MamaTA i Tatuj 07.11.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Witam postanowilem napisac nowego posta bo ta wyszukiwarka jest strasznie cienka mam pytanie nastepujace ile zaplaciliscie za notariusza i u niego w momencie zakupu dzialki i czy sie dalo obnizyc cene za usluge napisania aktu moze polecicie jakiegos notariusza elastycznego w Szczecinie i okolicach ?? To pirwsza zecz jaka potzrbuje jestem zielony w tym temacie dziki z gory hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 08.11.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 witaj..taksa notarialna którą życzy sobie notariusz jest właściwie stała..isnieje niepisana umowa pomiędzy biurami notarialnymi o utrzymywaniu jednolitej opłaty, więc na pierwszym spotkaniu każdy notariusz zaśpiewa Ci tą właśnie stawkę ale jeśli dobrze zagadasz to zawsze da się coś uszczknąć..oni też są ludzmi a konkurencja jest duża.. wpis do księgi wieczystej jest stały i wynosi około: 586 zł jeśli chciałbyś się zapoznać z szczegółami taksy notarialnej to znajdują sie one na tej stronie: http://www.irbis.home.pl/centrum/taksa_not.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 09.11.2003 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Dzieki za odpowiedz jest swietna pewnie mi pomoze u mnie w szczecine 2 notaruszy zawolalo (narazie tych dwoch sprawdzilem ) 1200 + vat wiec z tego linka do rozporzadzenia niewiem czy dobrze doczytalem (moze ktos zinterpretuje lepiej albo powie czy sie nie myle ) zawolali wiecej i to duzo niz moga ziemia za 40 a oki 1200 netto to powinni maksymalnie 900 wolac. tak mi wynika z rozporzadznia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal102 10.11.2003 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Ja kupiłem działkę za cenę 39 000 zł i oto wszelkie opłaty związane z notariuszem:opłata sądowa za założenie księgi wieczystej - 40 zł (opłata stała) plus 283 zł (od sumy 39 000)za czynności notarialne 990zł,podatek (22%) 217,80.Łącznie 1530,80 zł plus trzy lub cztery odpisy po ok. 20 zł za każdy.Trzeba jeszcze dodać, że notariusz pobiera jeszcze podatek - 2%, jednak nie w moim przypadku ponieważ kupiłem działkę od gminy.Jest to stan na 29.01.2003roku, na pewno nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 10.11.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 do MamaTa i Tatuj zapraszamy na forum grupy szczeciśzkiej a propo gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.11.2003 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Chodzilem po grupie szczecinskiej ale jakos duzo tych stron ma he heBudujemy w Dobrej Szcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.11.2003 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Do Kowal102 Korcze jakos malo zaplaciles a kiedy to było Podawajcie daty albo okresy bedzie lepiej ceny moga skoczyc wiecie jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts