Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pelikana Gl 310

Recommended Posts

Witaj malkaj

Nasz projekt nazywa sie Pelikan GL 310, jest to domek z uzytkowym poddaszem.Chcialam wkleic rzuty ale jeszcze musze pouczyc sie jak to zrobic.

Budujemy sie w Izbicy kujawskiej w Kujawsko-Pomorskim.Mala miejscowosc na pojezierzu kujawskim.

W razie jakis pytan pisz smialo, ja postaram sie w swoim dzienniku wszystko opisywac.

Pozdrawiam :)

Aniu,

Twój dom jest zgrabny i funkcjonalny. Podoba mi się zadaszony taras i wielkość pokoi - są dość duże (sprawdzałam m2 na stronie). Prawie wszystko co potrzebne rodzinie zmieściło się na parterze, a poddasze jest miłym dodatkiem. Podobają mi się parterówki z użytkowym poddaszem, ale ja mam już dość duże dzieci (18 i 16 lat) i w moim projekcie chcę uwzględnić to, że przez jakiś czas dłuższy lub krótszy mogą wygodnie mieszkać z nami (nawet jedna dodatkowa rodzina na górze). Gdybym miała mniejsze dzieci na pewno budowałabym podobną do Twojej parterówkę- moją faworytką była na początku Frida z Archipelagu.

Gratuluję, że tak szybko nauczyłaś się wklejać zdjęcia i rzuty. Teraz Twój dziennik będzie atrakcyjny dla wzrokowców! :o :lol:

Pozdrawiam

Witaj Aniu w gronie miłośników Pelikana. Ja w nim mieszkam od sierpnia ubiegłego roku. Dokonaliśmy jednak pewnych zmian, których absolutnie nie żałujemy. Zastanów się nad wszystkim, zanim przystąpicie do wznoszenia murów.Jeśli masz troszkę czasu i ochotę, to poczytaj mój dziennik budowy, opisałam w nim dokładnie, jak przebiegała nasza budowa i co zmieniliśmy.

Mieszka się przecudownie,teraz zabieramy się za zewnętrzną część domu-elewacja, tarasy, podjazdy.Życzę Ci przyjemności w budowaniu, jak najmniej kłopotów i mądrych przemyślanych decyzji! Pozdrawiam, Jola

Witaj Jola.

Ciesze sie, ze dodalas komentarz :D .Musze Ci napisac, ze jestes w pewnym stopniu moim guru.Pilnie z mezem sledzilismy do co u Was sie dzialo i z niecierpliwoscia czekalismy na kazde nastepne zdjecie :p Twoj dziennik znam prawie na pamiec :)

Pieknie wszystko opisalas i urzadzilas.Te schody, lazienki salon!Wszystko piekne i gustowne.A domek jest sliczny,nie zaluje ze go wybralismy.Mamy troche problemy z terenem bo jest bardzo mokro ale jak poczytasz co dzis napisalam to dowiesz sie co sie ostatnio dzialo.Rowniez goraco pozdrawiam i mam nadzieje ze bedziesz mnie odwiedzac, zapraszam do dziennika i komentarzy. :D

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
Fajnie, Aniu, że wstawiłaś nowe zdjęcia. Widzę, że prace na poddaszu ruszyły pełną parą! Robicie łazienkę, jak w projekcie, czyli nad sypialnią? Z pracownikami tak już jest, raz lepiej raz gorzej. Ale o tych gorszych sprawach się szybko zapomina, jeśli coś idzie do przodu. Cieszymy się wówczas, że mamy kolejny etap za sobą. Wszystko będzie dobrze Aniu, każdy z nas przeżywał budowę. Gdy zamieszkasz, to będzie ona tylko miłym wspomnieniem! Pozdrawiam, życzę Ci zdrowia i zadowolenia z postępów w budowie domku. :)