Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad blokuje wjazd do garażu

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Od dłuższego już czasu mam problem z upierdliwym sąsiadem który utrudnia mi wjazd i wyjazd z mojego garażu. Ciągłe prośby o przestawianie auta już mnie irytują, więc ostatnio zasugerowałem sąsiadowi aby stawiał auto nie przed swoim garażem (bo to uniemożliwia mi wyjazd) tylko 4-5m bardziej w prawo i wtedy nikomu nie będzie jego auto przeszkadzało, po mojej uwadze sąsiad bardzo się zirytował i zaczął wrzeszczeć i wyklinać mówił że to jego wjazd i może tam stać ile mu się podoba, a jak ja mam problem to nie trzeba było tam garażu stawiać a jak nie to niech sobie jeżdżę przez ogródki( jest to nie możliwe z wiadomych powodów grządki itp) Poradźcie co mam zrobić. Niżej zamieszczą szkic podwórka.

http://img2.vpx.pl/up/20090314/podworko.jpg

w rzeczywistości ten garaż obok mojego jest bardzie posunięty do przodu, manewr jest wykonalny kiedyś nawet jak sąsiada nie było i zostawił tak auto to tak musiałem kombinować, jest tam dość ciasno manewrowałem dobre 5minut a jak codziennie się wjeżdża i wyjeżdża w szczególności rano do pracy jest to męczące.

pogadaj z nim w ten sposób: ,,sąsiad mam sprawe weź stawiaj auto trochę w prawo bo nie moge wyjechać ,myślę że jesteś człowiekiem inteligentnym i zrozumiesz mnie(uśmiech nr 5 i po sprawie, podkreśl w wymowie słowo inteligentny). Ja miałem podobny problem z miejscem parkingowym koło biura, uderzyłem do sąsiada z taką mową i już samochodu mi nie stawia.

Jeśli się w ,,mój" sposób nie dogadacie to lipa,ciągła przepychanka będzie :evil:

Jeszcze na rysunku zaznacz gdzie sie konczy Twoja , a gdzie sąsiada działka

a co to ma do rzeczy? Nawet jesli granica jest jakby nie po mysli zainteresowanego to czy sąsiadowi korona z łepetyny spadnie umożliwiając mu wyjazd z garażu? Widać raczej chęć utrudnienia życia za wszelka cenę

Już Jaśko z Pawlaków za trzy palce miedzy do USiA siusia wyemigrował - tu też zapowiada się miłość miedzy Kargulem a Pawlakiem - taka nasza cecha narodowa - sąsiad sąsiadowi wilkiem

Jak masz AutoCasco to spróbuj może jednak się zmieścisz między dębem a jego samochodem...

A na poważeni to ze zdjęcia nic nie wynika oprócz tego, że masz jednak możliwość wyjechania z garażu. A, że nie jest to swobodny wyjazd to nie zmienia faktu, że jest. Może warto zmienić samochód na mniejszy.

Zgadza się najważniejsze jest to gdzie jest granica twojej i sąsiada działki.

Bo jeżeli ten podjazd jest sąsiada to ma do tego prawo żeby tam stał, a to że Cie puszczał to było tylko jego dobra wola. Ja też bym się wkurzał że nie mogę stanąć przed swoim garażem jak by podjazd był mój .

Najbardziej winny jest ten dąb :D A co do granic to te garaże wyglądają mi na takie co to na jednej działce stoją. Wtedy jest problem bo to niby podjazd sąsiada a nie sąsiada. Trudno też sięmu dziwić że przed swoim garażem parkuje a nie gdzieś tam sobie. Jeśli jednak ten podjazd to jego własność to dałeś ciała lokując garaż bez możliwości dojazdu. Bo o jeżdzeniu po jego ziemi zapomnij. Ostatecznie też ci odpowie że parkuj sobie pod dębem a nie w garażu. I nic nie zrobisz.

Powalić dęba i po kłopocie.

Jareko - zastanów sie co piszesz . Co jesli sasiad stawia samochód na swojej działce - co nie wolno mu ???? musi pytać czy moze stawiac samochód przed swoim garazem ?? na swojej działce ??

jasne ze mu wolno, wszak Paweł i Gaweł w jednym spali domu.....

Nie musi pytać ale kierowca sugeruj wręcz utrudnianie jemu żywota przez sąsiada

Własność i granice działki to jedno, dobrosąsiedzkie stosunki jak i wogóle ogólnoludzkie, to drugie

A co byś powiedział jakby tuz przed twoimi oknami sąsiad sobie kompostownie urządził czy jakieś inne śmierdzące cudo - wszak jego teren i może robić co chce zgodnie z prawem - oczywiście przeszedłbyś nad tym do porządku dziennego i okien nie otwierał bo smród jak w prosektorium

jest jeden sposób który usidli samochód sąsiada na pewien czas

kup z litr kwasu solnego, znajdziesz gdzieś w hurtowniach , jak sąsiad zostawi

samochód , to otwórz mu wlew do baku i wlej ten litr kwasu do tegoż baku :lol:

na efekty przyjdzie ci czekać z tydzień, czasami dwa tygodnie i remont silnika ma murowany , wiem że to nie ładnie ale przestrzegam zasady że na huja trzeba huja :evil: przepraszam za przekleństwa