edytkazet 08.03.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 u mnie też z opoczno linero nie było żadnych problemów. MOże to kwestia serii... Niemniej tyle złych opini świadczy źle o firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 08.03.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 strelicja zapowiada się bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 08.03.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Bardzo sie ciesze ze znalazlam ten watek - płytki znalalzlam przypadkowo gdyz wycofano z produkcji te ktore wczesniej wybralam. Przzegladalam katalog szukajac czego innego i znalazlam i to jest to czego od poczatku nie moglam znalezc. Moje pytanko - Czy ktos ma podloge w brodziku z tych plytek? Bo zastanawiam sie jak sie to myje? Moja kabina bedzie miala nietypowy ksztalt i musza byc plytki na podlodze w niej. Myslalam o tych samych co na podlodze, ale moga byc inne, tylko jaakie, na pewno nie mozaaika, bo mam w dolneej lazziencce w brodziku i nie chce sie powtarzac Dorbie płytki są lekko chropowane mam je tylko w kuchni na ścianie z obawy o mycie nie dalam ich na podłodze ale w kuchni bardziej się brudzi niż w lazience więc powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.03.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja uważam że to jest celowe wciskanie szajsu w fabryce,ponieważ nikt ze sprzedawców,ani przewożników nie jest w stanie bez rozerwania paczki płytek,zrobić plamy z farby, lub przerysować całą płytkę,to nie sprzedawca poleruje te płytki,a boki są niewypolerowane nawet 2cm.Więc to wada fabryczna, a poza tym nawet chinole za 40pln są zabezpieczone przekładką między płytkami,właśnie po to, by się nie porysowały. A te nie były zabezpieczone choć kosztują ok120pln. Mówimy o gresie polerowanym z opoczna. Dziwne rzeczy opowiadasz - przekładki? płaciłam po 100 zł za jedną płytkę podłogową z innej firmy (bardziej renomowanej niż Opoczno) i żadnych przekładek nie było. Jeżeli towar jest prawidłowo transportowany i składowany to nic nie ma prawa się stać. Moje listwy linero były zapakowane w folię strech - każda z osobna, ale o to zadbała hurtownia, która bierze od producenta dużą partię, a potem mniejsze ilości rozsyła po swoich sklepach. Widziałeś kiedykolwiek w życiu transport wychodzący z fabryki? Myślisz, że to co kupujesz w sklepie przyjechał prosto z fabryki? Otóż towar zapewne był conajmniej raz przepakowywany, a to co się dzieje w hurtwniach i składach budowlanych pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatuszek21 09.03.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 przepraszam że nie odpisywałam ale wieki nie wchodziłam na forum dziękuję za miłe komentarze fugi mam z mapei podobnie jak Ani jasminowa i czekoladowa miskę wiszącą i bidecik mam z Koła choć docelowo miała być roca seria georgia (którą kupiłam i teraz mi zalega w garażu... była z a długa jakby ktoś chciał chętnie odsprzedam w atrakcyjnej cenie) a wanna to poolspa nie pamiętam z jakiej serii ale coś na I... Aniu - Twoja łazienka wygląda pięknie i taka jaśniutka, naprawdę cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek343 09.03.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jak ktoś może przepakować oryginalnie zapakowany towar,który musiałem kupić na paczki nie na metry.A CO Z NIEWYPOLEROWANYMI BOKAMI PŁYTEK też w transporcie.To chyba ,że to transportowcy polerują.Ja układam płytki i widziałem już dużo polerów lepszych i gorszych, ale te pobiły wszystkie(nie zapłaciłbym za nie złamanego grosza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.03.