Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- Selene II - dziennik budowy E&S

Recommended Posts

Cześć, cześć. Podglądałam dziennik już kiedyś, ale dopiero niedawno się zalogowałam. Chciałam powiedzeć, że bardzo mi się podoba i mam pytanie: czy dobrze mi się wydaje, że masz w jednej z łazienek mugat vanilla??? Chcę takie do kuchni, ale nie mogłam znaleźć zdjęcia w realu. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć, cześć :) Miło, że postanowiłaś się ujawnić :) Zgadza się, w górnej łazience są mugaty waniliowe, na żywo kolor jest delikatny, pięknie się komponuje w zestawie z szarymi płytkami podłogowymi, białymi meblami i ceramiką. Ta górna łazienka ma być w założeniu taką trochę retro i mam nadzieję, że już niedługo uda nam się ten efekt osiągnąć i podzielić się fotkami :)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam, witam i nadrabiam zaległości :)

Miszaki, odpowiedzi na wasze pytania znajdziecie w naszym dzienniku lub w komentarzach do niego, nie jest to obszerna lektura, więc zachęcam do przeczytania :)

Ash, działać działamy, ale niestety nie mamy teraz możliwości pochwalić się efektami, więc proszę o jeszcze trochę cierpliwości (za to u ciebie widzę wiele zmian - kominek!) :)

Na scyńści na zdrowie

na to Boże Narodzyni

Cobyście byli zdrowi weseli

jako w niebie janieli

Cobyście mieli pełno gosci

jako na gałonzce łości

Cobyście mieli łobory pełne pudła

coby wom gospodyni przy piecu nie schudła

Coby się Wom darzyło kopiło

dyślem do stodoły łobruciło

Tak Wom Boze dej

HEJ HEJ HEJ

lasche

http://i1.fmix.pl/fmi1641/6909f5e0001610c84d121f70/zdjecie.jpg

• 2 weeks później...
Dzięki ci Nelli Dobre Mzimu :) nie musisz już nic więcej dodawać, bo i tak wystarczająco nas skomplementowałaś :) ale dla równowagi dodam, że na co dzień to w salonie nie jest aż tak 'salonowo', bo od świąt na samym środku pokoju stoi motor na biegunach (prezent dla Juniora) i wszelkie próby przesunięcia lub usunięcia tej maszyny gdziekolwiek spotykają się z głośnym protestem (a jak głośno potrafi protestować 1,5-roczny maluch chyba nie muszę nikogo przekonywać) :) zdjęcia robiłam jak spał ;)

Witam. O Waszym kominku już gdzieś pisałam, jest IDEALNY, to dla mnie inspiracja. Cały salon b. ładny.

Mam pytanie dot. kafli podłogowych, czy są praktyczne? Dziś oglądaliśmy FIORITO i są naprawdę bardzo ładne, ale cena też super, bo podobno spokojnie można brać II gat.

Czy faktycznie skusić się na II gatunek? Proszę o odpowiedź;)

Pozdrawiam cieplutko, Joanna

PS Jaki kolor fugi daliście?

Witamy w naszych skromnych progach, dziękujemy za komplementy i spieszymy udzielić odpowiedzi na zadane pytania. Myśleliśmy początkowo o innych płytkach do salonu, ale weszliśmy do sklepu, zobaczyliśmy Fiorito i wyszliśmy już z nimi (znaczy się z zamówieniem :D) Ale muszę was uprzedzić, że na żywo to może one i mają kolor kremowy (jak sugeruje nazwa), ale na podłodze, po położeniu to nabierają raczej szarawego odcienia (nam to akurat pasuje). W praktyce się sprawdzają i nie są trudne w utrzymaniu. Poza tym cenowo dosyć przystępne, ale jeśli chodzi o ten drugi gatunek to poradziłam się męża i on nie poleca takiego rozwiązania. My mamy I gatunek i mimo to płytkarz narzekał, że dużo płytek nie trzymało kątów prostych i po prostu się 'bujało' (cokolwiek to znaczy w żargonie płytkarskim :D) A fugę daliśmy białą, ale epoksydową, więc teoretycznie brud nie powinien tak mocno w nią wnikać, ale patrząc na niektóre fragmenty naszej podłogi to polemizowałabym z tą teorią :/

pozdrawiam i mam nadzieję, że nasza opinia okaże się pomocna w podjęciu przez was decyzji! :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Wtiam,

Gratuluję pięknego domku i od razu mam prośbę. Strasznie spodobała mi się wasza zabudowa kominka. Jednak trudno mi ze zdjęcia domyślić się wszyskich wymiarów. Jeśli nie byłoby to problemem to skrobnijcie jakie wymiary ma zwłascza drewniany portal. I jakich wymiarów jest cegła ? Wygląda że jest troche schowana schowana pod portalem.

serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję :)

• 2 weeks później...

No niestety, fotel bujany miejsca należnego jeszcze sobie nie znalazł, więc ciągle biedak błąka się po domu.. :) stasiek_ps - odp. już poszła, a co do pytania o cegły, to już chyba kiedyś wspominałam, że to Vandersanden Lithium czyli to: http://www.vandersanden.com.pl/index.php?strona=oferta&ofert=oferta&podstrona=cegly&id=15&idg=2&licznik=1&p=1 (w rzeczywistości nie jest taka szara jak na zdjęciu) :)

Obecnie jesteśmy na etapie wykańczania górnej łazienki i już naprawdę niewiele brakuje, żebyśmy się mogli pochwalić zdjęciami, więc pewnie niedługo coś tu wstawimy... :)

• 3 months później...
  • 4 weeks później...