agas1977 14.03.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam szanownych forumowiczów! Z góry przepraszam jeżeli piszę w złym dziale, lecz nie znalazłam odpowiedniejszego. Mam problem z baterią kuchenną, a konkretnie z uszczelką która znajdowała się zaraz nad wylewką (po prostu się urwała). Marka baterii nie jest mi niestety znana, natomiast zamieszczam kilka zdjęć niestety w marnej jakości za co przepraszam (uszczelki i rozebranej baterii ze wskazaniem [strzałką ] gdzie ona się znajdowała). Piszę ponieważ wyszłam z założenia, że kto pyta nie błądzi . Czy może ktoś z forumowiczów orientuję się czy taką uszczelkę da się gdzieś dokupić ? Może w praktikerze ? Była bym bardzo wdzięczna za jakąś poradę, może jakiś adres w Krakowie:) Z góry dziękuję i pozdrawiam Agnieszka http://img264.imageshack.us/img264/3655/photo031409001.th.jpg http://img72.imageshack.us/img72/4894/photo031409002.th.jpg http://img244.imageshack.us/img244/330/photo031409003.th.jpg http://img90.imageshack.us/img90/4269/photo031409004.th.jpg http://img216.imageshack.us/img216/9514/photo031409005.th.jpg http://img13.imageshack.us/img13/2876/photo031409006.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 14.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 spytaj w markecie budowlanym.Maja na ogol uszczelki w zestawach.A tak swoja droga bateriia ma swoje lata ,a taka nowa kosztuje ok 40-60zl ,wiec skoro masz juz ja wyciagnieta ,to moze warto ja wymienic,najlepiej na baterie z wylewka(koszt ok 100zl) ,bo sa duzo wygodniejsze .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 15.03.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 W markecie budowlanym raczej kiepsko. A każdy sklep instalatorski poratuje cię odpowiednią uszczelką- nawet w najmniejszym sklepiku z rzemiosłem powinni mieć taki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 W markecie budowlanym raczej kiepsko. A każdy sklep instalatorski poratuje cię odpowiednią uszczelką- nawet w najmniejszym sklepiku z rzemiosłem powinni mieć taki zestaw. dokładnie. sklepy rzemieslnicze z 1000 drobiazgów. I niektóre instalatorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.03.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 wywal tą baterie i kup nową, chińskich baterii się nie naprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 18.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Musze wymienić baterię wannową. I tu mam pytanie - czy przed odkręcaniem starej trzeba zakręcić główny dopływ wody? Dodam, że chodzi tu o nowy, dwuletni blok mieszkalny. Nawet nie wiem gdzie tu w mieszkaniu taki zawór może się znajdować Pamiętam jak w Alternatywach szwagier Balcerka odkręcał krany i woda sikała na wszystkie strony stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 18.03.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Musze wymienić baterię wannową. I tu mam pytanie - czy przed odkręcaniem starej trzeba zakręcić główny dopływ wody? Dodam, że chodzi tu o nowy, dwuletni blok mieszkalny. Nawet nie wiem gdzie tu w mieszkaniu taki zawór może się znajdować Pamiętam jak w Alternatywach szwagier Balcerka odkręcał krany i woda sikała na wszystkie strony stąd moje pytanie Zawory pewnie masz tam gdzie liczniki wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Musze wymienić baterię wannową. I tu mam pytanie - czy przed odkręcaniem starej trzeba zakręcić główny dopływ wody? Dodam, że chodzi tu o nowy, dwuletni blok mieszkalny. Nawet nie wiem gdzie tu w mieszkaniu taki zawór może się znajdować Pamiętam jak w Alternatywach szwagier Balcerka odkręcał krany i woda sikała na wszystkie strony stąd moje pytanie Wersji może być kilka, ale najprawdopodobniejsza jest ta z umiejscowieniem w okolicach licznika wody. gdyby bateria łączona byłaby wężykami to powinny jeszcze być zawory przed samymi wężykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 18.03.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Musze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Musze wymienić baterię wannową. I tu mam pytanie - czy przed odkręcaniem starej trzeba zakręcić główny dopływ wody? nie ! nic nie zakręcaj ! wrażenia z kontaktów z sąsiadami będą bezcenne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.03.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Musze wymienić baterię wannową. I tu mam pytanie - czy przed odkręcaniem starej trzeba zakręcić główny dopływ wody? nie ! nic nie zakręcaj ! wrażenia z kontaktów z sąsiadami - bezcenne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 19.03.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie mogliśmy znaleźć zaworów przy samej wannie, więc zakręciłem główny zawór przy liczniku wody - znaleziona szafka na klatce schodowej.Bateria szybko wymieniona. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a mogło być tak fajnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts