wera23 15.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam wszystkich.Mam pewien problem i szukam kogoś kto ma (miał) podobną sytuację jak ja lub kogoś kto wie jak to przeskoczyć.Otóż właśnie zacząłem budowę mojego domu i jako że działka jest dosyć wąska (24m) strasznie przeszkadza mi słup telefoniczny znajdujący się akurat centralnie po środku mojej działki. Nie zależy mi na tym by dostać z tego tytułu jakieś odszkodowanie tylko po prostu chciałbym aby Telekomunikacja przesunęła ten słup o 10m bo akurat tam gdzie teraz stoi planuję wejście i wjazd na posesję. Czytałem wiele wątków odnośnie sporów z zakładami energetycznymi ale czy ktoś miał do czynienia z telekomunikacją? Jak oni podchodzą do takich spraw?Jak załatwić tę sprawę by nie ponosić wielkich kosztów i od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 15.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja proponuję zacząć od napisania pisma do telekomunikacji z opisem sytuacji i prośbą o przesunięcie słupa. Może się okazać, że to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 15.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Chcieliśmy przesunąć słupek o jakieś 5m(jest bardzo blisko wjazdu)telekomunikacja oblczyła nam koszty ok 1000zł--więc odpuściliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 15.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Chcieliśmy przesunąć słupek o jakieś 5m(jest bardzo blisko wjazdu)telekomunikacja oblczyła nam koszty ok 1000zł--więc odpuściliśmy Jeżeli słup jest na Waszej działce, to warto w takiej sytuacji zaproponować telekomunikacji w stosownym piśmie dzierżawę gruntu pod słupem za odpowiednim wynagrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylllwia 16.03.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 U mnie słup TP przesunęli za darmo. Tylko sytuacja była trochę inna, bo słup był krzywy i wg mnie groził wywruceniem, więc wystosowałam pismo do TP.Przy okazji wymiany słupa na nowy, prosty poprosiłam o przesunięcie o 0,5 m bliżej ogrodzenia, bez problemu przesunęli panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylllwia 16.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 "wywróceniem" miało być - ale gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 18.03.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ubiegając się o PnB zwraca się chyba do Telekomunik.z jakimś zapytaniem czy budowa nie koliduje z ich liniami. Nie jestem pewna ale logicznie myśląc tak powinno być. Jeżeli on Ci napisali że nie będzie kolidować to teraz to chyba ich problem.Tak mi się wydaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts