Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ile powinno kosztować zrobienie więźby i położenie dachówki, dom wg projektu

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_jarzabem_g/m41627cdae6640,1073

Budowa znajduje się koło Głogowa,Szlichtyngowej.

https://forum.murator.pl/topic/118792-ile-za-zrobienie-wi%C4%99%C5%BCby-i-po%C5%82o%C5%BCenie-dach%C3%B3wki/

Witam.Wedlug mnie nie powinienes wydac wiecej niz 100zl/m2 za kompleksowe wykonanie dachu.Ekipy maja mniej pracy wiec powinno byc latwo znalezc kogos w tej cenie.
ile powinno kosztować zrobienie więźby i położenie dachówki, dom wg projektu

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_jarzabem_g/m41627cdae6640,1073

Budowa znajduje się koło Głogowa,Szlichtyngowej.

Kto się tym na codzień zajmuje, ten wie...

Gość Akrimka

Ja za 290m2, dwuspadówki z garazem do perzodu, koncówki krokiew strugane, 25zł/m2, 5zł deskowanie w tym moje malowanie wystającej podbitki na kolor, dachówka 45zł.m2 na gotowo, w tym obróki okien i kominów, dekarz sam robi soebie kosze i okucia blaszane z arkuszy.

Narazie w okolicach Tczewa nie znalazłem nikogo taniej.

Pozdrawiam

100zł za mk dachu kopertowego + garaż ? :o szok... Jak dla mnie najbardziej rozsądna obecnie cena to 80zł mk dachu kopertowego "na gotowo". Bez problemu można znaleźć dobrych fachowców co zrobią to w takiej cenie.

pozdrawiam,

Bzdura. ok 40 pln/wiezba i 30-40/dachowka - wielkopolska (nie jest tanio)

rowniez bzdura, wiezba to max. 25 zl/m2 a pokrycie komplet to max 40 zł i jest o cena za ktorą kazdemu fachowcowi oplaca sie robic , potem to juz naciaganie klienta. ceny oczywiscie netto.

• 2 weeks później...
I po co ten wykrzyknik ? trzeba było sobie wybrać dwuspadowy.Z wami jest tak,dworek sobie wybieracie, a za dwuspad chcielibyście cenę,jak nie widzicie różnicy w pracochłonności dwóch całkowicie różnych kształtów dachu, to już nie nasz (wykonawców ) problem
I po co ten wykrzyknik ? trzeba było sobie wybrać dwuspadowy.Z wami jest tak,dworek sobie wybieracie, a za dwuspad chcielibyście cenę,jak nie widzicie różnicy w pracochłonności dwóch całkowicie różnych kształtów dachu, to już nie nasz (wykonawców ) problem

Widze ze sie kolega troszeczke sie spial na moja odpowiedz :wink:

Wykrzyknik jest po to aby przedstawic zakres cen na moim dachu.

Wiem ze moze cie to denerwowac kiedy jeszcze rok temu "braliscie" po 110zl a teraz nastaly "trudniejsze" czasy :) ale tak jest.

A co do mojego dachu to wybierajac projekt bylem swiadomy ile mnie moze kosztowac.

Wykonawca wykonawcy nie rowny ale dlaczego ja mam oplacac komus biuro i sekretarke w firmie?