Tomek Waw 07.11.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Będę miał jasny parkiet (jesion). Jaki kolr drzwi wewnętrznych sugerujecie:- jasne, podobne do prakietu - ale czy takie rozwiązanie nie jest za nudne- ciemniejsze od parkietu- białe - może są po prostu uniwersalne Z góry dziękuję. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 07.11.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Ja powiem, jak jest u mnie: ciemny parkiet (finishparkiet konkretnie) ciemne drzwi i ciemne cokoliki drewniane - tak doradzał architekt. Nie jest takie trudne dobranie koloru: najpierw wybraliśmy drzwi, poprosiliśmy o próbkę z kolorem i do tego dobraliśmy resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.11.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Jeżeli będziesz miał białe albo bardzo jasne wszystkie ściany, to jasne drzwi (ale, błagam, nie białe , jeśli tylko stać cię na inne) do jesionowej podłogi faktycznie mogą być trochę nudne. Może zapytasz speca, tj. Kasiorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.11.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 mogę powiedzieć jak rozwiązałam ten problem u siebie.Mianowicie na podłogach będzie klon europejski (bardzo jasny) i płytki gresowe jasnobeżowe a drzwi będą z MDF-u w jasnobeżowym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 08.11.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Ja mam parkiet jesionowy i kilkoro drzwi też jest z jesionu (były robione na zamowienie), a reszta fornirowane Porty z jasnej sosny. Te sosnowe ponoć ściemnieją z czasem, ale nawet jeśli będzie ciemniejszy odcień, to tonacja jest ta sama. Wygląda fajnie. Co prawda kolor drzwi powinno się dobrać także pod kątem kolorystyki ścian i ewentualnego wystroju pomieszczeń. U mnie jest głównie beż-czereśnia bursztynowa-brąz i wygląda to całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 A co z oknami,jak myślicie?Ja zamierzam je dopasować do drzwi i do tego kontrastowe meble w niektórych pomieszczeniach,a podłoga jasna.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 08.11.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Z oknami, Opalko, to trochę insza sprawa. Też się zastanawialiśmy długo, ale stanęło na decyzji, że okna i drzwi wejściowe będą mahoń meranti. Krótko mówiąc; to co widać z zewnątrz domu - ciemne, to co wewnątrz - jasne. No i jakoś się to nie pogryzło z całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amacio 09.11.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Moim skromnym zdaniem ciemne drzwi nawet przy jasnej podłodze dodają wnętrzu elegancji. Sam wybrałem kolor brąz/mahoń no i nawet w pomieszczeniach typu jasny buk wyglądają z klasą - potraktowałem drzwi jak mebel i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.11.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Ja też napiszę jak jest/będzie u mnie. Okna mahoń meranti w kolorze jak kto woli teak/pinia/wiśnia Drzwi fornirowane mahoń w takim samym kolorze. Podłogi - na górze i w małym pokoju na dole - jesion W kuchni i części komunikacyjnej - gresy beżowo-kremowe z wstawkami rudawo-kremowymi. Nie wiem jeszcze jaka podłoga w salonie Listwy przypodłogowe z meranti też w tym samym kolorze co drzwi i okna. Marzą mi się też stopnice w tym samym kolorze, na razie nie wiem czy starczy na coś mahoniowatego czy będzie bejcowany buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 09.11.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Mi podobają się drzw Klimek & Kluś - podobają mi się te kremowe drzwi- fajnie wyglądają w klasycznych wnętrzach- można też zobaczyć jak "grają we wnętrzu". Wszystko super, ale ich cena już mi się nie podoba http://www.klimek-klus.pl/drzwi.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.11.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Na początku też chciałam drzwi od Klimek& Kluś ale wyszły trochę za drogo (nietypowa wysokość 270) ale znalazłam firmę (Opałko&Kamiński) która robi takie same drzwi (wizualnie)i też z MDF-U ale taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 09.11.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 O! Kasiorku to ciekawa informacja- a możesz podać jakieś namiary- może też mają swoją stonę? A jak nie to chociaż ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.11.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Podam stronę internetową .Jest tam wiele adresów przedstawicielstw w całej Polsce.Ceny za typowy wymiar drzwi od 840 do 1000 zł (z futryną,zamkiem uszczelką i zawiasami jak piszą) dodatkowo płaci się za kolor 70 złhttp://www.opalkokaminski.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 10.11.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Jak za MDF to i tak dość drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 10.11.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 ale za to jakie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 26.01.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Kasiorku Zastanawiałam się nad drzwiami tej firmy, ponieważ mają w swojej ofercie drzwi ze ścięciem.Jak z ich jakością?CZy znasz jakie dają upusty? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 26.01.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Kasiorku Zastanawiałam się nad drzwiami tej firmy, ponieważ mają w swojej ofercie drzwi ze ścięciem.Jak z ich jakością?CZy znasz jakie dają upusty? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gusiunia 26.01.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ostatnio miałam ten sam problem, ale wybrnełam, mam parkiet w domu jesion kolor i do tego drzwi w kolorze jabłoni, pasuja do siebie idealnie, gdyz parkiet jest o różnych odcianiach. Pasują do tego zestawu jasne beże, kremowy. Drziw kupiłam niedrogo w Stolarce Wołomin, prześliczne, dałam niedrogo, dopasowałam super klamki, naprawdę efekt jest zachwycający. W Stolarce Wołomin jest duży wybór, można kupić niedrogo drzwi drewniane i z płyty. Wiem, że Porta ma też niezły wybór zarówno pod względem cen jak i wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 u mnie okna, parapety plus parapet na murek jeden kolor podłoga na korytarzu bez z morelka jakos taki to kolorek, w pokojach i kawałek korytarza to cedr - ale jakoby pobejcowany na biało 9 ekstra wygląd) i drzwi do tego ciemnie pod kolor okien parapetów i blatu murka. Drzwi zupełnie drewniane bez zadnych wstawek- koszt 1200 zł plus 200 za szybki ( do negocjacji). Stolarz bardzo sprawdzony. jego stronka http://www.swider.pl - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts