Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dekoral smierdzi,co zrobic????

Recommended Posts

witam, w lisopadzie pomalowalismy sypialnie DEKORALEM Maleinak (lateksowa do pomieszczen o zwiekszonej wilgotnosci - podobal sie kolor wiec zastosowalismy do sypialni). wczesniej bylo pomalowane Dekoralem Akrylit-W

Od dobrego miesiaca w pokoju smierdzi, ze nie da sie z niego korzystac - zapach ostrego potu. Nasila sie do wietrzeniu pomieszczenia. Poczatkowo myslelismy, ze smrod jest z czagos innego, wszystko sprawdzone i jest ok.

Jest to napewno farba - zostala mi koncowka w oryginalnej puszcze. Farba nie smierdzi, jednak zaschnieta na wieczku, ktore polozylem na 10 minut na dworzu cuchnie tak jak w pokoju.

Niemam dowodu zakupu, dzwonilem do dekorala i musze zlozyc reklamacje w punkcie zakupu - czyli OBI.

Moze jakies rady co zrobic aby wytepic smrod. POMOCY!!!!

witam, w lisopadzie pomalowalismy sypialnie DEKORALEM Maleinak (lateksowa do pomieszczen o zwiekszonej wilgotnosci - podobal sie kolor wiec zastosowalismy do sypialni). wczesniej bylo pomalowane Dekoralem Akrylit-W

Od dobrego miesiaca w pokoju smierdzi, ze nie da sie z niego korzystac - zapach ostrego potu. Nasila sie do wietrzeniu pomieszczenia. Poczatkowo myslelismy, ze smrod jest z czagos innego, wszystko sprawdzone i jest ok.

Jest to napewno farba - zostala mi koncowka w oryginalnej puszcze. Farba nie smierdzi, jednak zaschnieta na wieczku, ktore polozylem na 10 minut na dworzu cuchnie tak jak w pokoju.

Niemam dowodu zakupu, dzwonilem do dekorala i musze zlozyc reklamacje w punkcie zakupu - czyli OBI.

Moze jakies rady co zrobic aby wytepic smrod. POMOCY!!!!

hmm w sypialni powiadasz. moze to zapach listonosza? wiesz oni maja rewiry i czasem je znacza ;)

do farby bardzo częto dodają amoniaku i jego pochodnych, przedłuża to datę przydatności do spożycia farby, ale niestety śmierdzi (coś jak amoniak, albo za przeproszeniem siki :oops: )

pomalowałem kiedyś taką farbą marki FARBA małą ściankę w przedpokoju

przez tydziń nie dało się mieszkać

wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie, ewentualnie jabłka papierówki pokrojone w ćwiartki, powinny, chociaż trochę pomóc

do farby bardzo częto dodają amoniaku i jego pochodnych, przedłuża to datę przydatności do spożycia farby, ale niestety śmierdzi (coś jak amoniak, albo za przeproszeniem siki :oops: )

pomalowałem kiedyś taką farbą marki FARBA małą ściankę w przedpokoju

przez tydziń nie dało się mieszkać

wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie, ewentualnie jabłka papierówki pokrojone w ćwiartki, powinny, chociaż trochę pomóc

Można przypadek zgłosić do Sanepidu.

Powiedzą co to jest.

• 5 years później...

Witam,

mam bardzo podobny problem jak tomek. Ściany w sypialnie zostały pomalowane Akrylitem W kolor kakao w styczniu/ lutym, mamy maj i smrodek ze ścian osiąga jakby apogeum, szczególnie przy wietrzeniu. Dobrze wszystko sprawdziłam, zapach pochodzi ze ścian! Określiłabym zapach jako zaschnięty mocz kota lub pozostałości (spotykane np w meblach tapicerowanych wysiadywanych przez kota). Coś okropnego, wypełnia cały dom. Bardzo proszę o porady: czy trzeba interweniować czy przeczekać? Jestem pewna że to jakis składnik/ składniki, wchodzą pewnie w reakcje chem z czym... świeżym powietrzem?? Nie wiem ale jest kiepsko. Farba kupiona w castoramie lub obi, nie sprawdzałam daty ważności, ale nie wydaje mi się że byłaby zła. Proszę o info w tej sprawie, czy macie z tym doświadczenia, zasłyszane, wiedzę?? Z góry dziękuję, Anita