kambas 15.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam W zeszłym roku dostawiałem sobie część domu, a w tym mam zamiar doprowadzić go do jednolitego wyglądu i tu pojawia się problem. Na części która stała od kilku lat mam narzucony baranek, taki zwykły, z piachu, wapna i cementu, a część dostawiona jest otynkowana. Co mogę położyć na całą elewację budynku aby wszystko się trzymało i wyglądało jednolicie, ewentualnie jakim sposobem doprowadzić dom do jednolitego wyglądu? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 A czy dom - domy są ocieplone? np.styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 15.03.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie, ocieplony dom nie jest, ale ocieplenie nie wchodzi w grę, przynajmniej styropianem grubszym niż 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ... Co mogę położyć na całą elewację budynku aby wszystko się trzymało i wyglądało jednolicie ... to samo co miałes do tej pory - czyli "baranek" ... jakim sposobem doprowadzić dom do jednolitego wyglądu? ... przekrapia sie /miotła lub maszynka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.03.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie, ocieplony dom nie jest, ale ocieplenie nie wchodzi w grę, przynajmniej styropianem grubszym niż 2 cm. Jesli by szło to lepiej to zeskrobac.Tak przez net trudno cokolwiek radzic. Jesli nie to wtedy przeszpachlowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 15.03.2009 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ... Co mogę położyć na całą elewację budynku aby wszystko się trzymało i wyglądało jednolicie ... to samo co miałes do tej pory - czyli "baranek" Ale czy jeżeli położę baranek na tej części otynkowanej i tej z już istniejącym barankiem faktura ściany będzie taka sama na obu częściach budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 faktura bedzie ta sama nowy tynk przekrapia sie wiecej razy (np 2 x kiedy stary baranek 1 xalbo nowy 3 x a stary 2 x) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ale czy jeżeli położę baranek na tej części otynkowanej i tej z już istniejącym barankiem faktura ściany będzie taka sama na obu częściach budynku? Zeskrob chociaż tak powierzchniowo ten stary baranek.Wszystko to przeszpachluj klejem a na drugiej warstwie kleju zatop siatkę.Później oczywiście tynk strukturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 16.03.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję za zainteresowanie, taraz już chyba wiem jak to zrobić. Mam jeszcze dwa pytania: jaką farbą pomalować baranek, pędzlem czy wałkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję za zainteresowanie, taraz już chyba wiem jak to zrobić. Mam jeszcze dwa pytania: jaką farbą pomalować baranek, pędzlem czy wałkiem? Dobra ale droga to "STO" lub "ISPO" Z tańszych możesz śmiało brac "CAPAROL" Maluj wałkiem. Pozwodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambas 16.03.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Faktura zawsze się może rónić. Chyba że taki sam skład tynku i tak samo nakładany jako poprzednio. Optymalne - ściągniecie starego baranka zamiennie = przeszpachlowanie całości klejem do ocieplen (do zbrojenia) i otynkowanie całości tynkiem fakturowym. Farba - najlepiej silikonowa np. Relius Silicon Fassadenfarbe, Prince Color Multitop FS, Sto, ispo lub Caparol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts