robi i dosia 11.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 dziekuję aniawmuratorze tez jestem tego zdania chcialam sie tylko jeszcze upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 12.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Nie chcę Was zamęczać, ale... czy nikt nie rozważał położenia tych płytek w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 13.07.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Edytko bardzo dziękuję za podpowiedź w sprawie koloru fug, a może pamietasz jakiej grubości masz te fugi? Alfa, w katalogu 2009 Castoramy jest organza położona w pionowe pasy (jeśli się nie mylę) zobacz sobie. Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 13.07.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Karolina, grubsc fug to 3mm na scianie a 2mm na podlodze.dzis beda obsadzane lustra, wiec po calej operacji wkleje fotki jak to wyglada. pozdrawame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM24 13.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 witam zastanawiam sie nad plytkami hiro białymi i czarnymi , może ma ktoś zdjęcia lub wypowie sie na temat tych płytek. Alternatywą są flower z opoczna. Ma to byc łazienka na dole głownie przeznaczona dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 13.07.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 13.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Karolina, grubsc fug to 3mm na scianie a 2mm na podlodze. dzis beda obsadzane lustra, wiec po calej operacji wkleje fotki jak to wyglada. pozdrawam e. oo i ja się bardzo cieszę z tych obiecanych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 14.07.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 a oto moja łazienka w organzie od lewej strony http://lh4.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Slxnq9pAuaI/AAAAAAAACbQ/gvTTXM6f2NU/s400/S8005233.JPGhttp://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SlxnsQApe2I/AAAAAAAACbU/M4OqGnOrX5k/s400/S8005234.JPGhttp://lh5.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SlxnpcFrbXI/AAAAAAAACbM/Tr0bv5FJ3dw/s400/S8005232.JPGhttp://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SlxnoA-W4CI/AAAAAAAACbI/xiL6nZlqQR0/s400/S8005231.JPG łazienka jest malutka ma 3,4 m2. a kolor bieli i dwa lustra obok siebie bardzo ja powiekszaja. pozdrawiam serdecznie,e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 14.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Edytka121 dzięki za fotki! Fajniutko wyszło i teraz już widzę gdzie mozaika, o której pisałaś w dzienniku Fugi w podłodze super się skomponowały! hmm może też pomyślę o 2 kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.07.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Edytko, wyszło bardzo ładnie. Podoba mi się układ płytek w kabinie, może też tak zrobię ( w projekcie mam jedną ścianę kabiny wyłożoną szarymi płytkami a drugą białymi, można więc pomieszać ). Osobiście wolałabym bezbarwne, przezroczyste szkło kabiny, ale tak też jest OK. Podłogę masz całą w szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 14.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 tak podłoga cała w szarości, ze względu na bardzo duza ilosci kamienia w wodzie, (a że nie należe do osób ciagle sprzatajacych) wybrałam szkło mrożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 15.07.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Wybrałam Naturale krem do salonu i kuchni jest bardziej żółty niż na wystawce w salonie (mam wrażenie że za sprawą światła halogenowego który je mocno oświetla na wystawce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 16.07.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Prosze o fotki! Wasze lazienki pewnie juz skonczone, a my wlasnie szukamy inspiracja dla linero. Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 16.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 jeszcze nie skończone ale wklejam jak chcecie http://images37.fotosik.pl/159/fcfe4c36ecac73cbmed.jpg http://images45.fotosik.pl/164/15e2767aa84184camed.jpg http://images39.fotosik.pl/160/961c3556a5d62386med.jpg http://images49.fotosik.pl/163/06898c4bf27a1f1fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 16.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 ratunkuu..... podzielcie się swoimi doswiadczeniami z ukladania plytek czy wasi majstrowie tez narzekali na to ze plytki sa krzywe nie za bardzo podoba mi sie precyzja wykonywania prac (m.in nie rowne odstepy pomiedzy plytkami, maja być 1,5 mm a jest róznie) czasem tez nie zgadzaja sie w płaszczyźnie tak jak by była lekko płytka wciśnieta płytki na skosie nie zaczely sie od zalamania tylko niżej ok 1-1,5 cm bo twierdza ze regips krzywo ułozony i że to sie zaszpachluje nie wiem co mam o tym myśleć na razie to poczatek zrobil nam ok 1/3 roboty ale juz mam zastrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.07.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ratunkuu..... podzielcie się swoimi doswiadczeniami z ukladania plytek czy wasi majstrowie tez narzekali na to ze plytki sa krzywe nie za bardzo podoba mi sie precyzja wykonywania prac (m.in nie rowne odstepy pomiedzy plytkami, maja być 1,5 mm a jest róznie) czasem tez nie zgadzaja sie w płaszczyźnie tak jak by była lekko płytka wciśnieta płytki na skosie nie zaczely sie od zalamania tylko niżej ok 1-1,5 cm bo twierdza ze regips krzywo ułozony i że to sie zaszpachluje nie wiem co mam o tym myśleć na razie to poczatek zrobil nam ok 1/3 roboty ale juz mam zastrzeżenia Wiesz, nie mam akurat tych płytek, ale kupiłam nowośc z Paradyża. Są nierówne, krzywe. Widać to gołym okiem. Ale nasz fachowiec nie marudzi, bo jego zdaniem większość płytek ma z tym problem, tylko tak "czaruje",że do niczego się nie doczepisz. No ale on właśnie z tego słynie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 17.07.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ratunkuu..... podzielcie się swoimi doswiadczeniami z ukladania plytek czy wasi majstrowie tez narzekali na to ze plytki sa krzywe nie za bardzo podoba mi sie precyzja wykonywania prac (m.in nie rowne odstepy pomiedzy plytkami, maja być 1,5 mm a jest róznie) czasem tez nie zgadzaja sie w płaszczyźnie tak jak by była lekko płytka wciśnieta płytki na skosie nie zaczely sie od zalamania tylko niżej ok 1-1,5 cm bo twierdza ze regips krzywo ułozony i że to sie zaszpachluje nie wiem co mam o tym myśleć na razie to poczatek zrobil nam ok 1/3 roboty ale juz mam zastrzeżenia he, mój "fachowiec" też marudził,że krzywe, rzeczywiście widać różnice np pomiędzy kolorami czy płytką gładką a dekorem, a w sumie same jasne np też nie są idealne względem siebie, ale nie ma tragedii, po wielu wkurwach dałam sobie na luz a to że płytka odstaje od płaszczyzny lub jest wciśnięta to już chyba wina płytkarza, przynajmniej u mnie tak było i wszystko ściągał i poprawiał u mnie podłoga pozostawia wiele do życzenia, ale już sobie dałam spokój, bo musiałby wszystko zdejm ować, połowę pewnie by uszkodził, ech, ci fachowcy(u mnie to ewidentna wina płytkarza) moja łazienka czeka już tylko(od 3 tygodni;)) na biały montaż...jak będzie gotowa to wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 17.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Fajna . Czy poleczki robilas z tych szklanych dekorow, czy byly docinane z plytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 17.07.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 z tego co słyszałam, to większość naszych zwłaszcza wielkoformatowych płytek(tzn. Opoczno, Paradyż, Tubądzin) ma "problemy" z równością i w płaszczyxnie i kalibracją... Nie wiem, jak hiszpańskie i włoskie, ale może też? Trzeba mieć szczęście przy zakupie odpowiedniej partii, albo kupować mniejsze No i mieć dobrych fachowców! robi i dosia, pogoń swoich, niech się przyłożą!!! I dobrze, że nie robili bezfugowo u Ciebie, bo jakoś ciemno to widzę z Twojego opisu.... U mnie Zebrano cały czas leży, jeszcze nie ruszone, i czeka na swoją kolej, więc nie wiem, na jaką partię akurat ja trafiłam. Na razie widzę różnicę w odcieniach między dekorami a płytkami bazowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 17.07.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 brzegi z dekorów ale szczerze mówiąć to odradzam bo trudno je dokładnie naciąc pod kątem 45 stopni i fuga wychodzi troche większa ps. Moje dekroy były dobrej jakości a często słyszałam opinie że są do bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts