dawidt07 14.03.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam. Nie znalazłem podobnego wątku, więc postanowiłem założyć nowy. Rodzice mają zamiar zapisać mi działkę, która w tym momencie jest rolna.W gminie istnieje plan zagospodarowania. Na działce obecnie znajduje się dom, ale ja chciałbym postawić nowy / przebudować istniejący.Proszę o poradę czy jest to możliwe, z czym się to wiąże od strony formalnej? Słyszałem o przypadkach, gdzie ludzie obudowywali taki istniejący budynek nowym, a następnie wyburzali starą zawartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidt07 24.03.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Sam sobie odpowiadam, ale może to będzie jakaś informacja dla innych. Okazuje się, że nie będzie problemów z budową. Będzie to traktowane jako remont generalny / rozbudowa. Dokumenty załatwia się jak w przypadku normalnej budowy. Podczas realizacji trzeba będzie zostawić coś z pierwotnego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts