestorów zdecydowało się na likwidacje wykusza.

Sabina pisze o otwartej przestrzeni na górze- bardzo fajny pomysł :)

A moim zdaniem ten wykusz dodaje właśnie uroku projektowi. Salon i tak jest sam w sobie duży- pytanie tylko czego kto oczekuje ;). Widziałem na forum że dużo inwestorów zdecydowało się na likwidacje wykusza.

Sabina pisze o otwartej przestrzeni na górze- bardzo fajny pomysł :)

Oj - przepraszam - powinno być podcień a nie wykusz jak napisałem ( pora spać bo już późno i błędów więcej :))

o dzięki bardzo jak miło się zrobiło.Okienka cudne,teraz wiem że dobrze wybraliśmy :D.A taśmy to ściągaj i nie czekaj!!,gdzieś tam na forum wyczytałam że jak przymrozi to będzie ciężko zdjąć to cholerstwo i okna można uszkodzić :(.A domeczek!!! miód- malina,my to jeszcze lata świetlne do takiego stanu jak wy:(

Kulina&Kul,cieszy mnie że Wam się podoba mój pomysł otwartego poddasza mam już wizję jak je zagospodaruje mimo że fundamenty jeszcze nie wylane:D:D:D.Ale myślę że większość z nas ma już jakieś ogólne wizję domu zanim on jeszcze powstanie:D.

Jak trochę ogarnę poddasze to wyśle kilka fotek jak wygląda otwarta przestrzeń u nas - będziesz miała lepsze wyobrażenie. My wydzielilismy z tej przestrzeni część na garderobę- teraz jest graciarnia ale kiedyś będzie garderoba z prawdziwego wrażenia :)

Witam, wrzucam obiecane fotki

Stan SSO, koszt całkowity ze wszystkimi papierami

150tys w tym są jeszcze fundamenty pod garaż wolnostojący i woda (100 metrów rury)

sama robocizna 33tys za całość (były 2 ekipy)

Skasowałem wykusz i dałem duże okno (będzie fix) myślę żeby jeszcze powiększyć od dołu okno

w łazience i też dać fix

będzie wentylacja mechaniczna i ogrzewanie po całości podłoga + ogrzewanie

gaz, jest też komin pod kominek tylko przeniesiony na taras.

Fundamenty sam ocieplalem xps 8cm, na wiosnę okna (profil veka) i dalsze pracy

spróbujemy się wykończyć ;p do końca roku.

dom1.jpgdom2.jpgdom3.jpg

pzdr

Bardzo ładnie, zwłaszcza koszt wykonawcy mi się podoba. Z jakiego jesteś województwa? U nas nikt tak tanio nie wybuduje. Z czego masz strop? A dach?. My też sami kładliśmy ocieplenie podłogi i wszystkie rury do podłogówki, wody i odkurzacza centralnego. Mąż teraz "walczy" z podłączeniem skrzynki elektrycznej. Myśląc przyszłościowo, wyciągnęliśmy wszystkie media na górę.

Okno w łazience powiększ koniecznie. My zrobiliśmy to w trakcie stawiania ścian, bo okazało się naprawdę małe.

jedrek244 pięknie domek się prezentuje :) Mam pytanie jakie wymiary ma okno w salonie to w miejscu wykusza ? również zlikwidowaliśmy wykusz i chcemy w jego miejsce duze okno a Twoje wydaje się być ogromnę - też mi sie takie rozwiazanie podoba ;) Można spytać ile wyniósł Cię dach i jaki rodzaj dachówki ?

Strop jak widać na pierwszym zdjęciu to teriva

dach blacho-dachówka ruukki i rynny lindab

oczywiście wolałbym dachówkę ale musiałem zmieścić

się w budżecie, dom stoi w woj. lubelskim ekipa

sprawdzona na kilku budowach znajomych

macie może wyceny na okna? bo za 2tyg jadę na spotkanie

omówić co i jak

edit. okno o ile dobrze pamiętam wys 180 szer 2,00

ostateczna zmiana byla na budowie (zmierze jak bede dokladnie)

dach wyszedl 42tys

pzdr

Edytowane przez jedrek244