tomek470 15.03.2009 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 witam, w lisopadzie pomalowalismy sypialnie DEKORALEM Maleinak (lateksowa do pomieszczen o zwiekszonej wilgotnosci - podobal sie kolor wiec zastosowalismy do sypialni). wczesniej bylo pomalowane Dekoralem Akrylit-WOd dobrego miesiaca w pokoju smierdzi, ze nie da sie z niego korzystac - zapach ostrego potu. Nasila sie do wietrzeniu pomieszczenia. Poczatkowo myslelismy, ze smrod jest z czagos innego, wszystko sprawdzone i jest ok. Jest to napewno farba - zostala mi koncowka w oryginalnej puszcze. Farba nie smierdzi, jednak zaschnieta na wieczku, ktore polozylem na 10 minut na dworzu cuchnie tak jak w pokoju.Niemam dowodu zakupu, dzwonilem do dekorala i musze zlozyc reklamacje w punkcie zakupu - czyli OBI. Moze jakies rady co zrobic aby wytepic smrod. POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.03.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 witam, w lisopadzie pomalowalismy sypialnie DEKORALEM Maleinak (lateksowa do pomieszczen o zwiekszonej wilgotnosci - podobal sie kolor wiec zastosowalismy do sypialni). wczesniej bylo pomalowane Dekoralem Akrylit-W Od dobrego miesiaca w pokoju smierdzi, ze nie da sie z niego korzystac - zapach ostrego potu. Nasila sie do wietrzeniu pomieszczenia. Poczatkowo myslelismy, ze smrod jest z czagos innego, wszystko sprawdzone i jest ok. Jest to napewno farba - zostala mi koncowka w oryginalnej puszcze. Farba nie smierdzi, jednak zaschnieta na wieczku, ktore polozylem na 10 minut na dworzu cuchnie tak jak w pokoju. Niemam dowodu zakupu, dzwonilem do dekorala i musze zlozyc reklamacje w punkcie zakupu - czyli OBI. Moze jakies rady co zrobic aby wytepic smrod. POMOCY!!!! hmm w sypialni powiadasz. moze to zapach listonosza? wiesz oni maja rewiry i czasem je znacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 15.03.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 do farby bardzo częto dodają amoniaku i jego pochodnych, przedłuża to datę przydatności do spożycia farby, ale niestety śmierdzi (coś jak amoniak, albo za przeproszeniem siki ) pomalowałem kiedyś taką farbą marki FARBA małą ściankę w przedpokoju przez tydziń nie dało się mieszkać wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie, ewentualnie jabłka papierówki pokrojone w ćwiartki, powinny, chociaż trochę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 do farby bardzo częto dodają amoniaku i jego pochodnych, przedłuża to datę przydatności do spożycia farby, ale niestety śmierdzi (coś jak amoniak, albo za przeproszeniem siki ) pomalowałem kiedyś taką farbą marki FARBA małą ściankę w przedpokoju przez tydziń nie dało się mieszkać wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie, ewentualnie jabłka papierówki pokrojone w ćwiartki, powinny, chociaż trochę pomóc Można przypadek zgłosić do Sanepidu. Powiedzą co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalwap12 21.05.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witam,mam bardzo podobny problem jak tomek. Ściany w sypialnie zostały pomalowane Akrylitem W kolor kakao w styczniu/ lutym, mamy maj i smrodek ze ścian osiąga jakby apogeum, szczególnie przy wietrzeniu. Dobrze wszystko sprawdziłam, zapach pochodzi ze ścian! Określiłabym zapach jako zaschnięty mocz kota lub pozostałości (spotykane np w meblach tapicerowanych wysiadywanych przez kota). Coś okropnego, wypełnia cały dom. Bardzo proszę o porady: czy trzeba interweniować czy przeczekać? Jestem pewna że to jakis składnik/ składniki, wchodzą pewnie w reakcje chem z czym... świeżym powietrzem?? Nie wiem ale jest kiepsko. Farba kupiona w castoramie lub obi, nie sprawdzałam daty ważności, ale nie wydaje mi się że byłaby zła. Proszę o info w tej sprawie, czy macie z tym doświadczenia, zasłyszane, wiedzę?? Z góry dziękuję, Anita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts