ekmir 09.06.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam ponownie.Ciągle się zastanawiam nad tym stropem.Ostatnio w necie znalazłem płyty stropowe Lider - Panel. Podobno jest to "najlepszy z możliwych stropów"stronka w necie: http://www.leier.pl/malbork/katalog/3420_leierpanel.php Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 To jest temat rzeka, każdy strop ma wady i zalety i każdy będzie chwalił swoje. Ja mam terivę i mój murarz powiedział ,że to bdb strop,lekki,nie obciąża ścian. Koleżanka zrobiła monolit solidnie go zbrojąc i zachwala swój ale ma jedną wadę...gdzieś popełnili błąd i strop na poddaszu im obwisł nie za ciekawie to wygląda w salonie jak się spojrzy w górę to widać zwis.Poza tym widzę ,że pęka u nich ściana z maxa ,to tu , to tam...i mówili ,że czują jak dom siada.Być może stropy mają za ciężkie bo lane az 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 11.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Dom osiada i pękają ściany nie dlatego,że strop jest za ciężki,ale pewnie dlatego,że żle wykonano fundamenty.Osiadający dom i obwisły strop świadczą o tym,że budynek stawiał jakiś partacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandox 19.06.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 A jak wygląda kwestia izolacji termicznej przy stropach wykonanych z bloczków? Wydaje się że powinna być lepsza ze względu na powietrze we wnętrzu bloczków a to dobrze izoluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 19.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Ja bym wybrał strop : CERAM.Jest lepszy od terrivy, a tanszy od monolitu.http://www.budnet.pl/Stropy_gestozebrowe_CERAM_45_B_-_Charakterystyka_ogolna_stropu_i_przen,technologie_budowlane,a=930.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.07.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Chyba jednak zdecyduje się na filigran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Po szerokiej analizie tematu - zdecydowałem się na FILIGRAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 11.12.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Mój fachowiec proponuje lany argumuntując tym, że koszt między terivą niewielki, a korzyści wielkie. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 11.12.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Mój fachowiec proponuje lany argumuntując tym, że koszt między terivą niewielki, a korzyści wielkie. Czy to prawda? Szczera prawda lepiej dla ciebie gorzej dla wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 16.12.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mój fachowiec proponuje lany argumuntując tym, że koszt między terivą niewielki, a korzyści wielkie. Czy to prawda? Temat stropów rozpoznałem i zdecydowanie polecam tzw. lany czyli monolit. Sam zastosowałem strop filigran - pełne płyty grubości 6 cm, które później zostały dozbrojone od góry i zalane warstwą tzw. nadbetonu ok. 10 cm. płyty sa tzw. szalunkiem traconym. Powierzchnia płyt od dołu bardzo gładka (nie wymaga tynkowania). Rozwiazania tego rodzaju (monolit, filigran) są najlepszymi stropami. Zdecydowanie gorzej prezentują się stropy Teriva i podobne chociaż są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Weźcie też pod uwagę, jakie oświetlenie chcecie powiesić.Ja teraz rozgryzam montaż gipsowego plafonu. Jak to duży, cieżki element i niekoniecznie mocowany tam gdzie przechodzi belka, może być zonk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.12.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja mam lany ale deski od szalunków zmarnowane, znaczy się oddałam komuś za friko, więc się na coś jeszcze przydały przydały ale zawsze to podrożyło koszt stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 18.12.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja mam lany ale deski od szalunków zmarnowane, znaczy się oddałam komuś za friko, więc się na coś jeszcze przydały przydały ale zawsze to podrożyło koszt stropu A ile Cię wyniósł m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.12.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 stawiam na monolit ... 100m2 z wieńcami - 10k ( w tym cześć dech nie do odzyskania ) czyli : stówka za meter drogo? tanio? ...nie wiem..ale co się przy tym ubawiłem to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 18.12.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 materiały + usługa = 100 zł/1m2(netto czy brutto i kiedy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia2009 18.12.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 EKMIR Skad brales plyty filigran.. I ile kosztowal m2 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.12.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 materiały + usługa = 100 zł/1m2 (netto czy brutto i kiedy)? materiał + robota własna kwoty brutto jakieś 2 m-c temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 19.12.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 materiały + usługa = 100 zł/1m2 (netto czy brutto i kiedy)? materiał + robota własna kwoty brutto jakieś 2 m-c temu netbet Ciebie strop szarpnął na 10 k?? My za 100 m2 zapłaciliśmy 8,5 tys. + robocizna własna, dechy z własnego lasu w zeszłym roku cięte... Ale to co przeżyliśmy to nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 19.12.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 No to u mnie znacznie drożej ok. 14 k za m2 materiał. Naszczęście będzie chociaż jeszcze 15 % zwrotu.W tym docieplony został strop nad częscią garażowo-gospodarczą i część zbrojenia zużyto na zbrojenie słupów wychodzących ponad strop.. Niestety nie mam lasu, a poza tym stemple metalowe, regulowane to inna bajka - u mnie wykorzystano ich ponad 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 30.12.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Po szerokiej analizie tematu - zdecydowałem się na FILIGRAN Można wiedzieć gdzie zamawiałeś filigran ? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts