Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- Selene II - dziennik budowy E&S

Recommended Posts

Bordoś, KasiuC79 cieszę się, że nasze pomysły Was inspirują. Zapożyczanie nie jest zabronione, wszak po to między innymi powstało to forum, prawda? :) Płytki w salonie to Fiorito krem z Opoczna (w rzeczywistości są jaśniejsze niż na zdjęciach, po prostu nie mieliśmy jeszcze czasu na ich porządne umycie..). Wkład kominkowy to Dovre 2100 S, portal dębowy, bielony robiony był na zamówienie przez stolarza w ramach lokalnej firmy montującej kominek. Nazwy firmy nie zdradzam, bo spartolili na całej linii (nie portal akurat) i efekt końcowy w rzeczywistości bardziej jest wynikiem przytomności inwestorów i profesjonalizmu zaufanej ekipy, która zajmowała się całościowym wykończeniem naszego domku, niż tych państwa od kominków. No cóż, smutna prawda.. Ale w końcu liczy się efekt końcowy, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni, a sądząc po pozytywnych opiniach innych forumowiczów mamy się z czego cieszyć :)

Miło nam gościć cię monah - Królowo designu na naszym blogu :) Z tą oranżerią to całkiem niezły pomysł, bo mam aktualnie błąkającą się po całym domu mandarynkę metrowej wielkości, więc może by się nadała do tej dziury, oranżeria będzie jak znalazł.. :)

dorota58, dorcha miło was znowu widzieć wśród komentujących :) Jak tam wasze Selenki? Może jakieś zdjęcia? :)

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A zaglądajcie, zaglądajcie ;)

Co do komody w łazience to żadnej szuflady nie usuwaliśmy, po prostu w górnej wycięliśmy otwór w tylnej ściance i dnie, a w środkowej lekko podcięliśmy tylną ściankę, co sprawiło, że z dwóch dolnych szuflad można swobodnie korzystać. W całym domu ściany są białe i tak ma z założenia pozostać (może za wyjątkiem kilku ścian). Farba Beckersa, chyba bez specjalnej nazwy (po prostu biała).

Bzajas, nie wiem dokładnie o które panele i listwy pytasz? Na parterze, jak już pisałam, jest dąb tasmański z Balterio, a na górze - świerk bornholm z Eggera. Listwy były dobierane na miejscu w sklepie.

Dziękuję za komplement w imieniu naszego kominka! ;) Jak już pisałam wcześniej, wykonanie portalu wchodziło w zakres całości zamówienia na kominek. Z tego co mi wiadomo, stolarz-podwykonawca firmy montującej kominek działa gdzieś w okolicach Krakowa i stamtąd (ponoć) przyjechał portal. To tyle co wiem o stolarzu.. Mogę ewentualnie podać na priva namiary na ludzi montujących kominek (rozumiem, że okolice Warszawy cię urządzają), aczkolwiek uprzedzam, że ze względu na problemy jakie mieliśmy z tą firmą to robię to na twoją własną odpowiedzialność :)

• 1 month później...

Kuchnia pięknie się prezentuje. Cały dom taki spójny.

A zaskoczyły mnie listwy przypodłogowe bo myślałam, ze tylko ja tak mam do jasnej podłogi ;)

Będę wpadać do Waszego dziennika i podziwiać :)

Jak na razie najbardziej podoba mi się łazienka na dole i kolor podłogi w pokoju inwestorka.

Pięknie będziecie mieszkać.

anulkawj, 30Agulka, alfa 36 witamy i dziękujemy za te "achy" ;) Łazienkom jeszcze wiele brakuje do ostatecznego wyglądu, ale pracujemy nad tym :) Jak już je wyposażymy w coś więcej niż tylko kwiatki ;) to się pochwalimy :D A kuchnia to IKEA, model lidingo (zdaje się, że nie drewno), piekarnik też stamtąd (model DÅTID OV6) :)

• 3 weeks później...
Witamy i dziękujemy! :) Koszt mebli kuchennych wyślę zaraz na priva, a co do dachówek to chyba na razie za krótko je użytkujemy, żeby móc coś doradzić i powiedzieć więcej niż to co do tej pory znalazło się w dzienniku i komentarzach... napiszcie co dokładnie was interesuje, to może coś podpowiemy :)

• 4 weeks później...

Witam,

ja również buduję Selene II.

Zaczęliśmy w połowie lutego tego roku a obecnie wykańczamy się. Przeprowadzka planowana jest na koniec września.

U Was widzę lustrzane odbicie domu? U nas jak w projekcie ale w środku wiele zmian. I na dole i na górze.

Śledzę Wasz wątek i podglądam. Choć styl wykończenia mamy całkiem inny.

Muszę się zmobilizować i założyć swój wątek.

Pozdrawiam