Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja także życzę Szczęśliwego Nowego Roku, co by nam nie przywiało jakiegoś "greckiego" powietrza w nadchodzącym 2012,tym co już mieszkają braku przykrych niespodzianek lub awarii, a tym co walczą z budową co by się nie wykończyli przy wykańczaniu i szybkiego zamieszkania. Edytowane przez kubam76

Wszystkim budujacym i tym ktorzy sie przymierzaja i tym ktorzy walcza z papierologia:

Na Nowy Rok zyczymy Duuuzo zdrowia jeszcze wiecej cierpliwosci i odwagi ( dla tych ktorzy jeszcze sie nie zdecydowali). Fajnych ludzi na swojej drodze i rozwagi w zakupach ( mam na mysli budowlanych zakupach:)). dodatkowo spelnienia marzen i duuuzo radosci w 2012

zycza i pozdrawiaja

Kulina& Kul

Witamy w Nowym Roku.

Mam do Was pytanie:czy do impregacji wiezby dachowej uzywaliscie jakies dodatkowej chemii, czy tez tylko impregnacja tartaczna?

Pytam bo przymierzam sie do czegos dodatkowego- by lepiej zabezpieczyc przed plesnia / grzybami itd. Z gory dzieki za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Kul

Ja nic więcej nie robiłem, cieśle zapewniali,że ręczą za tartak :) z doświadczenia w mojej firmie i zaleceń strażaków, którzy kontrolują obiekt wiem,że są impregnaty które zabezpieczają na max 5-10 lat przed pleśniami i grzybami, takie dane od producentów, niestety jak masz użytkowe poddasze to trudno po kilku latach rozbierać i kolejny raz impregnować. Uważam ,że jak tylko są chęci i czas to śmiało można czymś dodatkowo malować, ale jak się nie uda to też nic się nie stanie, oczywiście może być tak,że w tartaku też oszczędzają i tylko dodadzą więcej zielonego barwnika, dobrze jak tartak jest w jakimś stopniu sprawdzony lub polecony.

co do impregnatu, ja kupiłem 5L koncentratu na pleśń, grzyby i korniki i psikałem wszystko jak popadnie opryskiwaczem ogrodowym, każdy ścięty róg itp ale ja już tak mam :)

co do zmiany stropu, po co go zmieniać jak podczas kupna projektu są różne warianty w tym ten ze stropem drewnianym. Bardziej to się opłaca niż płacić krocie przy adaptacji projektu.

co do impregnatu, ja kupiłem 5L koncentratu na pleśń, grzyby i korniki i psikałem wszystko jak popadnie opryskiwaczem ogrodowym, każdy ścięty róg itp ale ja już tak mam :)

co do zmiany stropu, po co go zmieniać jak podczas kupna projektu są różne warianty w tym ten ze stropem drewnianym. Bardziej to się opłaca niż płacić krocie przy adaptacji projektu.

No wlasnie. Chodzilo za mna by zrobic cos podobnego jak wszystko bylo dostepne na "ziemi".Łudziłem sie ze tartak to zrobi- ale jak sie dowiedzialem pozniej w wiekszosci to jest tzw metoda zanurzeniowa -czytaj: na chwil kilka i wynurzenie. Niczym nasze lodzie podwodne, ktore jak sie zanurza to ... trzeba drzwigiem wyciagac :) Maly zarcik w to nietrafione porownanie.

pozdrawiam