Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- Selene II - dziennik budowy E&S

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo się cieszymy, kolejna fanko! ;) no i super, że w końcu ktoś zachwycił się oliwkowymi płytkami, bo mnie się one strasznie podobają :D Zarówno gres i mozaika na podłodze, jak i te małe płytki w kuchni to Cerkolor, seria Oliwka (kiedyś Natura). Na ich stronie widziałam, że nie mają już w ofercie dużych płytek i jest mniejszy wybór dodatków, ale zostawili dekory (etno) i całe szczęście, bo są cudne!! :) szkoda, że u nas się jakoś nie wpisały.. Generalnie, płytki w realu wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach, więc gorąco polecam :) Edytowane przez E&S

witam - Mazowsze pozdrawia Mazowsze - strony jakby jakieś znane :) gdzie budujecie ? Cały wieczór spędziłam na czytaniu Waszego bloga i na koniec ujrzałam ten kominek i kuchnię i skosy nad wejściem, oliwkową podłogę .. i teraz nie będę mogła spać ! :D Na początku też myśleliśmy o Selenie ale warunki zagospodarowania zmusiły nas do czegoś innego - bardzo żałuję teraz, choć pokoje na poddaszu tez będziemy mieć niemałe ;) gratuluję i pozdrawiam, będę częstym gościem :)

• 2 months później...

witam się, mogę tylko mało oryginalnie westchnąć i powiedzieć, że macie naprawdę pięknie.

A przychodzę z prośbą o informację - już lada chwilkę bedziemy kupować naszą kuchnię - też Lidingo (ale nie na wysokość 211 - tak jak chyba jest u Was), lecz na 233, i mam problem ze znalezieniem lodówki do takiej szafki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79825715 Myślę że wymiary wnęki ma takie jak Wasza i stąd pytanie - czy kupowaliście lodówkę Ikeowską czy udało się Wam wpasować inną? a jeśli tak - to oczywiście jaką?

Pozdrawiam (mam nadzieję że u nas wyjdzie choć w połowie tak pięknie jak u Was)

Edytowane przez Lilutek

Dzięki Lilutek! My do naszej szafki (211) kupiliśmy ikeowską lodówkę FROSTIG BCF159/ 65. Z tego co się orientuję, to faktycznie wymiary wnęk w obydwu szafkach są identyczne, różnią się tylko wysokością nadbudowy nad lodówką, więc nie powinno być problemu z tym modelem. My na razie nie mamy zastrzeżeń do naszej, przy kupnie kierowaliśmy się przede wszystkim brakiem czasu i niechęcią do długich poszukiwań lodówek innych producentów, które by do tej dziury akurat pasowały :)

E& S Dołączam do zachwytów. Bardzo mi sie podobają kolory w Waszym domu, w tym oliwkowe płytki i podłoga w jadalni. Kominek, kuchnia, łazienka i w ogóle całość. Ale pozazdrościłam naprawdę tego fotela bujanego. Będę sobie polować na takie cudo. Za chwilę zostanę ponownie mamą i już wiem, że takie bujanie w fotelu może być dla młodych rodziców zbawieniem. Kto próbował ten wie...

Podsumowując: macie super. Trzymam kciuki i kibicuję.

No to chyba cię nie pocieszę Ash5, jeśli powiem, że moi rodzice upolowali ten fotel na giełdzie staroci w Kaliszu za kilkadziesiąt złotych... :) co prawda, było to parę lat temu, ale i teraz można tam znaleźć niezłe cacka w super cenie, tak więc wszystkim odwiedzającym najstarsze miasto w Polsce gorąco to miejsce polecam!! :) generalnie, Wielkopolska starymi meblami stoi, zwłaszcza okolice Kościana,o czym już kiedyś chyba była mowa u Monah, krajanki naszej.. bo my rodem i duchem też stamtąd właśnie, tylko przygnało nas do stolicy Mazowsza i tak tu osiedliśmy.. ;) a jako młoda mama w pełni potwierdzam zbawienny wpływ bujania w fotelu, zwłaszcza takim, na skołatane nerwy rodziców :D trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! :)

Informuje, że i mi sie podba bardzo! i salon bym chciała zobaczyć:)

A jak się spisuje panel brodzikowy? bo zdaje się taki sam mamy, ale że ja od czerwca czekam na brodzik, to jeszcze nie miałam okazji go wybróbować. Mój mąż przy montażu powiedział, że to szajs straszny jest, dlatego pytam jak się sprawuje.

Pozdrawiam

pieknie u ciebie. Kocham calym sercem twoj kominek !!! moj jest z cegly, ale bez wkladu (otwarte palenisko). Nie mam jeszcze obudowy, a twoja jest IDEALNA !!!!

teraz kuchnia, wyobraz sobie ze w obecnym mieszkaniu mam biala Lindigo i jestem bardzo zadowolona :) nad wyspa przewidzialas pochlaniacz? Pytam bo mam podobnie ustawiona kuchnie i sie zastanawiam czy pochlaniacz nie przysloni okna. Jak myslisz?

Witaj googulku, kolejna fanko mojego kominka (chyba założę osobny wątek w komentarzach dla tego mojego paleniska) :D dziękuję za słowa uznania, otwarte palenisko - super sprawa, ale w naszych warunkach niewykonalne (mamy małego brzdąca, który niedawno nauczył się chodzić i jest po prostu... wszędzie) :) kuchnia jak dotąd sprawuje się świetnie, ja też jestem bardzo zadowolona z wyboru tego modelu, a pochłaniacza żadnego nie przewiduję. Małżonek stwierdził, że przy takiej kubaturze kuchnio-jadalnio-salonu i ilości okien (z wywietrznikami) nie będziemy robić żadnego okapu, no i tak zostało.. :)

To mnie pocieszylas, bo u nas tez pochlaniacza nie bedzie, ze wzgledu na okno wlasnie. A tyle co ja gotuje to mysle ze zle nie bedzie. Co do Lindigo to naprawde mam ja juz od 5 lat (w polsce chyba jest dostepna od niedawna) i wciaz wyglada swietnie. raz tylko dawalam dzwiczki do wymiany od szafki przy zmywarce bo mi farba od pary zaczela schodzic. Wymienili bez problemu i nawet roznicy w odcieniu nie bylo! jestem wiec swiecie przekonana ze bedziesz super zadowolona :)

bardzo ładny domek :) ... w ciągu ostatniego miesiąca targana dylematem koza czy kominek obejrzałam ... nie wiem ile ale to koszmarnie dużo było ;) kominków ale wasz jest drugim który mnie ujął ... cegła na zdjęciu jak dla mnie idealna ... i kuchnia ... kolejne białe cudo inaczej i ślicznie ... na temat łazienki niczym paryskie metro ... nic nie powiem bo o rzeczach idealnych cóż można powiedziec :)