Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

ja czekam na wstawienie okien, będą pod koniec marca

elektryk działa już ze skrzynką elektryczną

męczę ostatnio też rozmieszczenie w kuchni i sprawę wentylacji mechanicznej

i szukam sprawdzonej ekipy od mixokreta (buduje w okolicach

Lublina takze jak ktos ma namiar prosze na priv:) )

Rzeczywiście okolica piękna ale

czy nie będzie ciemno w salonie od tych drzew

nie wiem o ktorej godz były robione zdjęcia

u mnie od strony okna "wykuszowego" u sąsiada

były wielkie krzaczory i drzewa i pamietam ze zawsze sporą

część dnia działka była zacieniona i słabej zawsze tam coś rosło

co prawda w upały pewnie fajnie ale w okresy przejściowe już gorzej

ja za zgodą siąsiada wygoliłem wiekszą część :)

ps. jaka grubość styropianu no i kiedy przeprowadzka ;p

• 3 weeks później...
no to i u nas się zaczeło:rolleyes:Pod koniec tygodnia bedzie zero!,nasz fachman powiedział że do swiąt zaleją strop:)))).Robota idzie pełną parą co cieszy mnie niezmiernie.Jak mi powiecie jak wkleić zdjęcie to Wam pokaże jak to u nas wyglada.Mam nadzieje że u Was tez dobrze idzie?,bo taka cisza się zrobiła!!,ale rozumiem ze wszyscy zapracowani na budowach i czasu na nic nie ma:rolleyes:.Pozdrawiamy zetkowiczow:bye:

hej sabina

jedną z rzeczy które bardziej bym przypilnował, jak bym drugi raz sie budował

jest lepsze wypoziomowanie i wygładzenie chudego betonu, pozniej układanie

styropianu byloby latwiejsze, stoj na wykonawca i ewentualnie jeszcze

jak zlapie troche beton to zatrzyj nierownosci

pzdr

Wielkie dzięki jedrek 244,bardzo cenna rada!!.Oczywiście bardzo chętnie skorzystam z Twojej podpowiedzi :rolleyes:.Jeżeli masz jeszcze jakieś uwagi i spostrzeżenia to mów śmiało.Doświadczenia ludzi którzy maja już za sobą to co jest przed nami to ocean ogromnej pomocy dla nas. Ogólnie do wszystkich budujących pytanie?-co byscie poprawili,zmienili,i na co zwrócili uwagę teraz ?.Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC! Kazda rada na wagę zlota.:rolleyes:.Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
[ATTACH=CONFIG]253971[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253972[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253973[/ATTACH]

W kominku już palimy, wcale nie jest tak źle, jak mówili znajomi:) Miłego oglądania.

Ale wypasik !!! Dużo bieli , bardzo mi się podoba i mimo iż nie jestem wielbicielem tego kamienia to u Ciebie wygląda to rewelacyjnie.

julianna1,PIĘKNIE!,dokładnie me gusta.Zakochałam się w waszej podłodze:yes:,jak możesz zdradzić co to?.A co na ścianach?,bo wygląda rewelacyjnie i kolorek pierwsza klasa.Pięknie się widzę meblujecie, czekam na dalsze fotki . Adi i Ania u Was też już cudnie :D,widzę kupę roboty za Wami. My niestety jak na razie walczymy z pogodą!!!!!!!!!!,pada,pada,pada-masakra jakaś:mad:

Na ścianach piaskowiec CRETA STEGU, na podłodze NOBILE GRIS 80X80. Zakupy robiłam w Castoramie. Gres na podłodze to końcówka kolekcji. Zabrakło mi i dowozili z Bydgoszczy, ale wszystko się dobrze skończyło:). Wkład kominkowy Zuzia KRATKI. Zabudowę robił mi mój wykonawca. Łazienkę wstawię, jak już będzie komoda, bo brakuje mi zlewu i lustra do pełni szczęścia;). Cieszę się, że efekt się Wam podoba. Ogólnie większość wyposażenia domu to CASTORAMA i LEROY MERLIN. Jeszcze wiele pracy, nie wszędzie zamontowaliśmy oświetlenie, szafa w wiatrołapie jest w trakcie montażu, itp....Pozdrawiam. Edytowane przez julianna1

• 4 weeks później...

witaj troche wyrownasz i zrobisz np. jak w tym blogu http://www.maak.z10.mojabudowa.pl/

1.czy okna masz juz na docelowej wysokosci?, z tego co pamietam

w projekcie jest h=80cm co w kuchni bedzie problemem przy blacie ktory ma min.86cm

2. co to za filary przy wejsciu beda?

pzdr

Troszkę pozmienialiśmy naszą zetkę! ,te dwa filarki z przodu+2 takie same na tarasie.Powiększyliśmy okno wykuszowe i tarasowe,salon też jest większy o podcień!.Mój najfajniejszy inwestor na świecie siedzi cały czas na budowie to pewnie pilnuje by rozmiar okien był taki jak trzeba! :D:D (pamiętamy o tych rozmiarach szafek),ale dzięki jedrek 244 że przypominasz to miłe!Zetkowa rodzinka musi się w końcu wspierać nie?:yes::D,Pozdrawiamy

sabina68 pięknie u Was już widać zarys domku będzie piękna zetka :) Gonimy was :) u nas stan zero stoi i za 2 tyg ruszamy z murami . Robiliście przejście z garażu do domu ?? Powiem Wam ,że trzeba mieć ciągle oczy dookoła głowy ostatnio mieliśmy male zamieszanie z dachem :mad: Podpisywaliśmy umowę na wykonanie dachu i całe szczęście , że wzielismy firmę która wcześniej robi wizualizację 3D jak dach będzie wyglądał , gdy ją zobaczyłam myślałam że się poryczę . Nasz mądry architekt podpowiadał nam by podnieść ścianki o 3 bloki by mieć jeszcze więcej miejsca u góry ( gdzie mówiliśmy że poddasza na razie robić nie będziemy ewentualnie w przyszłości ) zaufaliśmy mu i co ?Dom z jego dachem wyglądał by jak grzyb , pieczara normalnie strasznie :mad: Na szczęście wszystko udało się pozmieniać ale roboty , czasu i nerwów poszło sporo ..

Sabina my też sporo pozmienialiśmy naszą zetkę też nie będzie podcienia , wykuszu, będzie przejście z garażu do domu no i ostatecznie jeszcze robimy schody drewniane na poddasze by mieć łatwe dojście póki co na strych ;)