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A może sprzedawca sprzedał pozagatunek w cenie I gatunku? Ja nie mówie tu o pojedyńczych szukach i rozpakowywaniu podstawowych opakowań, ale o opakowaniach zbiorczych - dzieleniu towaru z jednej palety i uszkodzeniach wtedy powstających. Jeżeli widziałabym jakiekolwiek ubytki szkliwa czy jak to piszesz NIEWYPOLEROWANE BOKI PŁYTEK to pierwsze co bym zrobiła to reklamacja. Koniecznie pisemna, a potem jeżeli sprzedawca lub producent migałby się z uwzględnieniem reklamacji Rzecznik Praw Konsumenta.Kiedys w dużym sklepie z ceramiką sanitarną widziałam scenę jak magazynier wycierał znaki oznaczające 2 i 3 gatunek. Na moje pytanie dlaczego to robi stwierdził, że fabryka się pomyliła i oznaczyła I gatunek. Tia jasne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek343 11.03.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Był gostek z opoczna i stwierdził,że sortowacz przeoczył.Wypisał druk reklamacji i kazał spokojnie czekać.Więc ja się pytam niedowiarków,czy tam aby jest ktoś od kontroli,sortowania płytek.A może faktycznie jest tyle ,że niewidomy,skoro co trzecia płytka to odrzut.Lub myli mało istotne cyferki na nalepkach gat: 1 z 3 itd.Na słowa pracowników opoczna "takie rzeczy się zdarzają" krew mnie chce zalać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Tak się składa, że Opoczno nie znakuje gatunku na opakowaniu tylko bezpośrednio na płytce (zresztą jak większość producentów). Mam wrażenie, że jestes rozżalonym klientem jakiegoś podrzędnego sklepiku albo lichego marketu na którym się zawiodłeś i nie dotrą do Ciebie żadne argumenty - zakładasz sobie nick na forum tylko po to, żeby wyrzucić z siebie swoje niezadowolenie. Pewnie mało kompetentny pan sprzedawca wmówił Ci, że to wina producenta i Ty powtarzasz to jak mantrę. Jest to żałosne i dlatego kończę dyskusję z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek343 11.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Aja mam wrażenie ,że masz coś wspólnego z opocznem.A na spodzie TEJ płytki polerowanej z opoczna pisze tylko OPOCZNO.Za chwile pewnie napiszesz,że to kontrabanda,że ktoś w stodole klepie płytki,żeby zepsuć opinie opoczno.Najlepiej przedstawia to fakt,że gość z fabryki bez zająknięcia wypisał wymianę towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.03.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Chyba się zdecydujemy na podloge w brodziku z tego sztruksiku. Bardziej przeraza mnie ilosc kafli ktore musze zamowic 30m2 na sciany??? Szok. I nie beda do samej gory. Ale bedzie kabina z kafli duza bo o 2scianach 120x150, boczne scianki po 60 cm szer i polączenie ich to drzwi szklane- wyobrazacie sobie? Prostokąt ze sciętym jednym naroznikiem. Stąd na kabine wychodzi mi 63plytki + podloga 5x4plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 14.03.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 takze zastanówcie sie nad opocznem albo sprawdzajcie kazda płyke przy odbiorze i oczywiscie kupcie towar wczesniej bo na reklamcje sie czeka jesli ja wogóle uwzględnią!!!! hmm nie rozumiem waszych opinii zupełnie - jak kupicie starą kiełbasę to również będziecie wyżalać się na forum? czy będziecie starali się ze sprzedawcą rozwiązać problem? tak na reklamację się czeka według polskiego prawa 14 dni na kontakt ze strony producenta.. i tak kupując samochód w salonie nie oglądasz lakieru czy nie jest porysowany? tylko wsiadasz i jedziesz - idąc dalej kupując nowy telefon nie sprawdzisz czy się włącza? wiem, że oglądanie pojedynczych płytek jest chore ale grunt to dobry kontakt ze sprzedawcą, któremu zależy na klientach... btw nie zapominajcie, że ja również miałem 2 szt dekoracji uszkodzone ale nie leciałem z mordą tylko grzecznie poprosiłem (najpierw sprzedawcę a później przedstawiciela o załatwienie sprawy) grunt to chcieć a to co przedstawiacie jest żałosne odnoszę wrażenie, że