Ar2r 16.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Posyp solą a zobaczysz czy to jest zgodne z zaleceniami technologii. No tak w USA to pewnie solą nie sypią skoro podjazdy służą im po kilkadziesiąt lat.Moim zdaniem to jest tak że jak w polsce nie wydasz kilka setek za mkw. powierzchni podjazdu to napewno się rozleci. Tu można sprawdzić ceny. http://www.allegro.pl/search.php?string=kruszywo&category=5&country=1 Matko jedyna, sypią ale nie zwykłą solą (np. chlorkiem wapnia) i dodatkowo stosuje się preparaty impregnujące. Ty wiesz swoje a ja swoje.Zero impregnatów,solą sypią i naprawde te podjazdy spełniają swoją funkcję,samochody tam stoją całą zimę,ocieka z nich taka ilość chemii której my pewnie nigdy sami nie będziemy w stanie na taki podjazd wywalić.Dodam,że widziałem tego typu podjazdy w miejscach o zbliżonym klimacie do naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.03.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Posyp solą a zobaczysz czy to jest zgodne z zaleceniami technologii. No tak w USA to pewnie solą nie sypią skoro podjazdy służą im po kilkadziesiąt lat.Moim zdaniem to jest tak że jak w polsce nie wydasz kilka setek za mkw. powierzchni podjazdu to napewno się rozleci. Tu można sprawdzić ceny. http://www.allegro.pl/search.php?string=kruszywo&category=5&country=1 Matko jedyna, sypią ale nie zwykłą solą (np. chlorkiem wapnia) i dodatkowo stosuje się preparaty impregnujące. Ty wiesz swoje a ja swoje.Zero impregnatów,solą sypią i naprawde te podjazdy spełniają swoją funkcję,samochody tam stoją całą zimę,ocieka z nich taka ilość chemii której my pewnie nigdy sami nie będziemy w stanie na taki podjazd wywalić.Dodam,że widziałem tego typu podjazdy w miejscach o zbliżonym klimacie do naszego.Aha no tak w Ameryce fizyka i chemia nie obowiązuje bo Ty wiesz swoje. Na oko może też odróżnasz czy sypie chlorek wapnia czy chlorek sodu? Czy mają impregnaty lub dodatki do betonu to też na oko ? To najmniejszy problem. Negowanie istnienia wysadzin to objaw ignorancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 16.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Tak się składa że mam praktyczne doświadczenia z tego typu podjazdami.Wiedzy "książkowej" w tym temacie nie mam ale uwierz mi ,tam to robią naprawde prosto i tanio a o impregnatach to pewnie nawet nikt z użytkowników nie słyszał, tak samo jak i o istnieniu wysadzin.Mają te swoje podjazdy,swoją rolę spełniają i tak ma być.Szybko tanio i prosto.Dziękuję Ci bardzo za wymianę doświadczeń.Czas już chyba skończyć nasze wywody bo mało one wnoszą do tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.03.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Tak się składa że mam praktyczne doświadczenia z tego typu podjazdami.Wiedzy "książkowej" w tym temacie nie mam ale uwierz mi ,tam to robią naprawde prosto i tanio a o impregnatach to pewnie nawet nikt z użytkowników nie słyszał, tak samo jak i o istnieniu wysadzin.Mają te swoje podjazdy,swoją rolę spełniają i tak ma być.Szybko tanio i prosto. Dziękuję Ci bardzo za wymianę doświadczeń.Czas już chyba skończyć nasze wywody bo mało one wnoszą do tego wątku. Nie muszą o dodatkach wiedzieć, wsyatrczy,że wie betoniarnia. Trudno podejrzewać aby np. w Teksasie ktoś oczekiwał wysadzin. W to,że w Michigan ich nie ma nie uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 16.03.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jakieś brukarsko-polbrukowe lobby czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 17.03.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 jakieś brukarsko-polbrukowe lobby czy co ? Żadne lobby, usiłuję tylko aby uświadomić niektórych,że piwo bez chmielu już nie będzie tak smakować jak te oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 17.03.2009 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Hugh Hefner też ma autobane betonówkę http://www.pudelek.pl/artykul/16075/playboy_sprzedaje_dom_zdjecia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pto 18.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czy ktoś z Was ma namiary na firmę, która może taki podjazd betonowy wykonać zgodnie z technologią? pzdrpto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Uzywałem takiego żwirowego podjazdu z klinca przez jakieś 2-3 lata - ale na podbudowie z suchego betonu. U mnie podłożem jest po prostu piach - bałem się, że bez takiej podbudowy to to cały ten kliniec szybko się wchłonie w grunt. Planuję podobne rozwiązanie. Powiedz mi, czy w przypadku wykonania podbudowy z suchego betonu nie miałeś problemu z robiącymi się na podjeździe kałużami? A może ktoś zastosował u siebie system nidagravel (http://www.ecomax.info.pl/)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 03.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 własnie oglądm maty nidagravel - wie ktoś może jaka jest cena za m2 czy za szt. gdyby było w przystępnej cenie to może kawałek działki w ten sposób bym sobie zagospodarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts