Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

synthia

Bardzo ładna łazienka, płytki super, a najbardziej przekonuje mnie wanna prostokątna. Teraz wiem na 100%, że nie zrobimy narożnej.

Hej Monida jeżeli chodzi o wannę to wogóle nie brałam pod uwagę innej wanny niż prostokątna ;) :D.

Chyba jednak nie nauczę się wklejać tych odpowiedzi w jednym poście:(

Edytowane przez Synthia

Grzebiuszko lubię szarości, odcienie bieli, czerni, srebra i kolory drewna. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości i kolory są trochę przekłamane.

no to podobają nam się podobne kolorki, ja długo zastanawiałam się nad grafitowa kuchnią, ale postanowilismy dac choć jeden mocniejszy akcent kolorystyczny , bo reszta domu będzie biało-szara.

Pięknie się prezentuje :)

Ja czekam teraz na szkło nad blatem. A jaki masz pomysł na salon i sypialnie?

U mnie też miało być szaro ale w końcu zdecydowalam się zrobić jasną kuchnie bo troszkę obawiałam się całkiem ciemnej kuchni

Tak wyglądała wizualizacja mojej kuchni

http://images47.fotosik.pl/706/fe8e62e5a1e53b80med.jpg

A jaki masz pomysł na salon i sypialnie?

U mnie też miało być szaro ale w końcu zdecydowalam się zrobić jasną kuchnie bo troszkę obawiałam się całkiem ciemnej kuchni

Ehhh na razie wszystkie ściany mamy pomalowane na biało, prawie na całym parterze mamy płytki, kolor jak widać na zdjęciach prawie biały :/ kominek najprawdopodobniej będzie obłożony grafitowym łupkiem, taki tez będzie kawałek ściany z TV. Wtedy zaczniemy malować ściany na jakieś odcienie jasnej szarości.

W sypialni ( my mamy połączoną z łazienką zrobioną z pokoju za schodami) jeszcze nie wiemy na 100% co będzie... bo z jednej strony chcielibyśmy mieć i w sypiali i w łazience taką sama podłogę, a z drugiej strony, marzą nam się czarne płytki w sypialni i biała łazienka hihihi trochę ciężko to pogodzić. Ściany i pozostały wystrój sypialni w odcieniach jasnej szarości i bieli.

A ty co sobie zaplanowałaś na resztę domu??

Błahahahaha!!!!!

u mnie też ściany w całym domu pomalowane są w jednym odcieniu bieli (napewno nie jest to taka idealna biel wybierałam jej odcień z wzornika) co oczywiście też widać u mnie na zdjęciach. :) Podłoga w salonie, hollu i pokojach jest w klepce (orzech amerykański). :))))))

Łazienka i wc są czarno białe (łazienka grafitowo biała) a wc (czarno brązowo biały).

Fotkę wc wrzucę wieczorkiem.

Do sypialni łóżko już mam zamówione (biało brązowe) , szafek nocnych nie kupowałam bo mi się nie podobały,muszę zrobić zrobić szafę pod zabudowę i nie mam koncepcji. (w jakich odcieniach). Ja napewno dam tapetę za łóżkiem na ścianie ale to już jak będę miała meble w sypialni.

Do pokoju stołowego też jeszcze nie zamówiłam kanap bo nie wiem jak będzie wyglądała podłoga czy dać ciemne grafitowe kanapy (jestem na tak) czy dać jasne (mój małż jest na tak). Tam też miałam dać tapetę ale koncepcja mi się zmienia co chwile i na razie nie mogę się zdecydować.

Grzebiuszko jak wygląda twoja ściana w salonie z kominkiem? Czy kominek masz w rogu i gdzie będziesz miała tv?

No nieźle, ten sam projekt domu i wnętrza w podobnym stylu :)

Ja widziałam do sypialni piękne białe łóżko i dlatego marzę o ciemnej podłodze. Też mi chodzi po głowie tapeta w sypialni, ale to nie jest jeszcze ostatecznie przesądzone :) W saloniku będą duże obrazy więc więcej dekoracji nie przewiduję. Na razie będę chyba miała czarne kanapy, które zabiorę z obecnego mieszkania, ale później zmienię na coś jaśniejszego, pewnie na jakąś szarość. Kominek nie jest w rogu, my troszkę zmniejszaliśmy podcień, więc kominek siłą rzeczy mamy teraz bardziej w salonie niż w rogu :) Telewizor będzie na ścianie na przeciw kominka. A jak to u Was wygląda?

A jak macie rozmieszczone oświetlenie?

Grzebiuszko moja bratnia duszo :D jak masz jakieś inspiracje to wrzuć.

My wogóle zlikwidowaliśmy podcień :) Kominek jest w rogu tak jak w projekcie i na tej samej ścianie mam mieć tv. Na przeciwko tv na ścianie mam wyciągnięte kable pod kinkiety (ale jeszcze nie wiem co zrobić mam jeszcze tydzień do namysłu) bo tam chciałam powiesić obrazy i je podświtlić dookoło sufitu mam zrobione podświetlenie ledami a żeby utworzyła mi się ta półka w salonie musiałam obniżyć sufit w kuchni. W sumie nie narzekam bo u nas wysokość i tak była podniesiona na 2,75. Na hollu mam wypuszczone kinkiety po obu stronach. (ja nie mam poddasza użytkowego)

Teraz zastanawiam się jak zabudować szafkami tę ścianę z tv to mi spędza sen z oczu. Jak było daleko to wizje były a teraz nie mam pojęcia co zrobić:cry:

Jedynie co mnie wkurza w tym projekcie to te cholerne podciągi na hollu, nie bardzo można zaaranżować salonu

Edytowane przez Synthia

hmm po raz trzeci pisze tego samego posta, może w końcu się wyświetli na forum.

My tez mieliśmy w planach ledy dookoła sufitu, ale zrezygnowaliśmy z nich, żeby zbytnio nie obniżać sufitu, bo i tak przez te cholerne belki sporo stracił na wysokości.

Marzą mi się żyrandole, nad stołem w jadalni i stolikiem w salonie, ale te które mi się podobają zabijają ceną, więc chyba na razie sobie je odpuścimy. Będę miała kinkiety na ścianie z TV i wykuszem, pod TV będzie jakaś bardzo prosta w formie szafka.

Obrazy będą podświetlane z góry i z dołu. W holu mam halogeny w suficie i może jeszcze jakieś boczne oświetlenie przy szafie wnękowej.

Przejrzałam właśnie moje wszystkie inspiracje i mam tam prawie same łazienki, trochę kuchni, schodów, ale salonu brak hihihi

nie mamy żadnych halogenów na zewnątrz, mamy zostawione jeszcze światlo nad wejściem, ale chyba nie będziemy zakladac dodatkowj lampki, te daja wystarczająco duzo światła. wejście do lazienki mam z hollu. mamy na dole tylko jedną łazienkę, drugą na górze dla dzieciaków, więc nie mamy dodatkowego wc dla gości.

a że my naszych gości traktujemy prawie jak rodzinę to nam nie przeszkadza, że skorzystaja z naszej łazienki