Polacy stworzeni są do narzekania .. Sorry,że nie o płytkach, ale o sprzedawcach Ty chyba nie wiesz jacy są sprzedawcy. Fajnie, że trafiłeś na dobrego. A co powiesz na to, że mi zamontowano drzwi 75 zamiast 98 i kiedy poszłam reklamować, powiedziano, ze zmieniłam umowę. Zdziwiona poprosiłam, żeby mi pokazano, bo ja nie mam takiego kwitu. I pokazano.... Podpisałam fakt , że drzwi przyszły (nie widziałam ich na oczy, podpis w dobrej wierze, a w tym dokumencie został zmieniony wymiar drzwi. Nie czytałam tego dokumentu, bo byłam bez okularów, podpisałam, gdzie paniusia ze sklepu pokazała mi palcem. Firma Marusa ze Szczytna sie kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 14.03.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A oto nasz Opirus w maleńkiej łazience http://lh4.ggpht.com/_GgOZGsHyZOc/S4rNWZ0gWhI/AAAAAAAACNI/jcAmet9K3cc/s512/Obraz%20025.jpg http://lh4.ggpht.com/_GgOZGsHyZOc/S4rNnh2jWVI/AAAAAAAACNY/mUl-2DofAIU/s640/Obraz%20035.jpg http://lh3.ggpht.com/_GgOZGsHyZOc/S4rNTefjQzI/AAAAAAAACNE/wiMbQCEgyzQ/s640/Obraz%20024.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strelicja 14.03.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 delikatnie i ciekawie wyglądaco to za mozaika z którą połaczyliście opirusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 14.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Producentem mozaiki jest Paradyż. Pierwotnie łazienka miała mieć niebieską barwę, ale nie żałuję zmiany koncepcji. Opirus sprawia wrażenie surowego kamienia i pięknie się komponuje ze stalą szczotkowaną i kanciastą ceramiką. Jesteśmy bardzo zadowoleni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strochu 16.03.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam, ja również zdecydowałem się na Organzę Poniżej załączam zdjęcie z jeszcze niedokończonej łazienki:) Pozdrawiam http://www2.pic-upload.de/thumb/17.03.10/oylspphll5lq.jpg http://www2.pic-upload.de/thumb/17.03.10/7v8xp8vsfnn4.jpg http://www2.pic-upload.de/thumb/17.03.10/yfe5m6j34a41.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_madziq 18.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 my mamy zestawienie najgorsze z możliwych bo łączenie w poziomie płytki białej, szarej i jeszcze mozaiki. Każda z tych płytek ma inną szerokość Cała ściana biała, lub cała szara ok ale w połączeniu jest cieżko. U mnie połozyli, ale krzywizny nadrabiali fugą. Wyszło całkiem dobrze. I jeszcze co do fug, teraz do białych płytek chyba wybrałabym białe, bo położyłam pergamon sopro (złamana biel) i nie wyglądają dobrze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia_5 20.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witaj w klubie e_madziq !! Też sobie wybraliśmy szarość z bielą, łączenie w poziomie.... tyle, że ja białe powyginane w łódki płytki reklamowałam i....czekam na wymianę. Bo podobno reklamacja została uznana ( o dziwo!!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_madziq 21.03.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 u mnie powyginane nie były, tylko są minimalnie szersze (szare) muszę się w końcu zebrać i porobić zdjęcia, bo obiecałam i nic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 21.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 A macie jakiś pomysł jak zrobić łazienkę z opirusa ale tak żeby nie była nowoczesna a właśnie taka bardziej retro? Myślałam żeby dać tylko płytkę podstawową (bez "mozaiki" czy tych listew) i wstawić np dużą szafkę umywalkową z ciemnego drewna? Wiem, że można połączyć z płytką drewnopodobną ale taki połączenie mam w górnej łazience- tzn fossile plus woodentic i nie chcę się powtarzać. Czy opirus w ogóle da się zrobić pod styl retro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts