DjKarl 14.03.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam.mam pytanie dotyczace regipsów a mianwicie jak naljepiej układać takie płyty na ścianach murowanych z małej cegły.... proszę o rade pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjKarl 14.03.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 dodam moze jeszcze ze te ściany z małej cegły nie sa zbyt proste i dlatego własnie pytam jak naljepiej położyć GK na takich ścianach i na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 14.03.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 na ścianach to na kleju proponuję, na suficie natomiast konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjKarl 14.03.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 a jaka ilość trzeba tego kleju kolego dawać żeby dobrze zniwelować nierówności....i jak go kłaśc w jakich odstępach słyszałem też że podobno stosyje sie konstrykcje drewniane czy może mógł by mi ktoś podpowiedzieć jakich wymiarów powinna być ta konstrukcja gdyby klej nie wypalił Dziekuje z góry za pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 15.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 a jaka ilość trzeba tego kleju kolego dawać żeby dobrze zniwelować nierówności....i jak go kłaśc w jakich odstępach słyszałem też że podobno stosyje sie konstrykcje drewniane czy może mógł by mi ktoś podpowiedzieć jakich wymiarów powinna być ta konstrukcja gdyby klej nie wypalił Dziekuje z góry za pomoc.... Konstrukcji drewnianych nie polecam stosować pod zwykłe płyty GK. lepiej szkielet stalowy. Ale to na sufit. Na sciany- wbrew pozorom technika jest prosta jednak wymaga uwagi. A więc przycinasz płytę - jeśli potrzeba do odpowiednich rozmiarów, przymierzasz. Nanosisz w rogach klej w środku też- generalnie- 7- 8 miejsc kleju na płytę. Kleju na jedna płytę wychodzi coś 1 wiadro. Przyklejasz, poziomujesz. I oK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 15.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 7-8 miejsc na plyte...? powodzenia.. szczegolnie jak potem ci to odpadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 15.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 w ośmiu miejscach na całej płycie??? troszkę ostrzę dnie. bardzo duże masz odchyły na ścianach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjKarl 15.03.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 nie znowy takie kosmiczne ale lekie są a pozatym jak już wspomniałem ściany sa murowane z małej cegły i fugi też nie są całkiem zalane zaprawą ale to normalne przy starego typu budownictwie...Dziękuje wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ogólnie jak pisze magicc - tylko tego kleju gęściej dawaj. Zerknij co piszą producenci płyt - chociażby rigips:http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/01_okladziny_scienne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjKarl 15.03.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Dziękuje bardzo Koledzy za zaintersowanie i za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts