tacim 15.03.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam mam pytanie kiedy nalezy przy domu wykonać drenaż tak widzę po waszych posatch, że nie robicie go dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 15.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Wtedy kiedy najmniej się narobisz i najmniej będzie kosztować, a to zależy od Twojego planu pracy. Poza tym nie zawsze musisz robić drenaż wokół fundamentów (nie domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.03.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Czyli jak teraz robię ławe i fundamenty to jest optymalny termin tylko się zastanawiam czy jest mi to potrzebne. A może ktoś wie jaki jest koszt takiego drenażu przy domu 10x10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 15.03.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 To ty wiesz jaki masz grunt i poziom wód gruntowych. Jeżeli zakładasz odwodnienie to pomyśl od razu o miejscach gdzie wepniesz deszczówkę (lub część) z rynien - chyba że ją będziesz gromadził w innym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.03.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Hm działkę mam w centrum miasta i z tego co się orientuję mam do tego przewidzianą w chodniku instalację i tam mam wpiąc rynny chyba kurna ale ciemniak jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 15.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Hm działkę mam w centrum miasta i z tego co się orientuję mam do tego przewidzianą w chodniku instalację i tam mam wpiąc rynny chyba kurna ale ciemniak jestem Rynny chyba pod deszczówkę nie podepniesz Druga sprawa co mają wspólnego rynny z drenażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.03.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 "To ty wiesz jaki masz grunt i poziom wód gruntowych. Jeżeli zakładasz odwodnienie to pomyśl od razu o miejscach gdzie wepniesz deszczówkę (lub część) z rynien"Dlatego o tym pisałem to po co jest instalacja burzowa nie na wode z rynien hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 17.03.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Tak czytam w necie o drenażu i wniosek jest taki, że jak nie ma piwnic to nie ma drenażu. No chyba, że coś źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts