Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pięknie wygląda ta ściana Chyba zmienie koncepcje wykończenia właśnie ściany kuchennej z okapem i płytą .

:) ciesze sie ze sie podoba.

U na cały domek jest w tonacji brązów, beży , śmietanki ale dostaje gęsiej skórki jak wyobrażam sobie wnetrze w szarosci i właśnie silver - ten ciemny grafitowy polyskujacy do tego srebre dodatki, szara podłoga - pięknie by było - szkoda ze mam tylko jedną kuchnię :cry:

ewe piękna ta Twoja kuchnia, kiedy pokażesz swój salon, nie mogę się doczekać

Oliwko jest parę zdjeć naszego domku w różnych forach - salonu chyba jeszcze nie ma zbyt pokazanego bo w sumie na razie wypoczynek w paczkach - znalazłam takie:

http://images40.fotosik.pl/174/d4c0fc2a65b72799med.jpg

http://images48.fotosik.pl/178/8b77d87dac1babc8med.jpg

http://images39.fotosik.pl/174/777509c68b9be41fmed.jpg

Krotko mowiac sa krzywe ;) :-? - mogl je rownac tylko to podnosi koszta.

Znow krotko mowiac ;) w obu punktach brak sprzetu oraz/lub praktyki z gresem. Nie nalezy ciac plytek pod katem 45st. nawet waterjet'em (strumieniem wody)

wyrównać? znaczy wszystkie płytki wyciąć do rozmiaru 28x58cm?

a co do cięcia i czy należy czy nie należy, to akurat musiało być tak docięte.

No dokladnie tak, nalezaloby je podocinac na jednakowy wymiar. Troche z tym pracy i nieco wiecej odpadow ale za to zadnych kompromisow czy zmiany aranzacji.

Zapraszam na wstępne oglądanie organzy do dziennika :)

W najbliższy weekend postaram się umieścić więcej.

Fuga będzie jasnoszara ale boję się już że będzie się za mocno odcinać od białych płytek pod prysznicem. A wszystko przez to że tak bardzo nie trzymają wymiaru i 2mm fuga pozostała marzeniem - szczególnie jak kładzie się płytkę a obok pas mozaiki.

Jeśli ktoś szuka szarej mozaiki to w fabryce powinna być już dostępna nowa partia, a ja kupowałam dodatkowe płytki w Glazurze Królewskiej gdzie był zapas mimo że na fabrycznym składzie już nie było :)

A moja Organza leży w salonie od początku czerwca :evil: :cry: , cały czas jeszcze w paczkach :cry:

Czekamy na ekipę od wykończeń i już szlag mni trafia :evil: Może jednak już bliżej niż dalej :-? Dam znać jak zacznie się coś dziać. Czekamy z niecierpliwością na łazienkę Inki :wink:

No wreszcie ruszyło :D Łazienka się robi :D Fuga na ścianach 1,5 mm. Na razie nic nie pstrykam, ale pewnie za jakiś tydzień coś pokażę. :wink:

Kupiłam antracyt Ceresitu i jaśmin Ceresitu. Myslałam, że ładnie będzie się odcinał na tych szarych płytkach. Niestety wygląda to wg mnie okropnie dlatego zróbcie sobie próbkę gdzieś z boku zanim położycie ciemno-szarą fugę. Jesli chodzi o białą to w sklepie widziałam taką "próbkę": do białej organzy była biała fuga i to źle wyglądało, biel wyraźnie odcinała się od tych nie-do-końca białych płytek organzy. jaśmin ma dokładnie ten sam odcień co płytka. To tyle z moich doświadczeń. Ktoś wcześniej pytał o pionowe ułożenie płytek - wygląda to świetnie - na ścianach mam białe w poziomie, na ściankach dzielących przestrzeń łazienki- szare w pionie.