Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kubam76 ja widzę zdecydowaną różnicę w temperaturze ale byc może panele są za grube czy coś w kazdym razie to była moja osobista opinia i nie ma ona na celu zniechęcić do towaru który przecież jest polecany na podłogówkę.Tak czy inaczej lubię panele tylko dlatego że tanio można je zmieniać co kilka lat :-D

ps. fajna kupa mięcha leży w salonie , amstaff czy dog argentyński ?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kejsii, zrób podłogówkę i kaloryfery. Ja tak mam. W każdej sypialni, wiatrołapie i łazience. Zimą jeszcze nie mieszkałam w mojej zetce, ale pamiętam, że podczas miesięcy zimowych było ciepło. W sypialniach mam panele, nie ma żadnego problemu z oddawaniem ciepła, a poza tym przyjemniej mieć coś ciepłego pod nogami. Chociaż o gustach się nie dyskutuje.

Piękne macie domki:bye:

jak będzie dobry instalator to na pewno odpowie jednoznacznie, a dla swojego bezpieczeństwa i tak robi wyjście instalacji na kaloryfery. U mnie są dwa przy tarasie i obok wykuszu, ale raczej nigdy nie będę tego odkuwał. Podłogówka salon, kuchnia, korytarz, łazienka (+ kaloryfer drabinka) i tzw. wiatrołap u nas zwany wejściowym korytarzykiem lub małym. Po dwóch zimach wiem na 1000%,że jak będę miał czas i chęci, skuwam podłogę i zrobię w pokojach na dole podłogówkę, komfort cieplny jak grzeje od dołu jest bez porównania. Nie żeby było zimno, mam grzejniki pod całą szerokością parapetu.

Adi i Ania dogo argentino

Edytowane przez kubam76

kejsii piękny domek!-no a ekipa widzę szybka i sprawna:).Niech Ci się tak dalej pięknie buduje wszystko!,a ja bede podglądać i korzystać z Twoich rad!-powodzenia w dalszych pracach:).My kończymy dach i tak zostawiamy do wiosny,na ten rok budowania nam już wystarczy:).Jeżeli chodzi o ogrzewanie planujemy podłogówkę w całym domu .POZDRAWIAMY BUDUJĄCYCH

• 2 weeks później...

julianna1 Pięknie u Was :) Tak czyściutko :) My też planujemy robić wnętrze w jasnych kolorach , nie wiem tylko jak to się sprawdzi przy psie i kocie ;)

A u nas już SSZ :):) Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu , domek wygląda tak jak sobie wymarzyliśmy JAk dla nas jest idealny :)

IMG_0560.jpg

IMG_0573.jpg

Okna z przodu wydają się teraz takie trochę małe dla nas , patrząc cały czas na otwory które były takie wielkie - ale pewnie kwestia czasu i się przyzwyczaimy . Za to taras i HS wyszedł czaderski cieszę się , że powiększyliśmy go do 4m

IMG_0535.JPGIMG_0570.JPG

Adi i Ania Gratuluje przeprowadzki :) Domek prezentuję się przepięknie , kuchnia super . Uwielbiam wystrój w jasnych kolorach :) Powiedz jak się sprawują psiaki w nowym domu ? Jak zniosły przeprowadzkę ? My mamy jednego psiaka(labradora) i kota :) Ale marzy mi się kolejny zwierz , zakochana jestem w buldogach francuskich i angielskich od zawsze ale moja reszta rodziny nie chce się zgodzić :(

Ślicznie to wszystko u Was wygląda!:) Adi i Ania,julianna1,mogę tylko powiedzieć -CUDNIE!,różne wersje wystroju ale obie przepiękne!. Kasia!,kocham Twoje okna!,a szczególnie tarasowe!!! :))))))). Ps. u mnie sprawdziło się powiedzenie ,,nie chwal dnia przed zachodem słońca"-moi wychwalani pod niebiosa panowie zrypali sprawę!położyli połowę dachu innym odcieniem dachówki!!!!!:bash::bash::bash: I stwierdzili jeszcze że kładą to co dostają!!!!!!.Masakra jakaś z tymi fachowcami:(

Dzięki :* Też je uwielbiam ;) Póki co nawet mnie nie przeraża wizja mycia , chętnie już bym za szmatę chwyciła heheh A powiedz jak to się stało ze połowa dachówki w innym odcieniu do was dotarła to fachowcy nie widzieli co kładą ?? na dachu nie rzuciło im się w oczy , ze to inny odcień ?? I co teraz ?? Mieliście już cały dach w tej dachówce ? Współczuję człowiek się cieszy z każdego etapu a tu takie coś :(

kejsii,okazało się że druga partia dachówki miała inną datę produkcji!!,i miała trochę inny odcień.Na pierwszy rzut oka zero różnicy,dopiero w słońcu było to doskonale widać!-lekcja na przyszłość wszystko pięć razy sprawdzać:eek: .Po negocjacjach z naszymi panami ,,fachowcami"(bo powinni zauważyć różnice a nie zauważyli -dla mnie dziwna sprawa),i pertraktacjach z hurtownią-dojechała właściwa i została wymieniona!.:).Temat dach się zamknął co mnie bardzo cieszy:)

Kasiu,cieszę się że Ci się podoba:wiggle:,ale z tą willą to chyba troszkę przesadzasz co?!:rolleyes: Takie zadaszenie tarasu-rewelacyjne rozwiązanie!!.Szkoda że wcześniej nie pokazałaś!-zgapiła bym :rolleyes:. julianna1-prozba do Ciebie!,możesz przypomnieć jaki gres masz na podłodze?,i jeżeli da rade proszę o zdjęcie z bardzo bliska,ok?:)).Powiem Ci wygląda rewelacyjnie.