chrobry 15.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam ! Zakupiłem sobie gotową RBetke w postaci skrzyneczki z 3 gniazadami 230V oraz dwoma siłowymi. Jest miejsce na bezpieczniki oraz różnicówkę. Czy taką gotową skrzynkę ZE będzie plombował ? Pytam bo nie widze nigdzie miejsca na ewentualne plombowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 15.03.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam ja kupiłem coś takiegohttp://foto0.m.onet.pl/_m/513649f903a21314e27c01dd22d48874,10,19,0.jpgNa granicy działki stoi skrzynka gdzie zakład energetyczny wstawi licznik i go zaplombuje, ja moją RBetke zainstaluje w blaszaku zgłosze gotową instalację odbiorczą i umówie się na przyłączenie do sieci. Oczywiście wcześniej elektryk zabezpieczy zgonie z warunkami technicznymi tą Erbetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobi033 15.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 u mnie w rozdzielce zaplombowali tylko pierwszy bezpiecznik który jest w obudowie przeznaczonej do plombowania zgodnie z warunkami z ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 15.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Dokładnie cuś takiego stoi na mojej granicy tylko okienko ma przez które na licznik popatrzeć będzie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 15.03.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja też tak mam, w ogrodzeniu skrzynka, dolne drzwiczki - zabezpieczenie przedlicznikowe, do którego nie mam dostępu (40A). Górne licznik (i nic więcej)i kabelek idzie do blaszka. W blaszaku mam rozdzielnię i tam jest pierwsze zabezpieczenie (zalicznikowe 25A), które to ZE zaplombowało. Zaplombowana jest skrzyneczka, do bezpieczników jest dostęp. Druga skrzyneczka nieoplombowana, w której jest resztę bezpieczników i róznocówkapozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 15.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 RBetki się zabezpiecza a nie plombuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 15.03.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Teraz juz mam w miarę rozjaśniną sytuację. Wychodzi na to, że w skrzynce, którą buduje oprócz samej RBetki (identycznej jaką zamieścił lukasz27) musi byc mała rozdzielnica na 3 bezpiecziki z możliwością plombowania. A w samej RBetce z tego co wnioskuje wystarczy juz tylko różnicówka. Proszę o poprawienie jak coś pomieszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts