delfina7 11.08.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pięknie wygląda ta ściana Chyba zmienie koncepcje wykończenia właśnie ściany kuchennej z okapem i płytą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 11.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ewe piękna ta Twoja kuchnia, kiedy pokażesz swój salon, nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 11.08.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pięknie wygląda ta ściana Chyba zmienie koncepcje wykończenia właśnie ściany kuchennej z okapem i płytą . ciesze sie ze sie podoba. U na cały domek jest w tonacji brązów, beży , śmietanki ale dostaje gęsiej skórki jak wyobrażam sobie wnetrze w szarosci i właśnie silver - ten ciemny grafitowy polyskujacy do tego srebre dodatki, szara podłoga - pięknie by było - szkoda ze mam tylko jedną kuchnię ewe piękna ta Twoja kuchnia, kiedy pokażesz swój salon, nie mogę się doczekać Oliwko jest parę zdjeć naszego domku w różnych forach - salonu chyba jeszcze nie ma zbyt pokazanego bo w sumie na razie wypoczynek w paczkach - znalazłam takie: http://images40.fotosik.pl/174/d4c0fc2a65b72799med.jpg http://images48.fotosik.pl/178/8b77d87dac1babc8med.jpg http://images39.fotosik.pl/174/777509c68b9be41fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 szarlotka bardzo ciekawy układ płytek na podłodze ja też mam jaśne fugi będziemy szorować razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM24 11.08.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ukończył już ktoś orgaznę szarą proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 11.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 szarlotka bardzo ciekawy układ płytek na podłodze ja też mam jaśne fugi będziemy szorować razem Mam nadzieję, że nie będą nam potrzebne sportowe ochraniacze na kolana co do układu płytek - podejrzałam coś takiego na tym forum - oliwka2007 podsyłała inspiracje z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 11.08.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Krotko mowiac sa krzywe - mogl je rownac tylko to podnosi koszta. Znow krotko mowiac w obu punktach brak sprzetu oraz/lub praktyki z gresem. Nie nalezy ciac plytek pod katem 45st. nawet waterjet'em (strumieniem wody) wyrównać? znaczy wszystkie płytki wyciąć do rozmiaru 28x58cm? a co do cięcia i czy należy czy nie należy, to akurat musiało być tak docięte. No dokladnie tak, nalezaloby je podocinac na jednakowy wymiar. Troche z tym pracy i nieco wiecej odpadow ale za to zadnych kompromisow czy zmiany aranzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 13.08.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Zapraszam na wstępne oglądanie organzy do dziennika W najbliższy weekend postaram się umieścić więcej. Fuga będzie jasnoszara ale boję się już że będzie się za mocno odcinać od białych płytek pod prysznicem. A wszystko przez to że tak bardzo nie trzymają wymiaru i 2mm fuga pozostała marzeniem - szczególnie jak kładzie się płytkę a obok pas mozaiki. Jeśli ktoś szuka szarej mozaiki to w fabryce powinna być już dostępna nowa partia, a ja kupowałam dodatkowe płytki w Glazurze Królewskiej gdzie był zapas mimo że na fabrycznym składzie już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniatr 16.08.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Bellucci położyłaś już swoją magicę? też zakupiliśmy te płytki i chciałabym bardzo zobaczyć jak wyglądają już na ścianach. A może ktoś jeszcze skusił się na tą kolekcję pochwali się efektami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 18.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Pytanie:Jakiej szerokości fugi kładziecie w swojej organzie? Czy szerokośc fug na "normalnych" plytkach ma byc taka sama jak na mozaice? I jeszcze: jakiej firmy (kolor) szarej fugi macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 18.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 moja się właśnie "kładzie". Szerokość to 2,5 mm a fuga szara Mapei Manhattan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 18.08.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Fuga miała być 2 mm ale tam gdzie mamy zlicowane na tej samej wysokości płytki z mozaiką (róg w prysznicu) wychodzi nam około 3 na płytkach, 2 na mozaice. Fugę mamy kolor stalowy, nr 04 firma Kerakoll. Taka dość ciemna szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 19.08.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A teraz z zamontowaną ceramiką. Niestety, nadal nie wyczyszczone płytki... Bałam się, że Opirus krem będzie za siny, ale jak na razie bardzo jestem zadowolona z wyboru. http://images47.fotosik.pl/183/2dd09ffa82bd2fcdmed.jpg http://images41.fotosik.pl/179/b270eb6532af29f3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.08.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A moja Organza leży w salonie od początku czerwca , cały czas jeszcze w paczkach Czekamy na ekipę od wykończeń i już szlag mni trafia Może jednak już bliżej niż dalej Dam znać jak zacznie się coś dziać. Czekamy z niecierpliwością na łazienkę Inki No wreszcie ruszyło Łazienka się robi Fuga na ścianach 1,5 mm. Na razie nic nie pstrykam, ale pewnie za jakiś tydzień coś pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 19.08.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie polecam ciemno szarej fugi do szarych płytek - wczoraj glazurnik musiał ją wydłubywać. Natomiast do białych kupiłam jaśminową zamiast białej i pięknie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 19.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Karolina, a jaką fugę ciemnoszarą miałaś (tę wydłubaną)? Manhattan wydaje się być ok ale przykładałam tylko próbkę do próbki kafli. A do białych wzięłam białą bo jaśmin wydawał się identyczny na próbce jak biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 19.08.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Kupiłam antracyt Ceresitu i jaśmin Ceresitu. Myslałam, że ładnie będzie się odcinał na tych szarych płytkach. Niestety wygląda to wg mnie okropnie dlatego zróbcie sobie próbkę gdzieś z boku zanim położycie ciemno-szarą fugę. Jesli chodzi o białą to w sklepie widziałam taką "próbkę": do białej organzy była biała fuga i to źle wyglądało, biel wyraźnie odcinała się od tych nie-do-końca białych płytek organzy. jaśmin ma dokładnie ten sam odcień co płytka. To tyle z moich doświadczeń. Ktoś wcześniej pytał o pionowe ułożenie płytek - wygląda to świetnie - na ścianach mam białe w poziomie, na ściankach dzielących przestrzeń łazienki- szare w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.08.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 bardzo ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 19.08.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 dziękuję! jak już doczyszczę i urządzę do końca (półki pod blatami, lustro, drzwi, pomalujemy ściany i zaimpregnuję kamyki), to pochwale się efektem końcowym. Tylko... kiedy to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 cierpliwość nie jest cechą inwestorów szarlotka doczekasz się już niedlugo a miałam zapytac co to za kamyki dorzuciłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts