Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sabina.

Jasne że mogę zdradzić , dom w tym stanie wyszedł 230 tysięcy (jak zawsze za dużo :D) w tym jeszcze został zakupiony kominek do salonu.

Poniżej zdjęcia, trochę słabe przez aurę panującą na zewnątrz:

[ATTACH=CONFIG]238584[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238585[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238586[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238587[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238588[/ATTACH]

janeczko.lukasz super chata !! Macie okna w tym samym kolorze a co jest na dachu?

Co do ceny to nie wydaliście dużo,u nas ten stan ale bez garażu 200k

Sabina.

Jasne że mogę zdradzić , dom w tym stanie wyszedł 230 tysięcy (jak zawsze za dużo :D) w tym jeszcze został zakupiony kominek do salonu.

Poniżej zdjęcia, trochę słabe przez aurę panującą na zewnątrz:

[ATTACH=CONFIG]238584[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238585[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238586[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238587[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]238588[/ATTACH]

Piękny domek :yes: Napisz prosze co masz na dachu i jakie okna ?? My będziemy robić w tych samych odcieniach co wy :D

hej girasole1986

Widzę, że masz tarasowe PSK

napisz jako możesz wrażenia z uzytkowania, i jakiej firmy są okna ile szyb i cenę jak możesz

bo ostro się zastanawiam, robiłem wyceny w 4 firmach

i w jednej doradzali raczej dzielenie na 3 cześci, reszta

nie widziała problemu a cena tarasowych z ruchomym słupkiem a PSK

jest podobna, najlepiej byłobyć dać HS ale trochę drogo ;/

pzdr

Witam.

Okna firmy M&S Pomorskiej Fabryki Okien w kolorze antracyt, okna z pakietem 3 szybowym SuperThermo + rolety antywłamaniowe ze sterowaniem pilotem, okno tarasowe przesuwne PSK szer. 320 cm. Koszt 25 tyś. zł.

Na dachu dachówka betonowa firmy Nelskamp Sigma czarna matowa w powłoce Longlife koszt na cały dom ok 12 tysięcy. Kompletny dach wyszedł w ostatecznym podliczeniu 68 tysięcy zł w tym również rynny Plannja, kominy obłożone struktonitem, 2 okna dachowe, itp.

girasole1986 to chybca cena przed rabatem

mam kilka wycen na okna i 3 metrowe PSK

kosztuje u wszystkich niecałe 5tys

janeczko.lukasz

tez chyba wybiore okna MS, mam narazie same wyceny

ale za tydzien pojezdze po sklepach i zobaczymy jak wyjdzie

Ps ma ktoś może wentylację mechaniczną w Z10

i chce się pochwalić :> ? zastanawiam sie jak rozplanować

wywyiewy i nawiewy

pzdr

Witamy mamy wycenę na na bramę garażową hormann 3,75x2,25 z napędem i montażem 6650 rozmiar L. Co do rekuperacji mamy pierwszą ofertę ale nie widzieliśmy jeszcze projektu jak będziemy znali szczególy to poinformujemy. Czy ma ktoś może informacje o kosztach wykonania elektryki bo jesteśmy na etapie wyboru pozdrawiamy

jedrek244

Osobiście temat okien przestudiowany bardzo dokładnie i ostatecznie wybór padł na M&S również dzięki lokalnej firmie o dobrej renomie montażowej. Co do okna tarasowego to ja płaciłem za okno 3,2m x 2,2 m 4550 zł w pakiecie 3 szybowym. Kolor antracyt od zewnątrz, wew. biel z automatem ułatwiającym domykanie okna.

Alicja i Grzegorz

W tej chwili jestem na etapie wykonywania instalacji elektrycznej. Koszt robocizny bez pomiarów 3500 zł w tym instalacja antenowa oraz sieciowa na gotowo.

W tej chwili jestem na etapie wykonywania instalacji elektrycznej. Koszt robocizny bez pomiarów 3500 zł w tym instalacja antenowa oraz sieciowa na gotowo.

Bardzo cenna informacja:yes: a czy ta usługa zawiera oświetlenie zewnętrzne domu i doprowadzenie kabli do powiedzmy domofonu,bramy czy oświetlenia działki?

Czekamy na okna i zaczynamy instalacje.

Pozdrawiam Adam

mms_20140201.jpgmms_20140201_2.jpgmms_20140201_3.jpg

Edytowane przez Adi i Ania

Adi i Ania

Koszt robocizny zawiera również oświetlenie zewnętrzne led w podbitce z czujnikiem zmierzchowym, oświetlenie okolicy bramy/furtki, wyprowadzenie elektryki w skrzynce na ogród (do rozprowadzenia po zrobieniu ogrodu :D), wyprowadzenie zasilania bramy wjazdowej, furtki, gniazda zewnętrzne przy domu, instalację głośnikową na tarasie i inne o których pewnie zapomniałem :p

Pozdrawiam

Adi i Ania

Koszt robocizny zawiera również oświetlenie zewnętrzne led w podbitce z czujnikiem zmierzchowym, oświetlenie okolicy bramy/furtki, wyprowadzenie elektryki w skrzynce na ogród (do rozprowadzenia po zrobieniu ogrodu :D), wyprowadzenie zasilania bramy wjazdowej, furtki, gniazda zewnętrzne przy domu, instalację głośnikową na tarasie i inne o których pewnie zapomniałem :p

Pozdrawiam

Rewelacja dzięki serdeczne

girasole1986 to chybca cena przed rabatem

mam kilka wycen na okna i 3 metrowe PSK

kosztuje u wszystkich niecałe 5tys

janeczko.lukasz

tez chyba wybiore okna MS, mam narazie same wyceny

ale za tydzien pojezdze po sklepach i zobaczymy jak wyjdzie

Ps ma ktoś może wentylację mechaniczną w Z10

i chce się pochwalić :> ? zastanawiam sie jak rozplanować

wywyiewy i nawiewy

pzdr

mam wentylację mechaniczną, nawiewniki i wywietrzniki mam centralnie pośrodku okien, w kuchni tylko wywietrznik jakoś w rogu ze spiżarnią nad szafkami + ten od okapu centralnie nad okapem (trzeba uważać gdzie jest płyta indukcyjna/grzewcza i okap żeby nie trafić w belkę terrivy lub pogodzić się z ukośną rurą wyciągową

najtrudniej jest z mały WC pod schodami, ale to płaski kanał przez salon (i tak obniżałem sufit w salonie na półkę z LEDami to akurat się schował

całość wentylacji na poddaszu jest za wiązarami

Adi i Ania

Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie , czy ta cena zawiera biały montaż na końcu czy sam będziesz kręcił śrubokrętem te wszystkie lampy i kontakty ?

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam Adam

Przy okazji fotki coraz fajniejszego poddasza,może komuś się przyda :yes:

DSC_1103.jpgDSC_1099.jpgDSC_1095.jpg

DSC_1103.jpg

DSC_1099.jpg