martysia-k 15.12.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Witajcie, moja łazienka nadal jest w stanie wykańczania (aż wstyd że od prawie 2 lat). Mam niestety tylko zdjęcia z okresu zaraz po położeniu płytek. Może posłuży moja aranżacja komuś za inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.01.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Planuję położyć Organzę biało-szarą i mam pytanie o jakość płytek. Są proste, czy nie ma na co liczyć? Jakiej szerokości musi by fuga? Jaki kolor fugi wybraliście? Dziękuję za góry za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 14.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja mam zamiar zaszaleć i chcę z Opoczna: WC - Amarante (białe i grafitowe), łazienka - Metalic (białe i grafitowe, może trochę silver) oraz podłoga w części dziennej - Nodo (szare). No i mam pytanie o gres metalic w rozmiarze 30x60 - nadaje się na podłogę? Proponowane przez producenta 30x30 jakoś mnie odrzuciły. A może jakieś zdjęcia powyższych kolekcji w Waszych domach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.01.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Planuję położyć Organzę biało-szarą i mam pytanie o jakość płytek. Są proste, czy nie ma na co liczyć? Jakiej szerokości musi by fuga? Jaki kolor fugi wybraliście? Dziękuję za góry za pomoc. Pozdrawiam. Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.01.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Nikt nie pomoże? Jutro pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dziękuję i trzymam za słowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Płytki są proste. Fuga biała 3mm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 16.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Może ktoś napisze o tych kolekcjach: Amarante, Metalic, Nodo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea_l 16.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam.Frelka - ja mam Amarante z Opoczna. Chciałam połączyć grafitowe i krem oraz dekor centro. Zakupiłam stosowną ilość płytek i glazurnik przystąpił do pracy. Położył najpierw grafitowe na jednej ścianie, a następnie na drugiej zaczął kłaść kremową strukturę i nijak się te płytki nie chciały zgrać z grafitowymi, bo były za duże po 2 mm na długości i szerokości, a ponieważ mniejsze płytki zostay już położone na jedną ścianę, to tych dużych nie dopasuje się w żaden sposób, chyba żeby je obcinać. Płytki niby kupione w I gatunku. Co się okazało. Ano, że producent produkuje je wprawdzie w I gatunku, ale w różnych grupach wymiarowych. Są 4 grupy wymiarowe. Na każdym pudełku jest podany ten sam wymiar, ale jeszcze dodatkowo informacja o grupie wymiarowej. I tak jeśli np. kupujesz płytkę o wymiarach 29,7 x 59,8 to wcale nie oznacza, że takie właśnie dostaniesz, bo z drugiej grupy wymiarowej będą mniejsze, ale przynajmniej bardziej zbliżone do ideału, natomiast jeśli kupujesz z 4 grupy wymiarowej - to te będą większe i będą najmniej zbliżone do ideału. Ja właśnie dostałam płytki z różnych grup wymiarowych. Uważam, że tu sprzedawca nie dopilnował tego, by sprzedać wszystkie jednakowe, ja nie muszę tego wiedzieć, że są jakieś grupy wymiarowe. Płytki same w sobie są bardzo ładne, ale trzeba dopilnować sprzedawcy, by sprzedał je w ramach jednej grupy, bo potem to tylko kłopoty i nieprzewidziany stres.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 18.01.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 andrea_l, dziękuję Ci bardzo. Cenne uwagi! Czy macie doświadczenia ze sklepami internetowymi i ich asortymentem z Opoczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Płytki są proste. Fuga biała 3mm;) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 26.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Nikt nie pomoże? Nie wiem, czy temat aktualny, ale informacje których szukasz są też w moim poście #1170. Trzy posty nad Twoim pierwszym zapytaniem o biało szarą Organzę. Aha, dodam, że całość mojej wypowiedzi aktualna i uzupełniam, że proste w utrzymaniu czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 30.01.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam. Kupowałem opoczno zebrano krem i brąz. Na podłogę z tej seri kafle ok natomiast ścienne to tragedia.Nie trzymają wymiaru.Kupowałem też tubądzin Harion oraz Nową Galę concept i to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik_m 08.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 podbijam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Liwko - a jak wygląda sprawa dekor-płytka podstawowa? Bo doczytałam się, że nie trzyma wymiaru? Obejrzałam sobie ponownie Twoje zdjęcia i zaskoczyło mnie, że płytki tak sobie oceniasz. Okazało się, że ja już dawno temu skopiowałam Twoją łazienkę do moich inspiracji, nie wiedząc wtedy, jakie płytki masz na ścianie. A jeszcze nie pamiętam, czy ta organza jest błyszcząca czy matowa? Oglądałam w sklepie, ale nie zwróciłam na to uwagi. Aantenka - czy mogę prosić o zdjęcia na priv? Wprawdzie przymierzam się do ciepłych odcieni organzy, ale boję się przedobrzyć w dekorach. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Liwko - a jak wygląda sprawa dekor-płytka podstawowa? Bo doczytałam się, że nie trzyma wymiaru? Obejrzałam sobie ponownie Twoje zdjęcia i zaskoczyło mnie, że płytki takie sobie oceniasz. Okazało się, że ja już dawno temu skopiowałam Twoją łazienkę do moich inspiracji, nie wiedząc wtedy, jakie płytki masz na ścianie. A jeszcze nie pamiętam, czy ta organza jest błyszcząca czy matowa? Oglądałam w sklepie, ale nie zwróciłam na to uwagi. Z dekorem nie ma problemu (przynajmniej w mojej serii nie było), za to na bank na podłogę nie kładł bym już z tej serii!!! Kładź Wodentica. Jak nie będę miał co z kasą robić to je wywalę i też położę. Na tej Orgaźmie wszystko widać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noworsylwia 21.02.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 odradzam serie OPIRUS czegos takiego sie nie spodziewalam a cena nie byla "promocyjna". Plytki nierowne,krzywe i roznica w dlugosci do 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.02.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Na płytki podłogowe nie patrzyłam, więc nie wiem, jak wyglądają. Byłam dzisiaj w sklepie z kafelkami i obejrzałam sobie płytki podstawowe organzy. Są matowe. Ale trudno. Tylko ja dalej nie jestem pewna, czy brać ecru (które dla mnie mało są ecru) czy białe. Trochę zaczynam bać się, że łazienka wyjdzie mdło. A z woodentica zrezygnowałam - obejrzałam sobie dzisiaj nową galę i jej kolor bardziej mi się podoba. No cóż - kobieta zmienną jest ... Acha! Mogę Cie jeszcze pomęczyć? Jaką masz umywalkę i wannę? I jaki jest rząd wielkości kasiorki za taką szafkę z drzewa merbau? Zbieram dane, żeby na coś się zdecydować. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jutro odpowiem, dzisiaj czas na śledzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 29.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No i dobrze, że na podłodze będę miała inne płytki, bo sprawdziłam "organoleptycznie" (czyli polałam kafelkę wodą z mydłem) organzę i utrzymanie jej w czystości może być problemem. Faktycznie wszystko na niej widać. Trzeba będzie chyba po każdym prysznicu nie tylko ściągać wodę z kabiny ale i z tych płytek. A jak Wy sobie radzicie? Dodam, że płytki już zamówione. Liwko, pytania wyżej już są nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts