Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stan surowy zamknięty to koszt około 150 tys zł.

Zmiany:

- na parterze: zamiast dużej łazienki - pokój, łazienka w miejscu pomieszczenia gosp ktore łączyło garaż z domem (nie wiem jak jest u Ciebie w projekcie), zrezygnowaliśmy z WC pod schodami (dla mnie zbedny koszt i więcej sprzątania :lol: ), między salonem a kuchnia mam ściankę, zostawiłem 2m na przejście miedzy salonem a kuchnią.

- poddasze, wg projektu nie było żadnych ścian, u nas wyszły dwa duże pokoje 27m2 i 22 m2 oraz łazienka 8m2 i garderoba/miejsce na graty/ 13m2.

Jeżeli chcesz jakieś zdjęcia to podaj na priv swojego maila lub wejdź na stonę z500.- realizacje z10.

obejrzałam zdjęcia na stronie studia z500 i coraz bardziej się utwierdziłam że to jest ten domek i żaden inny. Pytanie czy ten wiatrołap naprawdę jest aż taki mały? Jak piszą na forum studia z500?

A robiliście przejście z garażu do domu?

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o wiatrołap to fakt nie jest za duzy zawsze np na szafę jest około 30 cm głebokości(po prawej stornie od wejścia). Możesz trochę przesunać ścianę do pom gospod (zależy jakie planujecie ogrzewanie) i szafę mozna na lewej stronie usytuować. Nie robiliśmy przejścia do garażu. Znajomi mają przejście i w zimie "ciągnie" oraz śmierdzi. [/url]

• 4 weeks później...

ogrzewanie gaz + węgiel ponieważ nie wiemy kiedy nam podłączą gaz. a kominek zostawiliśmy jako dodatek z którego będziemy korzystać od "święta"

Pompa cieplna tez dobre rozwiazanie ale nie wiem czy przy obecnych cenach jeszcze opłacalne tak samo jak solary. Można o wszystkim się dowiedzieć na forum

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich Z10-maniaków :D !!!

Poszukuję właścicieli Z10 ze stropem drewnianym. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat takiego rozwiązania (ekonomiczne, użytkowe itp.).

Jestem obecnie na etapie stanu "0" i będe miał właśnie strop drewniany, ale zastanawia mnie tylko jedna rzecz a mianowicie oparcie konstrukcji więźby na czterech słupach S1 na poddaszu z czego dwa z nich opierają się z kolei na poprzecznych belkach B2 opartych na ścianach nośnych. Napewno konstruktor to dokładnie policzył, ale teoria teorią a w praktyce różnie bywa stąd moje obawy czy te belki nie będą uginać się pod ciężarem dachu( bądź co bądź to wg moich skromnych obliczeń jakieś 15 ton).

Stąd moje pytanie do użytkowników gotowych Z10 ze stropem drewnianym czy nie zauważiliście czegoś co by świadczyło o moich obawach?

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 4 weeks później...