Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja pasja czyli ... piach (o działce, która ma powstać ;)

Recommended Posts

Wszystko zaczęło się w 2008 roku kiedy to razem z żoną postanowiliśmy kupić działkę z przeznaczeniem na rekreację jednak z możliwością zbudowania na niej domu mieszkalnego (tak w przyszłości). Po wielomiesięcznych poszukiwaniach udało się znalęźć piękną działkę leśno-budowlaną (1800 m2 w tym teren na budowę 1100 m2 i 700 m2 lasu). Działką położona jest ok 23 kilometry od Łodzi na terenach gminy Wodzierady. Jak na razie jedynym minusem jest to że teren nie jest uzbrojony i nie posiada mediów.

Plany na 2009 rok

1. kwiecień - budowa ogrodzenia

2. maj - budowa domku letniskowego w lekkiej konstrukcji tzw szkieletowej.

Moi drodzy jeśli w jakimś momencie zobaczycie, że popełniam błąd proszę o info. Jestem otwarty na rady ;)

Nadeszła zima. Praktycznie jest to okres dla działkowca - amatora martwy, nie wiadomo co z sobą poczać. Na szczęscie uratowały mnie choinki. Czy się przyjmą nie wiem. Jak na razie rosną. Mam zamiar w przyszłości obsadzić teren różnymi gatunkami iglaków.

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13824/PICT0388.JPG

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13824/PICT0391.JPG

Chojaki posadzone z tygodniową przerwą.

cena choinki - 45 złotych

transport na działkę - ok 7 złotych

widok jak rosną u Ciebie - BEZCENNE !!!